Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Live Photos kunnen nu ook in websites gebruikt worden

000

Bij de presentatie in 2016 van de iPhone 6s en 6s Plus introduceerde Apple voor het eerst Live Photos. Vanaf die iPhone modellen, dus met een iPhone 7 en 7 Plus, wordt er bij iedere foto die je maakt standaard ook een heel klein filmpje gemaakt.

Het resultaat kan een bijna magisch effect hebben, iets wat we tot dan toe eigenlijk alleen maar kenden van de bewegende foto's in de Harry Potter films. Hieronder zie je Apple’s Senior Vice President of Worldwide Marketing Phil Schiller tijdens de presentatie van Live Photos. Daarbij komen natuurlijk ook een aantel voorbeelden van Live Photos voorbij, terwijl hij ook vertelt hoe je deze functie zowel aan- als uit kan zetten.Eén probleem, Live Photos zijn niet altijd even makkelijk te delen, zeker niet op het web. Daar kan nu verandering in komen, want Apple heeft voor iedereen die websites maakt nu de LivePhotosKit JS beschikbaar gesteld, waarmee Live Photos op het web ook mogelijk worden gemaakt.

De toepassing is relatief simpel, je hoeft alleen maar de LivePhotosKit JS in een website te embedden en de strict mode voor JavaScript te activeren. De instructies hoe je dat kan doen zijn te vinden op deze pagina van Apple.

De LivePhotosKit JS werkt met de browsers Safari, Chrome en Firefox op macOS, voor Windows-gebruikers worden de browsers Chrome, Firefox, Edge Internet Explorer 11 ondersteund.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.