Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Kaarten-app krijgt locaties oplaadpunten en fietsenverhuur

000

Apple gebruikt voor de informatie die in de eigen Kaarten-app getoond wordt veel informatie van derden, waarmee samengewerkt wordt. Daar is inmiddels een nieuwe samenwerking bij gekomen, data van Cirrantic in Munchen zorgt nu bijvoorbeeld voor meer oplaadpunten binnen Europa in deze app.

Dat is trouwens vooral in grote steden als Londen en Parijs, in Amsterdam lijkt de data vooral van lokale energiebedrijven te komen. Als we in Amsterdam zoeken naar "oplaadpalen" dan krijgen we bijvoorbeeld alleen maar locaties van Nuon te zien.

Apple's Kaarten-app suggereert trouwens ook zelf zoektermen. Zo kregen wij bij ons zoekwoord "oplaadpalen" meteen de suggestie "Oplaadpunten Elektrische Auto". Even daarop klikken gaf het resultaat dat je hieronder kan zien.Naast meer oplaadpunten heeft Apple ook veel plaatsen waar je fietsen kan huren toegevoegd, dat is vooral in New York, Londen en Parijs gebeurd.

Daarbij is het handig om te weten hoe zo'n lokale service heet. Als je bijvoorbeeld in Parijs naar "Fietsenverhuur" zoekt dan krijg in het centrum niet heel erg veel punten te zien. Maar als je zoekt naar "Velib" dan krijg je meteen veel meer plekken waar je terecht kan in beeld.

De naam "Vélib" is trouwens een samentrekking van het Franse woord voor fiets (vélo) en vrij (libre). Dat laatste betekent jammer genoeg niet dat deze service gratis is, het is pure marketing. Meer over Vélib, inclusief de kosten, kan je vinden op deze pagina.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.