Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

WaterMark+ voor het eerst gratis in de Mac App Store

000

Als je foto's wilt tonen of verspreiden, bijvoorbeeld op het internet, dan kan je instellen dat mensen niet met een rechtermuisklik jouw foto's naar binnen kunnen halen. Maar via Google zullen jouw foto's toch bereikbaar zijn, en mensen kunnen natuurlijk ook altijd een schermafbeelding maken.

De beste oplossing is dan vaak een watermerk, dan weet je in ieder geval zeker dat niemand met jouw foto's aan de haal gaat. Een handig programma waarmee je makkelijk en snel zo'n watermerk aan je foto's kan toevoegen is WaterMark+.

Met dit programma kan je watermerken toevoegen aan afbeeldingen in png-, jpg-, jpeg-, tif-, tiff-, gif- en bmp-formaat. In het programma zitten opties voor de tekst die je als watermerk wilt gebruiken, bijvoorbeeld welk lettertype, de grootte, de kleur, etc. Waarbij natuurlijk ook instelbaar is of je die tekst doorzichtig wilt hebben, en als je dat wilt in welke mate. Ook het toevoegen van een logo is een optie.

Maar het belangrijkst is dat het een makkelijk programma is om mee te werken, en dat je met datzelfde gemak ook meerdere foto's tegelijkertijd van een watermerk kan voorzien.

Normaal gesproken kost dit programma ongeveer 10 euro, het goede nieuws is dat je het op dit moment helemaal gratis te vinden is in de Mac App Store.

Automator is hiervoor ook een optie

Ben je iemand die liever Automator voor dit soort handelingen gebruikt? Dat kan ook, in de video hieronder wordt uitgelegd hoe je beelden kan verkleinen, en tegelijkertijd een watermerk kan toevoegen, met behulp van Automator.Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.