Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

1 miljard dollar voor investering in video-content Apple Music?

003

Als er bij Apple in de afgelopen periode één keuze is gemaakt die vreemd overkomt, dan is het wel de nadruk die bij naamgevingen gelegd wordt op muziek, terwijl Apple ook steeds meer en meer met video-content bezig is.

Dat de naam van iTunes niet werd aangepast lijkt nog goed te begrijpen, ondanks dat er later bijvoorbeeld ook films aan werden toegevoegd. iTunes was als naam al zo ingeburgerd, dat wil je natuurlijk niet graag kwijt raken. Maar bij de start van Apple Music moet het voor Apple toch al wel duidelijk geweest zijn dat daar ook video in zou moeten gaan passen, dus waarom toch voor "Music" in de naam gekozen?

Hoe dan ook, Apple Music is naast een streaming dienst voor muziek ook steeds meer een kanaal voor video-content, volgens The Wall Street Journal zou er bij Apple nu maar liefst een miljard dollar gereserveerd zijn voor verdere investeringen daarin.

Citaat:

Apple Inc. has set a budget of roughly $1 billion to procure and produce original content over the next year, according to people familiar with the matter, as the iPhone maker shows how serious it is about making a splash in Hollywood.


Dat bedrag zou Apple in één klap een behoorlijke speler in dit veld maken, Amazon gaf in het afgelopen jaar ongeveer hetzelfde uit, HBO het dubbele. Maar HBO heeft shows als Game Of Thrones, het is nog maar de vraag of Apple aan dat soort enorme producties zou willen beginnen. Voor de volledigheid: Netflix heeft voor het komende jaar 7 miljard dollar aan budget gereserveerd, dus zelfs met 1 miljard te besteden zou Apple nog steeds geen erg grote speler zijn.

Citaat:

Combined with the company's marketing clout and global reach, the step immediately makes Apple a considerable competitor in a crowded market where both new and traditional media players are vying to acquire original shows. Apple's budget is about half what Time Warner Inc.'s HBO spent on content last year and on par with estimates of what Amazon.com Inc. spent in 2013, the year after it announced its move into original programming.


Voor mede-oprichter van Apple Steve Jobs waren de kunsten altijd erg belangrijk, waarbij zowel muziek als video hem altijd erg na aan het hart lagen. Hoe belangrijk muziek voor hem was konden we altijd duidelijk zien als hij een artiest met enorm veel trots aankondigde aan het einde van een keynote, dat film voor hem ontzettend belangrijk was konden we bijvoorbeeld zien aan hoeveel belang hij tot het eind aan Pixar hechtte.

Wel lijkt het de vraag of Apple dit uit volle overtuiging doet, of dat deze keuze gemaakt wordt omdat ze eigenlijk niet anders kunnen, of ze zouden iTunes en Apple Music op moeten geven. Want terwijl de concurrentie zich steeds 'breder' maakt, heb je eigenlijk maar twee keuzes: meedoen, of het bijltje er bij neergooien.

met dank aan forumlid 'malpiet', dit nieuws als eerste op ons forum meldde

Reacties

17 augustus 2017 Een ware MacFreak!

We zullen zien, Apple heeft toch altijd zo z'n eigen strategie met dit soort dingen waardoor je het niet goed naast elkaar kunt leggen en vergelijken.

Als zelf content gaan maken zullen vast wel stoppen in populaire premium content voor Apple Music. Ik denk dan vooral aan content dat heel erg gericht is op muziek, apps, documentaires rondom computer stuff en start-ups allemaal dat soort content wat vooral aansluit op iets dat Apple indirect ook weer van profiteert. Ik zie Apple geen film of serie maken over dinosaurussen of drugskartel.

Ik heb de laatste jaren extreem veel respect gekregen voor Netflix en ik denk ook niet dat er nog ooit iemand in hun buurt zal komen. Over 10 jaar zal Netflix denk ik een van de meest invloedrijkste bedrijven op aarde zijn en dan niet zo zeer op basis van innovatie of dat ze iets doen dat niemand anders zou kunnen maar gewoon wat ze bieden. Ze hebben dan zoveel gebruikers dat het gewoon een kwestie is van gezien of vergeten worden wanneer jouw content niet in Netflix staat.
Het zal dan een beetje zijn als je hebt een mobiele app maar geen iOS versie. Dat is ook best wel kansloos.

17 augustus 2017 Een ware MacFreak!

Slechte zaak. Disney trekt z'n films terug en start zijn eigen streaming dienst, Apple gaat eigen series uitbrengen, ook weer op een eigen streaming dienst. Dat wordt straks 5 streaming abonnementen afsluiten als je een beetje bij wil blijven met series. Dat ga ik niet doen, en vrijwel niemand in Europa denk ik.

Apple heeft laten zien dat illegaal downloaden kan worden teruggedrongen door een goed legaal alternatief te bieden. Nu laten ze het omgekeerde zien: door een te versplinterde streaming markt werken ze illegaal downloaden in de hand.

Jammer. Liever zie ik één of twee die alles hebben, een pay per view voor een paar dubbeltjes, of een basis streaming dienst voor bv 5 euro, met bv een Netflix Original pakket voor 2,50 euro, een HBO Original pakket voor 2,50 euro, ...

17 augustus 2017 MacFreak Verslaafde

Ik heb mij hierin nooit verdiept maar worden de ISP'rs hiervoor betaald? Netflix vreet bandbreedte van bijvoorbeeld Ziggo. Krijgt Ziggo geld hiervoor?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.