Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Berichten-app Signal goedgekeurd voor gebruik in de Senaat

002

Sinds de overname van WhatsApp door Facebook zijn er vragen geweest over wat er met onze data gebeurt. Facebook beloofde bij de overname de gegevens van WhatsApp niet te koppelen, deed dat toch en heeft daar inmiddels een boete van 110 miljoen euro voor gekregen.

Dat betekent dat sommigen van ons op zoek zijn (of waren) naar een alternatief voor WhatsApp. Niet makkelijk, want als jij er een kiest zal je al jouw sociale contacten ervan moeten overtuigen dat zij ook deze app zullen installeren. Want als jij de enige bent die dat alternatief gebruikt, dan heb je er natuurlijk niet veel aan.

Eén van de alternatieven voor WhatsApp is het gratis Signal, een app waar we al vaker aandacht aan hebben besteed hier op MacFreak, bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht. Eén van de voordelen van Signal is dat het open source is, dus de claims dat het onze data met rust laat, kunnen door ontwikkelaars relatief makkelijk geverifieerd worden.

Uit een brief van de Senator van de staat Oregon in de VS, Ron Wyden, aan Frank Larkin, Sergeant at Arms in de Senaat blijkt nu dat Signal nu goedgekeurd is voor gebruik voor leden van de Senaat. De nadruk op het gedeelte dat begint met "recent announcement" komt van ons.

Citaat:

I have long argued that strong, backdoor-free encryption is an important cybersecurity technology that the government should be embracing, not seeking to regulate or outlaw. My own Senate website, which has used HTTPS by default since 2015, was the first Senate website to do so. With the transition to default HTTPS for all of the other Senate websites and the recent announcement by your office that the end-to-end encrypted message app Signal is approved for Senate staff use, I am happy to see that you too recognize the important defensive cybersecurity role that encryption can play.


Nog eens de bevestiging dat Signal waarschijnlijk één van de veiligste cros-platform app is om berichten te versturen. Nu nog iedereen om je heen zover krijgen dat ze deze app ook installeren.

Reacties

18 mei 2017 Een ware MacFreak!

Ik heb Signal al een tijdje op mijn iPhone staan.

Prima app, maar nog niet veel mensen die het ook gebruiken, dus niet veel in gebruik.

19 mei 2017 MacFreak Verslaafde

@GeorgeM: ik heb dezelfde ervaring.
Argumenten van mijn 'vrienden' en bekenden zijn dat ze het wel willen: "maar iedereen gebruikt whatsapp" en "ik heb niets te verbergen", of ze "hebben geen ruimte op hun device", danwel "alweer een nieuwe app".

Een paar heeft Signal wel geinstalleerd om mij een plezier te doen en voor contact natuurlijk.

Misschien helpen berichten als dit of moet ik geduld hebben.
Een aantal gebruikt 'line' om met me in contact te komen, die app is hier in Thailand erg populair, maar hoe het met de privacy daarvan is weet ik eigenlijk niet zo goed.
Het is in ieder geval niet van facebook, google, microsoft of apple.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.