Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple plaatst grote order voor 3D sensors iPhone Pro

001

Voor Apple is het lastiger om nieuwe technieken in de iPhone te introduceren dan het is voor kleinere merken, de aantallen zijn zo groot dat de markt voor heel erg nieuwe technieken er simpelweg niet aan kan voldoen.

Dat is waarschijnlijk de reden dat de opvolgers van de iPhone 7 modellen een groot gedeelte van de vraag voor hun rekening zullen moeten nemen. De iPhone Pro wordt waarschijnlijk, mede door de prijs, exclusiever, en de aantallen van de componenten daardoor wat minder moeilijk te verkrijgen.

Een ander bij-effect is dat de aantallen die Apple nodig heeft de aandacht trekken, waardoor het ook moeilijker is om je plannen voor de concurrentie geheim te houden. Dat laatste zien we nu bij de order die Apple bij VCESL laser supplier Lumentum geplaatst heeft. Die order is zo groot dat het de vraag is of die alleen voor de iPhone Pro bedoeld is, mogelijk dat ook de directe opvolgers van de iPhone 7 modellen dit soort sensors zullen krijgen.


Het zou hierbij gaan om de sensors die gebruikt worden zowel Augmented Reality, als de gezichtsherkenning die Apple in ieder geval in de iPhone Pro gaat gebruiken. Die gezichtsherkenning zou in de iPhone Pro trouwens ook gebruikt gaan worden om notificatie-geluiden niet te laten horen als de iPhone Pro weet dat jij al naar het scherm kijkt, dan zijn ze tenslotte ook helemaal niet nodig.

Citaat:

Reacties

13 augustus 2017 Een ware MacFreak!

Mijn iPhone 6s geeft ook geen geluiden als het scherm aanstaat. Waarom zouden ze een nieuwe sensor voor hetzelfde probleem gebruiken als het rechtstreeks via de inwendige hardware kan worden opgelost?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.