Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Microsoft lanceert "Seeing AI: Talking Camera for the Blind"

001

In het nieuwsbericht over het beëindigen van de ondersteuning voor Windows Phone 8.1 is te lezen dat Microsoft zich steeds meer richt op apps en services voor iOS en Android. Een prima voorbeeld daarvan is de app "Seeing AI".

De volledige titel van deze app is "Seeing AI: Talking Camera for the Blind", een uitstekende samenvatting van wat deze app doet. Activeer deze app op jouw iPhone, en die zal een poging doen om de wereld om je heen omschrijven, erg handig voor mensen met een visuele handicap.Daarbij wordt korte tekst herkend en voorgelezen, maar ook het scannen en voorlezen van complete documenten is een optie. Verder kunnen barcodes op producten gescand worden, waarna de app vertelt om welk product het gaat, wij proberen alleen nog te bedenken hoe een blind iemand die barcode gaat vinden.

De app herkent ook bekenden, die je met de app kan 'bewaren'. Maar dat is niet alles, de app kan zelfs de gezichtsuitdrukking van die mensen interpreteren. Verder is het mogelijk om te horen wat er op afbeeldingen te zien is, en de Seeing AI-app kan ook een poging doen om een situatie in zijn geheel te omschrijven.

De app is op dit moment alleen nog maar beschikbaar in het Engels, en op dit moment ook alleen maar te vinden in de App Store voor de VS. Verder moet je minimaal iOS 10.0 ervoor op je iDevice hebben staan.

Als je meer wilt lezen over deze Seeing AI-app, dat kan op deze pagina van Microsoft zelf.

Reacties

13 juli 2017 Een ware MacFreak!

Ik houd soms mijn hart vast als ik alle ontwikkelingen rond AI zie, maar dit is erg indrukwekkend!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.