Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Weer favicons in Safari dankzij Faviconographer

009

Apple is altijd bezig met goed te kijken hoeveel we nodig hebben in een interface, en als het mogelijk is daar zoveel mogelijk van te verwijderen. De filosofie is duidelijk dat minder vaak meer is, geboren uit de overtuiging dat veel software lijdt aan een overdaad van mogelijkheden.

Eén van de dingen die bij dat streven gesneuveld zijn, zijn de favicons in Safari. Dat waren de kleine icoontjes linksboven in de adresbalk, of aan de linkerkant van iedere tabblad. Deze favicons zijn in alle andere moderne browsers nog steeds te zien, alleen bij Apple zijn ze zo eigenwijs geweest om die helemaal uit Safari weg te laten.

Recent schreef John Gruber van de site Daring Fireball hier een gepassioneerd betoog over, waarin hij duidelijk maakt dat hij vindt dat Safari wel degelijk favicons zou moeten laten zien. Dat was de inspiratie voor ontwikkelaar Daniel Alm (onder andere bekend van de app Timing) om een stukje software te maken waarmee je voortaan ook in Safari weer favicons te zien kan krijgen, als je dat wilt

Hieronder een voorbeeld van het resultaat.(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Het resultaat is de gratis app Faviconographer. In de voorkeuren van deze app kan je instellen of je die altijd automatisch wil laten opstarten bij het inloggen op jouw account, en of je favicons in tabs, bij jouw favorieten, of bij allebei wilt laten zien.Reacties

12 september 2017 Een ware MacFreak!

Wat een supergoeie verbetering!
Het ontbreken van die iconen in de browserbalk was voor mij jarenlang reden om níet Safari als standaard browser te namen, maar Firefox. Iconen zijn zoveel overzichtelijker.
Want kijk eens wat een verschil tussen wel of niet iconen:
Plaats hier de link tekst...
Plaats hier de link tekst...

12 september 2017 Een ware MacFreak!

Oh, een, moesten plaatjes worden ipv links:


12 september 2017 Een ware MacFreak!

Vreemd, ik heb die Faviconographer geïnstalleerd, gestart, maar niks te zien in Safari. Safari herstart, ook niets, Mac herstart, ook niets. Wat mis ik? Heb recentste MacOS en updates. 10.12.6 dus.

Edit: ik zie ze toch. Had ze ook in mijn favorietenbalk gehoopt te zien. Daar niet dus.

12 september 2017 Een ware MacFreak!

@boni, om ze in die balk te krijgen moet je dat apart aanvinken.

13 september 2017 Een ware MacFreak!

@Macwim: had ik aangevinkt. Maar ik zie nu (dom van mij) dat ik grotendeels netjes gesorteerde mappen in mijn favorietenbalk heb staan. En de enkeling in mijn favorietenbalk die een favicon heeft zoals de macFreak site moet éénmalig aangeklikt worden vooraleer de favicon te voorschijn komt.

13 september 2017 Nieuw Lid

Ik heb het ook even bekeken. Eerlijk gezegd vind ik het zonder icoontjes strakker dan mét. De icoontjes maken dat het er rommelig uitziet.

Ik heb het direct weer verwijderd maar ik weet nu dat het eventueel weer kan.

13 september 2017 Een ware MacFreak!

Precies dezelfde ervaring als sdequack.

Maar ik laat het er nog even op staan, misschien dat het even wennen is.

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Nu het er wat langer op staat: bij weinig tabs is het jammer dat de icoontjes helemaal links staan, want dan hebben die nauwelijks 'contact' met de titel van de tab.

26 september 2017 MacFreak Verslaafde

onder high Sierra blijven de favicons "hangen" als je naar een ander scherm gaat

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.