Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

WWDC 2017 van 5 tot 9 juni, registratie vanaf 27 maart

000

Apple's World Wide Developer Conference is niet alleen interessant voor ontwikkelaars. Want de WWDC gaat gepaard met een keynote waar we veel te weten komen van de plannen van Apple, vooral op het gebied van software, en tijdens de conferentie komen ook vaak dingen naar buiten die duidelijk maken welke kant Apple op aan het gaan is.

Dit jaar vindt de WWDC plaats van 5 tot en met 9 juni, dat betekent dat we maandagavond 5 juni om 19.00 uur onze tijd allemaal weer van een keynote zullen kunnen meegenieten. Als je een ontwikkelaar bent en je wilt graag naar de WWDC, dan zal je nog even tot 27 maart moeten wachten. Want op die datum start de inschrijving, waarbij Apple er ook dit jaar weer voor gekozen heeft om dat die inschrijving als een loterij te behandelen. Je kan je dus inschrijven zonder stress, maar het inschrijven op zich is dus nog geen garantie dat je er ook daadwerkelijk naar toe kan.

Locatie

Vorig jaar hield Apple de WWDC in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, dit jaar zal het allemaal gebeuren in McEnery Convention Center in San Jose, dus dichter bij Cupertino. Dat zal geen effect hebben op de capaciteit, aan Jim Dalrymple van The Loop vertelde Phil Schiller dat het ongeveer dezelfde grootte zal hebben als vorig jaar. Dat betekent dat er plaats is voor ongeveer 5.000 ontwikkelaars terwijl er ongeveer 1.000 mensen van Apple de conferenties zullen leiden en ervoor zorgen dat alles goed verloopt.

Apple heeft al eerder de WWDC in San Jose gehouden, de laatste keer was in 2002. Sindsdien is het steeds in San Francisco geweest, eerst in het Moscone Center en vorig jaar dus in het Bill Graham Civic Auditorium.

De burgemeester van San Jose, Sam Liccardo, is in ieder geval heel erg enthousiast over het feit dat Appel nu weer voor San Jose heeft gekozen.

Citaat:

We're ecstatic that Apple has chosen to host its WWDC 2017 in San Jose, the heart of Silicon Valley and site of the very first WWDC. We look forward to working with Apple to create a special experience for the thousands of attendees who will visit San Jose for this marquee event. And on behalf of our entire city, I'd like to extend a warm invitation to Apple developers, partners and enthusiasts from around the world to join us in Downtown San Jose as Apple unveils its latest innovations.
(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Hieronder het volledige persbericht dat Apple voor deze gelegenheid heeft uitgebracht.

Citaat:

Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) vindt weer plaats in San Jose tussen 5 en 9 juni 2017

CUPERTINO, 16 februari 2017 - Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de 28e editie van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose. Hierbij zullen de meest getalenteerde ontwikkelaars ter wereld aanwezig zijn. Tijdens het evenement, dat op 5 juni begint, worden ontwikkelaars van elk kaliber aangespoord om uiting te geven aan hun passie en apps te ontwikkelen die klanten dagelijks op hun iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac kunnen gebruiken.

Ieder jaar weer krijgen miljoenen ontwikkelaars van over de hele wereld tijdens de WWDC van alles te horen over de baanbrekende platformtechnologieën van Apple, van programmeertalen als Swift tot API’s voor ontwikkelaars zoals bijvoorbeeld SiriKit, HomeKit, HealthKit en CarPlay. Deze Apple technologieën zijn voor ontwikkelaars een bron van inspiratie waarmee ze continu geweldige dingen voor elkaar krijgen voor ruim een miljard actieve Apple devices. Zo bieden ze klanten meer controle over ieder aspect van hun leven, van het beheren van hun huis en auto tot het bijhouden van hun gezondheid.

Dit jaar is de WWDC slechts enkele minuten verwijderd van het nieuwe hoofdkwartier van Apple in Cupertino. Daardoor krijgen ontwikkelaars de kans om tijdens het evenement op te trekken en te brainstormen met meer dan 1000 Apple engineers.

Het McEnery Convention Center zal een verzamelplaats zijn voor duizenden deelnemers, met de beste hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden op loopafstand. Naast de keynote, de bijeenkomsten, en de sessies en workshops voor ontwikkelaars, is Apple ook bezig om met de gemeente San Jose en enkele plaatselijke bedrijven een aantal activiteiten op te zetten die gedurende de week in en rond de stad plaatsvinden. Dit ter ere van het feit dat de WWDC nu na jaren weer in San Jose wordt gehouden.

Ontwikkelaars kunnen vanaf dit voorjaar toegangskaarten aanvragen. Het evenement wordt live gestreamd via de Apple Developer-website (developer.apple.com/wwdc) en via de WWDC-app voor iPhone, iPad en Apple TV.Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.