Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Disney verlaat Netflix, start eigen streaming service (Upd.)

007

Het illegaal downloaden van films is in de afgelopen periode hard gedaald. Waar in 2013 maar liefst 41 procent van de ondervraagden dit deden, ligt dit op dit moment rond 27 procent. De reden is vooral het succes van Netflix, waardoor legale content makkelijk voor een redelijke prijs onder handbereik is.

Maar niet alles is op Netflix te zien, en de aankondiging van Disney dat hun content van begin 2019 niet meer daar te zien zal zijn gaat waarschijnlijk niet helpen. Om illegaal downloaden tegen te gaan is veel content tegen een redelijke prijs duidelijk de remedie, als het landschap steeds verder gaat versplinteren dan wordt mogelijk de illegale route weer voor meer mensen een optie.

Of de streaming service waarmee Disney zelf wil komen aantrekkelijk genoeg zal zijn voor een groot publiek is nog niet bekend, daarvoor zou Disney waarschijnlijk meer dan alleen hun eigen materiaal beschikbaar moeten hebben.

De kans dat je in de toekomst al snel twee of drie streaming abonnementen nodig hebt lijkt in ieder geval toe te nemen. Dat lijkt niet echt goed nieuws, juist op het moment dat er zo'n positieve ontwikkeling te zien is bij de daling van het illegaal downloaden van content.

Update: Disney's CEO Bob Iger heeft inmiddels laten weten dat films en televisieseries van Marvel waarschijnlijk wel beschikbaar blijven op Netflix, mogelijk geldt hetzelfde voor de films van de Star War franchise.

Reacties

09 augustus 2017 Een ware MacFreak!

Dit is een hele slechte ontwikkeling. Zeg je nieuwsgroepabonnement nog niet op!

09 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

Nog niet zo lang geleden heb het idee
zien passeren dat Apple zonder veel financiële
moeite Disney kan overnemen.

Wetende dat beide bedrijven
lichtjes verstrengeld zijn ...

En dat deze démarche van
Disney misschien een voorteken is ....


09 augustus 2017 Redactielid

Er is een update bij dit nieuwbericht geplaatst.

09 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

Vergeet die update maar want het gaat om ongelooflijk veel geld dus het gaat gewoon gebeuren. Disney heeft een giga aanbod en is een megaspeler in dit verhaal zo niet de grootste.
Marvel kan ook een aparte streamingsdienst worden en het zal niet eens gek zijn om ook een apart Disney Sci Fi channel op te richten. Meer abo's betekent meer inkomsten. Apple en Disney samen of wat dan ook dat zie ik niet gebeuren omdat de shareholders weten dat je met streamen enorm veel geld kan verdienen. Timing is echt goed want Frozen komt eraan en dat wordt cashen in de bios en als streamingsdienst. Alleen Frozen kan al 1 miljard opbrengen op deze manier, hoezo lucratief?
De consument zal even moeten slikken als er meerdere streamingsdiensten komen.edit :

hieronder een overzicht wat dit mag kosten in Amerika.

https://www.consumerreports.org/streaming-video-services/guide-to-subscription-streaming-video-services/

10 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

Netflix Europa heeft eigen overeenkomsten met content owners en dus ook met Disney. Hier blijft Disney content gewoon te zien bij Netflix http://www.ad.nl/tv-en-radio/goed-nieuws-disney-stopt-voorlopig-alleen-in-vs-met-films-op-netflix~a0156589/

10 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

Overigens is dit wel het nieuwe tv kijken dat Apple ons juist heel graag wil aanbieden via de Apple TV. Elke partij met zijn eigen app en een abo erbij. Weg met lineaire tv, dat is zooooo 1970.

10 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

Citaat: Roko om 07:03, 10-08-2017
Netflix Europa heeft eigen overeenkomsten met content owners en dus ook met Disney. Hier blijft Disney content gewoon te zien bij Netflix http://www.ad.nl/tv-en-radio/goed-nieuws-disney-stopt-voorlopig-alleen-in-vs-met-films-op-netflix~a0156589/
https://www.volkskrant.nl/tech/techblog-disneyfilms-vanaf-2019-niet-meer-via-netflix-concern-begint-eigen-dienst~a4509849/
Desgevraagd laat Netflix weten dat in andere landen dan de VS weer andere afspraken met Disney gelden, en dat deze deals voorlopig blijven staan. Wel gaat Disney afspraken met andere Netflix-landen eind 2019 evalueren. (Lisa van der Velden)

Zelfs al zou Disney bij Netflix blijven in Nederland dan moet Netflix de portemonnee trekken en die kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de klant.
Disney weet heel goed dat heel veel ouders dat tientje of vijftien euro in de maand extra voor lief nemen. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Disney voor Nederland een uitzondering maakt.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.