Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Handige helper "at home" voor het eerst gratis in Mac App Store

000

Veel mensen beveiligen de data op hun MacBook graag goed, logisch, want je gaat met deze data waarschijnlijk vaak letterlijk over straat. Beveiliging is dan natuurlijk nog belangrijk dan als die alleen maar op één plek gebruikt wordt, de kans dat die in vreemde handen kan komen is een stuk groter.

Dat betekent waarschijnlijk sowieso dat je FileVault ingeschakeld hebt. Als je nieuwsgierige ogen ook buiten wilt houden, dan is het ook een goed idee om meteen om een wachtwoord te vragen na start van sluimerstand of schermbeveiliging (al deze opties vind je in Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy, onder FileVault en Algemeen).

Maar hoe prettig dit soort instellingen ook zijn, voor veel mensen zijn er ook plekken waar ze helemaal niet nodig zijn, bijvoorbeeld als je in jouw eigen huis bent. Juist voor dat soort situaties is de handige helper-app @home een oplossing. Als die ziet dat je op jouw eigen WiFi-netwerk zit kan die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je scherm aanblijft, en je dus je wachtwoord niet steeds hoeft in te vullen.In @home kan je ook instellen of er rekening gehouden moet worden met het aangesloten zijn op je adapter. Als je daarvoor kiest, dan zal het scherm wel uitgaan als je niet met de adapter verbonden bent, waardoor je batterij niet nodeloos leeg getrokken zal worden.

Normaal gesproken kost @home € 2,29, op dit moment is het helemaal gratis te vinden in de Mac App Store. Op jouw Mac moet wel minimaal OS X 10.10 (Yosemite) draaien en er zal een 64 bits processor in moeten zitten.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.