Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Firefox 55 werkt met WebVR en is een stuk sneller

006

Toen Firefox competitie kreeg van Google's Chome browser, die erg snel omhoog ging met de versienummers, besloot het team van Mozilla hetzelfde te doen. Voor ons juist een reden om nog maar spaarzaam aandacht te geven aan die updates, want als er zoveel voorbij komen is dat gewoon niet te doen. Zeker als het vaak om kleine verbeteringen in die updates gaat.

Door deze aanpak zijn we inmiddels al bij versie 55 aangeland, ondanks het moordend tempo waarmee we optellen toch nog 'minder' dan Chrome, daar zitten we inmiddels op versie 60. Apple heeft trouwens niet meegedaan met deze vreemde race, Safari's versienummer is op dit moment 10, en kleine updates voor Apple's eigen browser gaan nog steeds gewoon achter de komma.De reden dat we nu wel een keertje aandacht besteden aan Firefox is omdat versie 55 naast de toevoeging van ondersteuning voor WebVR een stuk sneller is geworden, vooral als je het opstart met een heleboel tabbladen open van de vorige sessie. Verder zijn er nog een aantal dingen verbeterd, die vind je allemaal in de release notes voor deze versie.

De Nederlandstalige versie van Firefox naar binnen halen kan via deze pagina, als je graag een versie in een andere taal wilt hebben dan kan je hier terecht.

Reacties

10 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

is Mozilla Firefox nog altijd zo zwaar op Apple en zuigt het rap je batterij leeg of niet.

10 augustus 2017 Een ware MacFreak!

Ik dacht dat het leegtrekken van de batterij door Firefox inmiddels opgelost was, maar misschien dat iemand anders hier meer over weet?

10 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

@GeorgeM: Ja dat is opgelost, Firefox verbruikt ook minder van je RAM t.o.v. Chrome. Als ik het goed heb draait @os x 2 een oudere versie van Firefox, vandaar de vraag.

10 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

nee ik draai versie 55 op Windows 10 ik raad als ik opstappen op de MBA.

PS ik een oude ibook G4 maar mijn hoofd laptop is Win10 ik die ook graag MBA. maar ik wachten van school af ben.

14 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

Ik krijg versie 55 niet binnen als ik op de reguliere manier mijn Firefox (54) wil updaten.
Met de link in het artikel lukt het wel op versie 55 binnen te halen.

14 augustus 2017 Een ware MacFreak!

De auto-update doet het nog met 54.0.1...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.