Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Video's van Apple over zweet, ademende gebouwen en meer (Upd.)

002

Morgen is het Earth Day, een evenement dat voor Apple duidelijk erg belangrijk is. In dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak kan je bijvoorbeeld lezen over de doelen die Apple zichzelf en de toeleveranciers stelt, in dit nieuwsbericht dat Apple veel meer materialen uit recycling wil gaan halen.

Maar er gebeurt binnen Apple nog veel meer voor het milieu, in de breedste zin van dat woord. Apple heeft nu vier video's uitgebracht, waarbij in elke video een aspect daarvan aan bod komt. Van de reden waarom Apple zelf zweet maakt, tot de nieuwe 'ademende' campus, en van het streven om geen afval meer te produceren tot de voordelen van zonne-energie.

De stijl is opvallend, nog niet eerder gebruikte Apple simpele tekeningen gecombineerd met animaties.

met dank aan forumlid 'cyrano', die eerder een gedeelte van dit nieuws op ons forum meldde

Update: Een maand na Earth Day heeft Apple nog een video in deze serie uitgebracht met als titel "Does my iPhone believe in reincarnation?"

De reden dat er nog een extra video uit is gebracht is de aanwezigheid van Apple op de Sustainable Brands 2017 conferentie in Detroit. Sarah Chandler, Apple's Director of Operations and Environmental Initiatives, gaf daar een speech over de doelen die Apple zichzelf gesteld heeft.Reacties

23 april 2017 MacFreak Verslaafde

Het is bedroevend dat ook hier weer in de platte commercie van Apple meegegaan wordt.

Apple's laatste aankondigingen lijken goed voor het milieu, maar ze zijn alleen goed voor Apple's winstmarge.

Door de nieuwe maatregelen worden refurbished machines onmogelijk, omdat de recycler ze verplicht moet shredden. Dat zorgt er voor dat er veel minder onderdelen beschikbaar komen voor de markt van de 3rd party reparateurs. Dus minder kans je Mac nog te laten repareren.

Koppel dat aan de "obsolete" lijst die recent een stuk langer werd en je wordt effectief verplicht een nieuwe te kopen in plaats van de oude te herstellen.

Ik hoop dan ook dat ze geviseerd worden door de wetgever in enkele Amerikaanse staten en bv. Denemarken, waar men erg veel moeite doet om dit soort verspilling te voorkomen.

En vermits Macs vooral falen door productie fouten (slecht geplaatste componenten, slechte soldeerpunten...) is dit echt geen goed nieuws voor de consument.

Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.