Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Swatch wil de concurrentie met de Apple Watch aangaan

000

De Swatch Group produceert niet alleen de bekende horloges onder die naam, maar heeft nog veel meer merken horloges in het hoge, midden en lage segment. Bij de duurste komen we merken als Omega en Breguet tegen, in het middensegment Rado en Longines, het lage segment is onder andere voor de horloges met hun eigen naam.

De mensen in de Swatch Group zien met lede ogen dat de concurrentie uit de tech-sector een steeds groter gedeelte van hun markt pakt. Dat zijn ook horloges op Android Wear, maar vooral de Apple Watch met watchOS.

Daarom wil de Swatch Group nu eind 2018 onder het merk Tissot een smartwatch gaan uitbrengen die draait op een zelf ontwikkeld besturingssysteem.

Valkuilen

1. Eind 2018 is erg ver weg in de tech-wereld, waar de ontwikkelingen nu eenmaal hard gaan. De Tissot smartwatch zal dan ook niet moeten concurreren met de Apple Watch Series 2, waarschijnlijk is Apple tegen die tijd al twee modellen verder.

Met andere woorden, de eerste smartwatch van Tissot zal waarschijnlijk de concurrentie moeten aangaan met watchOS 5 en de vierde generatie Apple Watch. Vergelijk het met de markt van smartphones betreden terwijl je moet concurreren met de iPhone 4 die draait op iOS 5.

2. Het ontwikkelen van een besturingssysteem is niet niks, iets wat goed te zien is door Samsung's Tizen. Daar wordt al meer dan zeven jaar aan gewerkt, bij de smartphones is dat nog steeds geen doorslaand succes. Tizen wordt trouwens door Samsung gebruikt als het besturingssysteem voor hun smartwatches, hoe goed die verkopen is niet bekend.

3. Als laatste de intergratie met smartwatches, of die nu Android of iOS draaien. Met een eigen besturingssysteem zal het altijd heel erg veel moeilijker zijn om te zorgen voor hetzelfde niveau van intergratie als wat de makers van die besturingssystemen zelf kunnen bereiken. Je begint dus altijd met een achterstand.

Wij zien altijd graag meer concurrentie, dat geldt niet alleen bij de smartphones, maar ook bij smartwatches. Maar of er serieuze concurrentie van de Smart Group gaat komen, dat lijkt op dit moment niet direct voor de hand te liggen. En als die komt, dan moeten we er waarschijnlijk nog minstens twee jaar op wachten.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.