Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Krijgen de toekomstige schermen van Apple surround-geluid?

001

Apple leek de afgelopen tijd helemaal niet meer van plan te zijn om zelf nog schermen te maken, de oplossing van Apple waren de UltraFineThunderbolt 3 displays van LG. Waar vervolgens wel wat problemen mee bleken te zijn, maar als het goed is zijn die inmiddels allemaal opgelost.

Maar Apple heeft de professionals die hoge eisen stellen aan computers opnieuw ontdekt, denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen die met video of 3D werken. Voor die doelgroep komt er eind van dit jaar een iMac Pro, en ook aan een nieuwe Mac Pro wordt in Cupertino op dit moment hard gewerkt.

Maar dat is niet alles, ook eigen beeldschermen komen weer in de plannen voor, die zouden vooral voor gebruik met de Mac Pro bedoeld zijn. Die zullen vast prima specs hebben wat betreft het aantal kleuren dat weergegeven kan worden, de intensiteit van het licht en dergelijke, maar er is één gebied waar die mogelijk ook zouden kunnen opvallen: het geluid.

Want Apple heeft patent aangevraagd op het plaatsen van meerdere speakers in een plat scherm, waarbij ook één onder en één boven in de behuizing rond het scherm zelf.Omdat deze schermen vooral op de Pro-markt gericht zullen zijn zal het toevoegen van zo'n systeem waarschijnlijk ook geen probleem hoeven zijn, want het bijbehorende prijskaartje is voor die markt meestal ook wat minder interessant.

Tegelijkertijd is het natuurlijk te hopen dat Apple zichzelf hiermee niet uit de markt prijst, goede monitoren zullen in de Pro-markt meestal toch externe zijn. Of deze oplossing zou zo goed moeten zijn, dat die externe monitoren overbodig maakt. Dat laatste is een pittige opdracht in een plat scherm, want vooral goede bassen produceren is daarin moeilijk.

Reacties

13 augustus 2017 Junior Lid

Voor een pro user hoef je geen speakers in een scherm te bouwen. Ik ga echt niet over twee speakers in een scherm luisteren. Ja, ik vindt dat wel een onnodige uitgave als ik al jaren losse goede speakers heb hangen aan een uitgebreide audio interface. Die interface bouwen ze toch ook niet in. Nee, laat een scherm lekker een goed scherm zijn. Mijn duit in het zakje.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.