Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple kijkt of het hartproblemen eerder kan opsporen

001

Apple is op dit moment bezig met Stanford University en American Well (een leverancier van medische hulp op afstand) om te kijken of de Apple Watch gebruikt kan worden om hartproblemen beter te signaleren.

Deze samenwerking vloeit voort uit de ontdekking dat de Apple Watch al in meerdere gevallen levens gered heeft door afwijkingen in het hartritme van gebruikers te ontdekken. Zo'n afwijking betekent trouwens niet altijd dat er wat aan de hand is, maar het is in de regel wel een goede aanleiding om even je huisarts te bezoeken.

Het was Apple's CEO Tim Cook zelf die gisteren, in dit interview met Fortune, naar buiten bracht dat er op deze manier al levens gered waren:

Citaat:

One of the things that we've learned that we've been really surprised and delighted about is this device, because of the monitoring of the heart, has essentially alerted people through the collection of the data that they have a problem.

And that spurred them to go to the doctor and say, 'Look at my heart rate data. Is something wrong?'

And a not-insignificant number have found out if they hadn't come into the doctor they would have died.


Mocht je zelf interesse hebben om je hart in de gaten te houden, de gratis app Cardiogram is daar een uitstekende optie voor.

Samenwerking

Naar aanleiding van de ontdekking dat de Apple Watch levensreddend kan zijn in dit soort gevallen is Apple nu dus een samenwerking met Stanfort en American Well aangegaan. Mogelijk dat door deze samenwerking de Apple Watch steeds meer waarde zal kunnen krijgen als device dat onze gezondheid in de gaten houdt, en ons op tijd waarschuwt als er iets niet in orde is, of afwijkt van het normale.

Een kleine week geleden kon je hier op MacFreak al lezen over het het laboratorium waar Apple uitgebreid onderzoek doet naar gezondheid en beweging in alle facetten daarvan. Het lijkt dan ook goed mogelijk dat deze samenwerking met Stanfort en American Well veel verder gaat dan alleen het opsporen van storingen in het hartritme.

Reacties

12 september 2017 MacFreak Verslaafde

Ik verwelkom alle vooruitgang op dit gebied, en ben erg blij met de aanpak van Apple.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.