Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De film Baby Driver in real-time gemonteerd op 15-inch MacBook

000

De Engelse regisseur Edgar Wright is vooral bekend door zijn zogenaamde Three Flavours Cornetto trilogie, die bestaat uit Shaun of the Dead, Hot Fuzz en The World's End. Vooral de eerste twee films uit die serie zorgden voor veel succes, en waren dan ook allebei een groot succes (en aanraders wat ons betreft).

Dezelfde Edgar Wright is nu verantwoordelijk voor één van de grootste filmhits deze zomer, de film Baby Driver. De hoofdpersoon in deze film is de chauffeur van de getaway-car, de auto die de slechteriken na bijvoorbeeld een bankoverval uit de handen van de politie moet houden.Dat rijden gebeurt op muziek, waardoor veel mensen deze film al een musical hebben genoemd. Ook wordt deze film vaak vergeleken met de films van Quentin Tarantino, een regisseur waarbij muziek ook vaak een belangrijke rol heeft gespeeld. Er zit trouwens ook een Nederlands randje aan deze film: tussen deze muziek horen we ook Hocus Pocus van Focus en Radar Love van Golden Earring. Edgar Wright dacht trouwens dat Golden Earring een Amerikaanse band was.

Editor Paul Machliss

De Australische editor Paul Machliss werkt al langer met Edgar Wright, hij was degene achter Scott Pilgrim vs. the World (ook een aanrader), een film die onder ander opvalt door de montage.

Op deze blog-pagina van Paul Machliss kunnen we meegenieten van hoe deze film gemonteerd is, en dat blijkt nogal spectaculair te zijn. Want vanaf het begin werd beslist dat deze film helemaal 'op de muziek' gemonteerd zou worden, in de praktijk betekende dit dat Paul Machliss bij alle opnames was, en daar werd de film ook meteen gemonteerd.Dit gebeurde op een 15-inch MacBook Pro, waarschijnlijk het model uit 2015. Als software werd Avid Media Composer gebruikt met een "A-grade monitor". Er werd dus de hele tijd op locatie gewerkt, dat betekende natuurlijk ook dat het weer niet altijd meezat.Alle apparatuur kreeg het dan ook te verduren, in de foto hieronder zie hoe het toetsenbord er uitzag nadat de klus helemaal geklaard was. Dat is hetzelfde toetsenbord uit de eerste foto, waar het er nog maagdelijk wit uitzag.Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.