Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Zeven video's ter ere van Global Accessibility Awareness Day (Upd.)

001

Al het werk dat bij Apple verzet wordt om alle devices uit Cupertino zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen met een handicap krijgt van tijd tot tijd aandacht hier op MacFreak. De verzameling van al deze technieken heet toepasselijk Toegankelijkheid (in het Engels is het Accessibility), en is beschikbaar in macOS, iOS en watchOS.

Vandaag is het Global Accessibility Awareness Day, het is dan ook logisch dat Apple hier extra aandacht aan besteedt. Dat gebeurt met zeven video's waarin steeds iemand in de schijnwerpers wordt gezet die Toegankelijkheid dagelijks gebruikt, en waarvoor het eigenlijk onmisbaar is.

Designed for Carlos V.

Carlos is de drummer en de PR-man van de heavy metal band Distartica. We zien hoe hij zijn iPhone voor van alles gebruikt, waarbij VoiceOver een hoofdrol speelt.Designed for Andrea D.

Andrea is een verpleegkundige in opleiding die gedreven wordt door het idee dat ze een rolmodel wil zijn voor andere gehandicapte mensen, met name kinderen. Daarbij is haar conditie erg belangrijk, en daarbij neemt de Apple Watch een centrale plaats in.Designed for Patrick L.

Patrick Lafayette is DJ en producer. Met de hulp van VoiceOver kan hij uiting geven van zijn gevoelens met Logic Pro X in de studio, en de app TapTapSee.Designed for Shane R.

Shane zit op de middelbare school in het schoolorkest, waarbij de hulp van de iPhone als hulp voor zijn gehoor essentieel is.Designed for Ian M.

Ian is dol op de natuur, en gebruikt Siri veel als hulpje, FaceTime om in contact te blijven en Switch Control voor zijn foto'sDesigned for Todd S.

Over Todd hoeven we eigenlijk niets meer te vertellen, want die is een week geleden al uitgebreid aan bod gekomen in dit nieuwsbericht van MacFreak.Update: Ter ere van Global Accessibility Awareness Day ging Tim Cook gisteren in gesprek met een aantal mensen die zelf een beperking hebben. Alledrie zijn ze bekende activisten op het gebied van Toegankelijkheid. Het gaat om James Rath, die een visuele handicap heeft, Rikki Poynter is doof en actrice Tatiana Lee werd geboren met Spina Bifida.

Reacties

Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.