Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Test Apple een nieuwe Apple TV met 4K en betere kleurweergave?

002

Toen Apple de vierde generatie van de Apple TV uitbracht was daar eindelijk een mediaspeler op basis van een volledige versie van iOS waarmee je dus zelf ook apps via de App Store kon installeren.

Recent lukte het Apple om Timothy Twerdhal naar binnen te halen om aan de Apple TV te werken. Timothy Twerdhal is een bekende man in deze wereld, tot voor kort was hij de baas van de divisie die werkt aan Amazon's Fire TV. Zijn ervaring is nog breder, voordat hij de baas was van het team dat aan de Amazon Fire TV werkte hij bij Netflix en Roku.

Voordat Timothy Twerdhal de overstap van Amazon naar Apple maakte was Pete Distad degene die de scepter bij Apple zwaaide over het team dat aan de Apple TV werkt. Pete Distad heeft ook meer ervaring in dit veld, voordat hij naar Apple overstapte in 2013 werkte hij bij Hulu.

Er wordt nu gespeculeerd dat Pete Distad zich volledig zal gaan storten op het voor elkaar krijgen van deals met content providers. Het is een openbaar geheim dat Apple veel grotere plannen had voor de toekomst van de televisie. Waarschijnlijk wilden de content providers niet dat Apple evenveel macht zou krijgen in de markt voor video als ze eerder bij muziek al had verworven. Of het Pete Distad zal lukken om die situatie te doorbreken is nog beslist niet zeker.

De geruchten over de nieuwe Apple TV

Of dat gaat betekenen dat de Apple TV er veel nieuwe functies bij gaat krijgen is nog niet bekend. Maar het lijkt er wel op dat we daar nog even op zullen moeten wachten. Volgens de geruchten zouden we dit jaar een nieuwe versie gaan krijgen. Die zou naast ondersteuning voor 4K resolutie ook gaan zorgen voor een nog betere kleurweergave.

Die update was ook wel hard nodig, Apple's Chief Financial Officer Luca Maestri gaf recent toe dat de verkopen van de Apple TV de afgelopen feestdagen lager waren dan een jaar geleden en het marktaandeel loopt langzaam maar zeker ook steeds verder terug. Op zich niet vreemd, inmiddels is de vierde generatie Apple TV alweer 15 maanden oud.met dank aan forumlid 'Pieterr', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Reacties

17 februari 2017 Een ware MacFreak!

Goed nieuws voor Karel Willem. (En minder voor MacFrankie.)

17 februari 2017 Een ware MacFreak!

Ik vind het prima nieuws!

Als Apple het filmen in 4K mogelijk maakt, is het niet meer dan logisch dat ze het afspelen van deze films in 4K ook mogelijk maken.

Alleen 4K op een 40" tv waar je meters vanaf zit? Zinloze verspilling van bandbreedte!

Een vriend van mij heeft pas een 42" 4K tv gekocht, en daarop heb ik een fragment Netflix 4K (Narcos) gekeken. Het is misschien iets beter dan de FHD versie, maar ik was niet onder de indruk. FHD films via Infuse zien er toch echt beter uit!

Laat Netflix eerst eens beginnen met een betere kwaliteit FHD, daar heeft iedereen iets aan.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.