Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iPhone dieven in Madrid beten beveiligingskabels door

007

In een Apple Store staan alle devices voor je klaar op lange houten tafels om naar hartelust uit te proberen. Maar bij Apple zijn ze natuurlijk niet gek, die devices zitten met een kabeltje vast dat ervoor zorgt dat er een alarm afgaat als iemand er eentje mee wil nemen zonder eerst te betalen.

Maar creatieve mensen hebben voor zo'n probleem natuurlijk een oplossing, zo ook eengroep in Madrid die graag iPhones mee wilde nemen. In totaal ging het om tien mensen, waaronder acht minderjarigen, die dat over een periode van twee maanden deden.

Maar het is niet de diefstal op zich, het is vooral de manier waarop ze de beveiligingskabels buiten werking stelden die de aandacht trekt. Want dat deden ze niet door die kabels door te knippen met bijvoorbeeld een tangetje, maar door die met hun tanden door te knagen, zoals je in het beeld van de beveiligingscamera hieronder kan zien,In twee maanden wisten ze zo voor een slordige 23.000 euro te ontvreemden, wij vragen ons af hoe het met hun tanden gaat.

De politie pakte de tien daders trouwens nadat eentje probeerde een iPhone online te verkopen die een slordige 900 euro waard is. Opvallend genoeg zitten de acht minderjarigen nu vast, terwijl de volwassenen een verbod hebben gekregen om nog binnen een straal van 100 meter bij de Apple Store te komen. We nemen aan dat die nog voor moeten komen en dat er nog een straf volgt.

Meer informatie over deze zaak is te vinden op deze pagina van de Spaanstalige krant El Mundo.

Reacties

Je zult maar knagende honger hebben!

16 februari 2017 MacFreak Verslaafde

Ik had ooit een vriendinnetje die een cavia had die precies hetzelfde deed met ieder kabeltje waar hij bij kon komen.

Of misschien wel een indicatie hoe slecht het met de Spaanse economie gaat: iPhone dieven die niet eens geld voor een tangetje hebben

16 februari 2017 Een ware MacFreak!

Meen laatst gelezen te hebben dat het UWV een baantje sinaasappelplukken aanbiedt in Spanje, waar een jeugdwerkloosheid heerst van 50%....
Tsja.... kabeltje knagen is natuurlijk makkelijker centjes vangen...

17 februari 2017 Redactielid

Lijkt me zwaar op de maag liggen.

17 februari 2017 Een ware MacFreak!

@Robert: en slecht voor je gebit! We zijn niet allemaal Jaws...

18 februari 2017 MacFreak Verslaafde

moet je toch echt goede tanden voor hebben.

18 februari 2017 Een ware MacFreak!

Waarschijnlijk getraind met bavaria flesjes

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.