Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple doet ook steeds meer aan duurzame bosbouw

008

Dat Apple enorm hard bezig is om steeds meer schone energie in te zetten weet iedereen die het bedrijf ook maar een beetje volgt. Zo wordt de nieuwe campus Apple Park volledig gevoed door hernieuwbare energie, zal daarmee één van de meest energie-efficiënte gebouwen ter wereld zijn en alleen de zonnepanelen daarop leveren straks al 17 megawatt.

Minder bekend is waarschijnlijk dat Apple ook bezig is met bosbouw. Twee jaar geleden ging Apple een partnerschap aan met The Conservation Fund, zodat ze samen meer dan 36.000 acres (een kleine 15.000 hectare) zouden kunnen beschermen, in de staten Maine en North Carolina.

Dit initiatief is ook bedoeld om op een duurzame manier aan de grondstof voor het papier dat Apple gebruikt te komen. Om die laatste reden is er in het afgelopen jaar 13.000 ton hout uit deze bossen gehaald. Dat is ongeveer 30 procent van alle verpakkingen die Apple in 2015 nodig had, Apple heeft dus nog veel meer bos nodig om ook op dit gebied helemaal duurzaam te kunnen opereren.

Wat betreft die duurzaamheid, The Conservation Fund heeft in de afgelopen tijd in deze bossen 185.000 bomen geplant, waaronder een boom (Atlantic white cedar) die bescherming geeft voor een zeldzame vlinder.

Meer informatie over dit onderwerp kan je vinden door te klikken op de link in de tweet hieronder. Die tweet is van Lisa Jackson, Apple's Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives

Citaat:

Reacties

16 maart 2017 MacFreak Verslaafde

Mooi. Ik koop mijn Mac om allerlei redenen, maar MVO (Maatschappelijk verantwoord ondernemen) is er zeker ook een

16 maart 2017 Gevorderd Lid

Duurzame bosbouw is wel een term waarbij je moet bedenken dat ongeveer 30% van de wereldwijd geproduceerde diesel uit fossiele olie wordt verbruikt door de zware machines bij het planten, onderhouden en oogsten van bossen.

16 maart 2017 Een ware MacFreak!

Als ik 's nachts naar BNR luister (bij gebrek aan beter), krijg ik het bange vermoeden dat het "duurzaam" ondernemen een PR factor aan het worden is, een hype. Je wordt met dat begrip doodgegooid. Iedere onderneming, ieder bedrijf zegt "duurzaam bezig te zijn". Het klinkt ontzettend sympathiek. Maar misschien is wat het begrip duurzaam betreft het "eerst zien, dan geloven" op z'n plaats.

17 maart 2017 Een ware MacFreak!

@ wimmoes: ja, maar dat is ook zo bij 'gewone' kap.

@ bacon: ik krijg er ook vaak jeuk van, maar Apple laat al een tijd zien dat daar het milieu wel erg serieus genomen wordt, vind ik.

17 maart 2017 Gevorderd Lid

Citaat: GeorgeM om 01:34, 17-03-2017
@ wimmoes: ja, maar dat is ook zo bij 'gewone' kap.Ik heb geen onderscheid gemaakt tussen duurzame en gewone kap. Het is dat veel mensen verwachten dat duurzame bosbouw milieuvriendelijker is dan gewone bosbouw. Maar dat is dus helemaal niet zo.

Duurzaam bosbeheer gaat bij de kap rekening houden met het behoud van de multifunctionele waarden van het bos; dit om die met het oog op toekomstige generaties te behouden. Dit gaat o.a. over de ‘diensten’ van het bos zoals habitat voor dieren, recreatie, diversiteit in landschap, CO2-afvang en opslag,... alsook over ‘producten’ van het bos zoals hout met al haar toepassingen, brandstof, medicijnen, bescherming,...
In die optiek biedt duurzame boskap een gedragen visie die bij gewone boskap niet prevaleert. Daar primeren economische aspecten.
Milieuvriendelijker gezien, mijns inziens, duidelijk een meerwaarde.

17 maart 2017 Gevorderd Lid

@van beettuinen. Dank, jij geeft hier heel goed aan wat ik poog duidelijk te maken; heel veel mensen kennen het verschil niet tussen duurzaam en milieuvriendelijk.

17 maart 2017 MacFreak Veteraan

Wordt vast een bos met appelbomen...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.