Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

'iWeb vervanger' Sparkle nu met 20 procent korting

008

Sinds Apple stopte met de ondersteuning van iWeb zijn er een aantal makers van software om websites mee te bouwen voor de Mac die zich opwerpen als vervanger daarvan. Zo heeft bijvoorbeeld EverWeb een aparte pagina die helemaal gewijd is aan het overzetten van iWeb pagina's naar dat programma.

Een ander programma dat zich als vervanger voor iWeb opwerpt is Sparkle, ook de makers van dit programma hebben een aparte pagina die helemaal gericht is op iedereen die iWeb nog steeds gebruikt.Het goede nieuws is dat je dit programma op dit moment met 20 procent korting kan aanschaffen, dat kan via deze link. Daar vind je ook alle prijzen voor de verschillende opties, en kan je ook zien dat er een gratis versie is. Daarmee kan je maar één site met drie pagina's maken (waar dan "Made with Sparkle" op staat), die is dus vooral handig om gratis uit te kunnen proberen of deze app wat voor jou is.

De documentatie van Sparkle vind je op deze pagina, de negentien speciaal voor Sparkle gemaakte gratis ontwerpen die je bij deze app aangeboden krijgt zijn hier te vinden.

Hieronder les één uit een serie van 5 waar je Sparkle ook al beter kan leren kennen, alle vijf video's in deze serie kan je hier vinden.Reacties

14 juli 2017 MacFreak Verslaafde

Heeft iemand ervaring met Sparkle en/of everWeb ?

14 juli 2017 Een ware MacFreak!
14 juli 2017 MacFreak Verslaafde

Werk nu ruim een jaar met Sparkle. Hiervoor met Freeway Pro.
Sparkle werkt extreem eenvoudig. Heeft veel mogelijkheden en genereert hedendaagse code. Ondersteuning voor mobile layouts is eenvoudig te doen (enigszins beperkt maar voldoende).
Mijn huidige site: www.benssite.nl is volledig met Sparkle gebouwd.
Het team van Sparkle is erg enthousiast, support is prima en snel. Sparkle wordt voortdurend verbeterd (de laatste versie is een weer een forse upgrade t.ov. de vorige).
Hun automatische scaling techniek voor foto's, zodat de afmeting en resolutie zich aanpast aan het device waarop gekeken wordt, is uniek zeker voor deze prijsklasse.
Op sommige fronten wat beperkt (keus in type fotogallery) , en b.v. het toevoegen van eigen code. Je kunt ook (nog) geen tabellen gebruiken. Anderzijds biedt het zoveel " creatieve" mogelijkheden dat dat maar zelden een bezwaar is.
Voor de prijs, mogelijkheden, het gebruiksgemak een geweldig product.
Sparkle is ook Nederlandstalig, de documentatie en ondersteuning is Engels. Geweldige bonus van dit in Italie gevestigd bedrijf: Ze bieden een heel simpele oplossing om bij het voor het eert bezoeken van je site de vermelding van het gebruik van cookies op je website in te bouwen en daarmee akkoord/niet akkoord te gaan. (Europese regelgeving).
Overigens het hangt natuurlijk sterk af wat voor type website je wilt maken.
My 2cents.
MacGb

14 juli 2017 MacFreak Verslaafde

Mijn voornaamste probleem (met iWeb) is de presentatie van keyNote's.

Die keyNote's had ik getransporteerd naar een filmformaat
dat geschikt was (en nog steeds is) voor iPad (en iPhone).
Die filmpjes waren ook te zien op de iMac,
maar sinds Sierra NIET meer.

Dus mijn probleem is waarschijnlijk/hopelijk opgelost
als iemand weet hoe ik mijn keyNotes in iWeb kan plakken en uploaden.
Ik kan met iWeb nog steeds redelijk goed overweg.
(frequent uitzetten en weer opstarten,
dan is de kans op ontsporingen minimaal).

Ik ben bijna 75 en niet meer zo handig met ICT.
Maar de afgelopen 15 jaar heb ik een web-site gebouwd
die ik te belangrijk vind om zomaar uit de lucht te laten vallen.

14 juli 2017 Een ware MacFreak!

Blocs is naar mijn idee nog steeds de beste oplossing voor deze doelgroep.
https://blocsapp.com

Je kunt ook op Vimeo een aantal filmpjes kijken om een indruk te krijgen wat de bedoeling is.
https://vimeo.com/channels/934129

Als ik zelf geen websites zou kunnen bouwen dan zou ik voor Blocs kiezen omdat het op minst gebruikt maakt vergelijkbare concepten, methodes en gedachtegangen/visies die web developers gebruiken tijdens het bouwen van sites.

Waar veel van dit soort tools zich vooral richten op een blanco canvas waar je mee start en dan mag je zelf iets gaan tekenen en vingerverven wat later een web layout zou moeten voorstellen -- omdat deze doelgroep vaak geen designers zijn laat staan web developers, hebben ze gewoon niet de ervaring om een fatsoenlijke layout te maken die ook maar ergens op lijkt. Wat Blocs doet is het laat je een X aantal verschillende content-blokken (blocs) toevoegen die samen de layout van je pagina vormen, hierdoor ontstaat een veel professionelere ogende layout omdat margin's en padding's en de placing van tekst en buttons al op posities staan waar designers en developers ze zouden plaatsen. De verhoudingen zijn al prima dus je hoeft alleen nog maar de teksten zelf aan te passen en te kleuren of stijlen. Als je zou willen kun je het natuurlijk alsnog aanpassen en er veel dieper op ingaan maar dat is niet wat de meeste mensen zouden moeten doen omdat ze schoenmaker zijn en geen tot vrij weinige verstand hebben van het bouwen van sites, laat staat typografie, kleur en de verhoudingen tot elkaar.

Tipje!
Met dit soort tools moet je alleen uitkijken dat je niet elk item op je pagina een animatie geeft waardoor het al heel snel een grote kermis wordt wanneer je omlaag scrollt.
Zoals mensen die geen websites kunnen bouwen geen verstand hebben van websites bouwen hebben mensen die web developer zijn de grootste moeite om concepten als animaties onder de knie te krijgen. Animaties is een vak apart het heeft oorspronkelijk niets met het web te maken dus daar moet je heel voorzichtig mee zijn want je gaat al heel snel veel te ver door werkelijk elke button, tekstvlak of afbeelding een fade-in of fade-out effect te geven. #kermis.

14 juli 2017 MacFreak Verslaafde

Mijn web-site: ergoyou.info

14 juli 2017 MacFreak Verslaafde

@Shmoo
Prima betoog Shmoo.
Heb Blocs ook een tijd geprobeerd. Vond uiteindelijk de "eenheidsworst" (alle sites zien er tegenwoordig hetzelfde uit), de beperking voor wat betreft foto-scaling en, aanvankelijk, geen ondersteuning voor video (html5 player) de doorslag geven. Overigens is de leercurve voor Blocs flink groter dan bij Sparkle. Als je met Pages, Keynote of Numbers overweg kunt is Sparkle (net als iWeb) een "eitje". Daarnaast biedt Sparkle een aantal fraaie templates op basis waarvan je vlot verder kunt.
Laat onverlet dat ook Blocks een fraaie en goede oplossing is, voor mensen zo als ik: een hobbyist


16 juli 2017 MacFreak Verslaafde

Mijn vorige poging om op de manier van macfreak te verwijzen naar mijn website lukte niet, maar hopelijk werkt het nu ???

Mijn web-site: ergoyou.info

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.