Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Voortaan ook videobellen met Signal

001

Sinds de overname van WhatsApp door Facebook zijn veel mensen die bezwaar hebben tegen het rondneuzen door Facebook in onze data op zoek naar goede alternatieven die werken op zowel iOS als Android.

Eén van die alternatieven is de gratis app Signal. Of eigenlijk "Signal - Private Messenger", zoals de makers Open Whisper Systems het zelf noemen. Die naam zou de lading moeten dekken, Open Whisper Systems belooft dat Signal ons echte privacy geeft. Meer daarover kan je lezen op deze blog-pagina van Open Whisper Systems.Mocht je twijfels hebben bij de beweringen van de makers zelf, de code van Signal is open source. Dat betekent dat alle ontwikkelaars die dat willen mee kunnen kijken, als daar dingen 'fout' zouden zijn dan zouden die dus ook snel naar buiten komen.

Open Whisper Systems is hard bezig met het werk aan Signal, versie 2.7 is net vandaag uit en daarmee is er ook videobellen aan deze app toegevoegd, waarbij Apple's CallKit gebruikt wordt. Dat laatste betekent dat een gesprek dat je met Signal voert net zo afgehandeld kan worden als bijvoorbeeld een gesprek met FaceTime. Tenminste, als je iOS 10 op je iDevice hebt staan, CallKit zat nog niet in eerdere versies van iOS.

Verder is het nu ook mogelijk om met Signal 2.7 gesprekken te starten met mensen die (nog) niet in je adresboek zitten, simpelweg door hun telefoonnummer in te voeren.

Reacties

16 februari 2017 Een ware MacFreak!

Had Signal tot nu toe gemist, maar zou een alternatief voor WhatsApp wel verwelkomen.

Dus bedankt voor deze tip/hint!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.