Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple Music: een Keynote en de waarde van exclusiviteit

000

Het is al een tijdje gaande, de verschillende diensten die streaming muziek aanbieden proberen allemaal artiesten exclusief voor zichzelf te krijgen, in ieder geval voor een bepaalde periode. De bedoeling is natuurlijk om fans van die artiesten over te halen om jouw dienst te gebruiken.

Apple Music maakt ook veel gebruik van dit exclusieve overeenkomsten, onder andere met Chancelor Johnathan Bennett, beter bekend als Chance the Rapper. Nu laat Apple normaal gesproken altijd echt iedereen waarmee samengewerkt wordt een contract ondertekenen dat er niets, maar dan ook echt niets, naar buiten gebracht mag worden.

Betalingen vallen daar natuurlijk ook onder, want als de ene artiest weet hoeveel de andere heeft gekregen wordt het onderhandelen natuurlijk een stuk lastiger en je geeft er je concurrentie ook informatie door die je waarschijnlijk liver binnenshuis houdt.

Of er ook zo'n contract door Chance the Rapper ondertekend is, dat is niet bekend, maar wel bekend is inmiddels hoeveel die heeft gekregen voor het twee weken exclusief houden van zijn album Coloring Book voor Apple Music: een half miljoen dollar en een commercial. Daarvoor hoeven we alleen maar naar onderstaande tweet van hem te kijken, dus erg verborgen heeft hij dit niet gehouden.

Citaat:
De huidige stand en toekomst van Apple Music

Wil je weten wat de huidige stand van Apple Music is, en ook een idee krijgen van wat Apple van plan is hiermee. Dan is onderstaande keynote van Zane Lowe op SXSW 2017 beslist de moeite van het bekijken waard. Je moet er wel even de tijd voor nemen, want deze keynote duurt 45 minuten.Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.