Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Ondersteuning voor Windows Phone 8.1 deze week gestopt

001

Toen Apple in 2007 de iPhone introduceerde was niet in één keer alles zoals het moest. Zo zette Apple eerst in op web-apps, het duurde even voordat doordrong dat dit niet de beste oplossing was. Een jaar later kregen we de App Store, wat inmiddels een doorslaand succes is gebleken.

Maar dat het een doorbraak was, dat had bijna iedereen die de presentatie van Steve Jobs zag meteen door. De eerste iPhone werd niet voor niets als een drie-in-één apparaat gepresenteerd, het ging eigenlijk om een platform waar veel meer mee mogelijk was. Inmiddels is gebleken dat de mogelijkheden van dat platform bijna oneindig zijn.Maar niet iedereen zag het potentieel meteen, veel mensen dachten toen nog dat een fysiek toetsenbord essentieel was, vooral voor de zakelijke markt. Dat was waar Blackberry bekend voor stond, en ook bij Microsoft werd er zo over gedacht.Bij Microsoft werd ondertussen hard gewerkt aan Windows Phone, dat zou de concurrentie met de iPhone en Blackberry aangaan en zelfs het einde van die laatste twee moeten betekenen. Om dat laatste duidelijk te maken hielden ze bij Microsoft een zombie-optocht, waarbij de iPhone en de Blackberry letterlijk ten grave werden gedragen.De blik was vooruitziend, alleen niet wat betreft de iPhone. Terwijl Apple ongelofelijk groot is geworden, juist vooral dankzij diezelfde iPhone, wordt deze week de ondersteuning van Microsoft voor Windows Phone 8.1 beëindigd.

Jammer, want toen Windows Phone 8.1 in 2014 uitkwam had het wel degelijk een aantal aantrekkelijke dingen. Als de iPhone en de Android telefoons toen niet al een duopolie hadden gevormd, dan was er waarschijnlijk wel degelijk een plaats voor de Windows Phone in de markt geweest. Maar kennelijk ontbrak het aan visie hiervoor bij Microsoft, waardoor het werk aan de Windows Phone veel te laat, en daardoor al met een achterstand begon. Die achterstand was kennelijk niet meer in te halen.

Inmiddels is de strategie van Microsoft het leveren van apps en services voor zowel iOS als Android. Zo hebben we nu Microsoft's Office Suite beschikbaar op wel de iPhone als de iPad, dankzij Office 365 brengt dat veel geld in het laatje.

Reacties

13 juli 2017 MacFreak Verslaafde

de naam lumia onder Windows phone waren niet zo goed en blij het Nokia het terug gekocht heeft want windows systeem was niet goed

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.