Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Volgende Apple Watch met veel nieuws, nog dit jaar?

001

Bij de Apple Watch heeft Apple tot nu toe hetzelfde recept gevolgd als bij de iPhone: het eerste jaar breng je een nieuw model uit, het jaar daarna verbeter je datzelfde model intern, terwijl het design, en dus de buitenkant, niet wordt veranderd.

Volgens Mark Gurman, Scott Moritz en Ian King van Bloomberg zou Apple later dit jaar van plan zijn om een nieuwe Apple Watch uit te brengen. Bij dit nieuwe model zou Apple voor het eerst sinds de Apple Watch is uitgebracht een nieuw design gebruiken.Apple SIM

Maar dat is niet alles, het zou Apple gelukt zijn om in deze nieuwe Apple Watch een eigen ingebouwde simkaart mee te geven, hoogstwaarschijnlijk een Apple SIM. Dat zou betekenen dat de nieuwe Apple Watch ook zonder iPhone in de buurt contact met het netwerk kan maken, waarschijnlijk erg welkom nieuws voor veel gebruikers van een Apple Watch.

De LTE chip die Apple hiervoor zal gebruiken komt waarschijnlijk van Intel, die probeert al een tijd in deze markt in te breken. Tot nu toe was het Broadcom die hier het rijk alleen had, maar sinds Apple en Broadcom in de rechtszaal overhoop liggen heeft Apple duidelijk meer interesse in wat Intel in de aanbieding heeft.

Als er inderdaad een embedded SIM gebruikt wordt dan betekent dat waarschijnlijk dat de nieuwe Apple Watch alleen werkt met een provider waarmee Apple een overeenkomst heeft. Dat zou de release ervan bij ons mogelijk kunnen vertragen, of Apple zou dit keer erg snel moeten zijn met het maken van deze afspraken.

Nieuw design

Wat het nieuwe design inhoudt is nog niet bekend, en dus ook niet of de aansluiting voor het opladen of de aansluitingen voor de bandjes hetzelfde zullen zijn. Mocht daar op een gegeven moment wel meer over duidelijk worden, dan zal dat natuurlijk op MacFreak te lezen zijn.

Reacties

12 augustus 2017 MacFreak Veteraan

zal allemaal wel weer net zo lang duren als met Apple pay. Elk android kan je inmiddels gebruiken voor contactloos betalen maar voor Apple nog steeds geen mogelijkheden het hier te gebruiken :-(

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.