Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Vijfde generatie Apple TV op het web gesignaleerd?

003

Er gaan al een tijdje geruchten, bijvoorbeeld hier, dat de ontwikkeling van de vijfde generatie Apple TV in een ver gevorderd stadium zou zijn. Eén van dingen die deze nieuwe Apple TV zou moeten brengen is ondersteuning voor 4K resolutie, waarvan het marktaandeel langzaamaan wat groter wordt.

Het is game-ontwikkelaar Firi Games die nu meldt dat ze een "AppleTV6,2" draaiend op tvOS 11 op het internet hebben gesignaleerd.

De huidige Apple TV heeft als code AppleTV5,3 en het getal voor de komma laat bij Apple altijd zien om welke serie het gaat. De stap van 5 naar 6 maakt dus duidelijk dat het inderdaad om vernieuwde hardware gaat, en dan meer dan alleen een iets snellere processor of zoiets dergelijks, dan was het getal achter de komma omhoog gegaan.

Het is mogelijk om de gegevens waarmee een device zich op het internet identificeert te vervalsen, maar de kans lijkt groot dat het hier inderdaad om een nieuw model van de Apple TV gaat. Binnen Apple zou voor deze nieuwe Apple TV trouwens de codenaam J105 gebruikt worden.

Heb je een 4K televisie en denk je na over het aanschaffen van een Apple TV, dan is het misschien een goed idee om daar nog even mee te wachten.

Reacties

17 maart 2017 Een ware MacFreak!

Een nieuwe Apple TV is leuk, maar Apple die de tv markt en de games markt net zo verandert als de muziekmarkt is veel leuker!

17 maart 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: MacFrankie om 13:15, 17-03-2017
Een nieuwe Apple TV is leuk, maar Apple die de tv markt en de games markt net zo verandert als de muziekmarkt is veel leuker!


Zou leuk zijn, voor €329 Apple TV 5 + Horizon Zero Dawn en nog veel meer fraaie spellen om te spelen.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.