Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Voortaan ook betalen met Paypal in App Store, iTunes, iBookstore en Apple Music

014

Het leek er lang op dat Apple het bedrijf Paypal, sinds de lancering van Apple Pay een concurrent, buiten de deur wilde houden. Maar sinds vandaag is het duidelijk dat dit niet het geval is, want vanaf nu kunnen we ook Paypal gebruiken voor betalingen in de App Store, iTunes Store, iBookstore en voor Apple Music.

Dat is niet alleen in Nederland het geval, ook voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada en Mexico werkt deze optie inmiddels. Opvallend genoeg is dit op dit moment nog niet overal in de VS een optie, binnenkort ("soon") volgen er nog veel meer plekken en landen waar dit ook mogelijk gaat worden.

Dit betekent dat je als je geen credit card hebt, of daar liever geen gebruik van wilt maken voor bestedingen bij Apple, je voortaan niet meer eerst een iTunes Gift Card hoeft te kopen.Op jouw iDevice voeg je Paypal toe door helemaal bovenaan in Instellingen op jouw eigen naam te klikken (met daaronder: "Apple ID, iCloud, iTunes en App Store"). Hierna klik je nog een keer op "iTunes Store en App Store", waarna je op je eigen account bovenaan klikt (in het blauw).

Daarna klik je op de tweede optie, die heet in het Engels " Payment Information, daar vind je de optie om een Credit of Debit Card toe te voegen, met daaronder de nieuwe optie voor Paypal.

Als je dit in iTunes wilt doen op je Mac, dat kan via deze link

met dank aan forumlid 'Spooter', die dit nieuws eerder op ons forum meldde

Reacties

@ Spooter: we hebben inmiddels jouw draadje gesloten, en in het nieuwsbericht jou als 'aanbrenger' vermeld.

12 juli 2017 MacFreak Verslaafde

En wat schieten we ermee op ???

https://support.apple.com/nl-nl/HT202631

Volgens mij is de vereiste op het Paypal account dat er ... jawel ... een Credit Card aan gekoppeld is. Kortom, voor de 45% Nederlandse huishoudens die geen CC hebben schiet het niet bepaald op ...

En ergens ook niet te begrijpen ... De iTunes stores zijn namelijk losse (juridische) entiteiten die per district (vaak land/regio) opereren ...

Daarom verschilt het aanbod, soort diensten alsmede de betaaldiensten ... Zo is de Belgische iTunes Store anders dan de Nederlandse ... Sterker nog, als je van winkel switched is het niet gezegd dat je je content kunt behouden ... Of erger: op je Apple TV verschijnen je eerder aangekochte items niet meer.

Maar dat terzijde ...

Ik heb het zojuist geprobeerd met twee Paypal accounts: eentje met een gekoppelde CC: werkt ... Eentje zonder gekoppelde CC: werkt niet.

Mogelijk doe ik iets verkeerd.

13 juli 2017 Een ware MacFreak!

Luxemburg! Daar komen alle transacties in bovengenoemde digitale webwinkels binnen. Voor heel Europa overigens omdat daar de transactiekosten het laagst zijn. Er werken zelfs 75 fulltime bouwvakkers bij deze bank in Luxemburg alleen om kruiwagens met centen weg te karren.

Het ene heeft niets met het andere te maken. Licenties en restricties is vrij normaal bij dit soort content, zie Netflix, YouTube.

13 juli 2017 MacFreak Verslaafde

Ik wil iDeal als betaalmogelijkheid!

Even offtopic: is het mogelijk om het Nederlandse adres waar ik geregistreerd sta in mijn apple account, (waar ik niet meer woon), te wijzigen in mijn adres in Thailand en toch mijn huidige Apple id te houden?

Adres wijzigen kan via https://appleid.apple.com

Bij account kun je adres wijzigen.

Bij mij werkt Paypal wel. Zonder creditcard, maar gewone ing-rekening gekoppeld.

Je moet niet raar opkijken wanneer de prijzen in de betreffende landen over een tijdje worden opgetrokken. PayPal brengt immers ook een percentage in rekening.

13 juli 2017 Een ware MacFreak!

wimiss, ik denk dat het wel mee zal vallen.
Ook de credit card bedrijven brengen een percentage in rekening.

14 juli 2017 MacFreak Verslaafde

@Frankie V: je hoeft dus niet in het land te wonen waar je een apple id hebt?
Dat dacht ik namelijk.
Mijn email adres is nog wel .nl

@ouwemac: weet ik niet zeker, heb het zelf niet aangepast uiteraard. Ik zie in ieder geval invulvelden met huidige adres, waar ik ook alles kan wijzigen. Weet niet wat er gebeurt wanneer je op "gereed" klikt. Probeer het maar uit.

Op de site https://support.apple.com/nl-nl/explore/managing-apple-id staat ook dat je in je apple id div. zaken kan wijzigen, waaronder ook je contactgegevens. Zou moeten lukken.

14 juli 2017 MacFreak Verslaafde

@Frankie V. Ik ga het proberen.
Thanks

15 juli 2017 Een ware MacFreak!

Eindelijk! Ik ben er blij mee.
En PayPal werkt uitstekend zónder CC!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.