Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple, Earth Day en het milieu

001

Aanstaande zaterdag, 22 april, is het Earth Day, de dag die een aantal decennia geleden bedoeld was voor vrede, en inmiddels vooral in het teken staat van het milieu, en wat we daar aan kunnen doen.

Ook dit jaar zal Apple het blaadje van het logo op veel Apple Stores weer groen maken, en zullen de medewerkers in de Stores de vertrouwde blauwe T-shirts voor één dag omruilen voor de groene versie, Dat was vorig jaar ook al het geval, zoals je hieronder kan zien in een tweet van Angela Ahrendts, Apple's Senior Vice President of Retail.

Citaat:
Apple zelf haalt inmiddels 96 procent van alle gebruikte energie uit hernieuwbare bronnen en sinds september vorig jaar is het ook lid van RE 100 renewable energy initiative. Meer daarover kan je lezen in dit persbericht van Apple zelf.

Het doel van dat initiatief is 100 procent hernieuwbare energie, Apple eigen nieuwe Apple Park campus gaat daar waarschijnlijk ook bij helpen. Maar dat is het nog niet, in een interview met Bloomberg vertelt Lisa Jackson, Apple's Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives, dat Apple nu hard bezig is om ook hun toeleveranciers over te laten stappen op hernieuwbare energie.

Met de toevoeging van Compal Electronics, Sunwoda Electronic en Biel Crystal Manufactory staat dat aantal inmiddels op zeven, het is duidelijk dat Lisa Jackson dat aantal nog veel verder omhoog wil brengen. Het interview met Bloomberg kan je hieronder zien, in dit artikel van Bloomberg kan je eventueel nog wat aanvullende informatie vinden.Volgens Greenpeace is Apple op dit moment trouwens het meest milieuvriendelijk van alle grote bedrijven. Dat betekent dat het op dit gebied inmiddels zelfs Facebook en Google voorbij is, twee bedrijven die het milieu ook behoorlijk serieus nemen.

Reacties

20 april 2017 MacFreak Verslaafde

Goed om te lezen dat Apple niet op de handen gaat zitten, maar hard doorgaat op deze ingeslagen weg.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.