Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gebruikers in VS lijken klaar voor komende 'supercycle'

005

Net zoals bij de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus wordt er deze herfst, bij het uitkomen van de nieuwe iPhones, een zogenaamde supercycle verwacht, waardoor Apple mogelijk weer eens eerder zelf gevestigde records zou kunnen breken.

Die verwachting is gebaseerd op de geruchten over de volgende iPhone, waar Apple veel nieuwe technieken in zou gebruiken, en die mogelijk een wat groter scherm zal krijgen. Alleen zo'n groter scherm leidt trouwens niet altijd tot succes. Van Samsung's Galaxy 8 modellen zouden er in de eerste maand 5 miljoen verkocht zijn, dat is een stuk minder dan schattingen van de Galaxy van de S7 modellen (tussen de 7 en 9 miljoen).Voor Apple ziet het er een stuk beter uit, volgens deze studie (betaallink) van investeringsbank Morgan Stanley zijn erg veel mensen met een iPhone van plan om deze de komende twaalf maanden door een nieuwere iPhone te vervangen. Gebruikers van iPhones zijn dat ook veel vaker van plan dan gebruikers van andere merken.

Want uit het onderzoek bleek dat voor maar liefst 92 procent van de ondervraagden geldt dat ze "somewhat or extremely likely" in de komende maanden een nieuwe iPhone zullen kopen. Voor Samsung ligt dat percentage op 77 procent, LG scoorde 59 procent, Motorola komt niet verder dan 56 procent en Nokia moet het met 42 procent doen.

Reacties

18 mei 2017 Een ware MacFreak!

Beroerd dat iPhones gebruikers zo snel upgraden...
Zijn Nokia gebruikers dan meer tevreden met hun huidige telefoon, of misschien wat meer milieubewust?

18 mei 2017 MacFreak Verslaafde

@kebdarge: Ik denk dat mensen die geen Apple, Samsung of HTC telefoon hebben, niet zo erg geven om gadgets. Die doelgroep wil een mobiel die doet wat het oorspronkelijk hoort te doen (bellen, sms of Whatsapp en in het uiterste geval de parkeermeter betalen.) Zij geven niet om snelheid, vormgeving en trends, als het apparaat het maar doet.
Je hebt een punt dat veel high-end smartphonegebruikers wel erg snel van toestel veranderen, alleen maar om het nieuwste te hebben. Aan de andere kant worden deze "oude" telefoons wel hergebruikt. Er zijn nu zelfs telecom providers die refurbished telefoons met abo aanbieden. De groep die deze abo's zullen afsluiten zal alleen maar groeien, gezien de verscherpte eisen die er nu zijn.

18 mei 2017 MacFreak Verslaafde

Er zijn ook veel mensen die niet alleen graag een recente iPhone hebben, maar ook kiezen om die snel door te verkopen omdat die dan nog veel waard is.

Op milieugebied lijkt me doorverkopen ook prima. Volgens mij gaan iPhones sowieso langer mee dan de meeste Android telefoons, het milieuargument lijkt me dan ook eerder tegen Android telefoons te gebruiken.

18 mei 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: kebdarge om 14:13, 18-05-2017
...of misschien wat meer milieubewust?


Dan moet je niet kijken naar de aankoop, maar wat er met het overtollig geworden apparaat gebeurt...

19 mei 2017 MacFreak Verslaafde

Mijn MBP en iPhone zijn dit jaar, 4 jaar oud. Mijn tijd is gekomen.
Voor mijn MBP geldt dat hij al een paar maanden uitvalt als hij niet aan de stroom is terwijl alle hardwaretests zeggen dat de hardware in orde is. Apple wil hem best in 10 *werk*dagen repareren dus moet ik blijkbaar 10 *vakantie*dagen opnemen in die tijd.
De iPhone 6 is anders. Daar is in principe niets mis mee, maar ik heb als stelregel dat ik ze samen vervang en niet per stuk.
Ik voel mij in elk geval niet aangesproken door de milieusuggesties hierboven.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.