Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Met de Apple TV 4K haal je 4K in HDR in huis

007

Vanavond onthulde Apple, zoals verwacht, een nieuwe Apple TV. De naam ervan lag niet alleen voor de hand , het is vanuit marketingopzicht ook een schot midden in de roos: Apple TV 4K.

Aan de buitenkant is er aan het kastje niets veranderd, aan binnenkant des te meer. Want het hart van deze nieuwe Apple TV is een A10X Fusion processor, dezelfde die we ook vinden in de iPad Pro. Waarmee deze Apple TV meteen klaar is voor de nabije toekomst, en ook 60 fps 4K zonder problemen af zou moeten kunnen spelen.(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Als er HD films in je iTunes Bibliotheek staan zullen die automatisch een upgrade krijgen naar 4K HDR. HDR staat voor High Dynamic Range, waardoor je nog rijkere kleuren te zien zal krijgen, op de foto hieronder kan je het verschil zien.Verdere specificaties

Verdere bijzonderheden van deze nieuwe Apple TV zijn Dolby Vision en HDR10, het automatisch schalen van HD content, waardoor die er een stuk beter uitziet op een 4K scherm, automatische keuze voor de hoogst mogelijke resolutie van jouw scherm en automatische herkenning van de mogelijkheden van jouw televisie, zodat de 4K weergave altijd het de best mogelijke zal zijn.

De nieuwe Apple TV 4K is vanaf 15 september bij Apple te bestellen en zal verkrijgbaar zijn vanaf 22 september. Met 32 GB aan opslag moet je er € 199,- voor betalen, met het dubbele zijn de kosten € 219,-. Als je helemaal geen 4K nodig hebt, Apple houdt het model van de 4e generatie ook nog in het programma, met 32 GB aan opslag betaal je daar nu € 159,- voor.

Het complete persbericht over deze nieuwe Apple TV 4K is te vinden op deze pagina.

Reacties

13 september 2017 Een ware MacFreak!

Mooie upgrade, waarbij ik zelf de betere processor en de HEVC / h.264 ondersteuning in hardware toejuich. Dat is voor mij al bijna een reden om er één te kopen!

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Het voelt een beetje als mosterd na de maaltijd. Ik kijk al een dik jaar UHD en 4K films/series met HDR via de Netflix en Amazon apps op mijn UHD TV. Ik heb geen collectie met iTunes films dus voor mij is er geen reden om mijn ATV4, die toch al staat te verstoffen, te vervangen. Het wachten is op welke aanbieder (Netflix, iTunes, Amazon etc.) het goedkoopst dergelijke content gaat aanbieden, maar de content owners houden die prijzenslag tegen.

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Ik sluit me volledig aan bij @Roko: inmiddels al lang geswitched naar andere providers voor UHD video en HD audio ...

Wel worden er aankopen gedaan voor de kinderen en de gangbare poptracks (die weinig tot niets hebben aan ultra hoge geluidskwaliteit) ...

Het is mooi om te zien dat Apple dit opneemt in z'n gamma, maar in mijn ogen had dit eigenlijk de AppleTV 4 moeten zijn ...

Ik blijf niet elk jaar of zelfs twee jaar honderden euro's uitgeven aan het vervangen van de AppleTV's ...

Eigenlijk zijn we thuis overgestapt op twee kampen: nVidia Shield als vervanger van de AppleTV, maar daarbij Intel Compute Sticks (Core M serie processor) om de TV om te toveren tot een echte PC.

Inclusief de juiste VPN settings kijken we probleemloos UHD content van Netflix USA, UK, NL en (omdat we meertalig zijn thuis) andere landen.

Ook het Amerikaanse YouTube TV doet het probleemloos ...

Enige tijd terug ook nog eens problemen gehad met het veranderen van land van het gekoppelde iTunes acount, welnu ... Met de vrijheid die re nVidia Shield en Intel/Microsoft's platform biedt voor Expats, is het Apple aanbod, hoe aantrekkelijk soms ook gewoon niet voor iedereen.

Overigens heb ik een HDR UHD televisie en ja, je ziet zeer zeker het verschil. Maar ... ik heb ook een UHD BluRay ... En dankzij de veel hogere bitrate komen videos en films dan pas echt tot hun recht. Want zowel in HD als op UHD zie ik soms blokvorming bij de online providers, ZELFS BIJ APPLE ...

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: Roko om 05:42, 14-09-2017
Ik kijk al een dik jaar UHD en 4K films/series met HDR via de Netflix en Amazon apps op mijn UHD TV.


Dan krijg je al een jaar geen updates meer op het OS van je tv, dus wordt het tijd om ervoor te zorgen dat het lekke en onveilige Android niet meer op het internet kan, met andere woorden: maak van je slimme tv een domme tv voordat hij gehackt is en overal ter wereld broodkruimels met jouw naam erop achterlaat (in het gunstigste geval).

Veel plezier met je nieuwe Apple TV 4K!

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: Doctor Apple om 07:56, 14-09-2017
...
Maar ... ik heb ook een UHD BluRay ... En dankzij de veel hogere bitrate komen videos en films dan pas echt tot hun recht. Want zowel in HD als op UHD zie ik soms blokvorming bij de online providers, ZELFS BIJ APPLE ...Dat heeft alles te maken met bandbreedte. De Netflixen van deze wereld hebben geen onbeperkte opslag en bandbreedte, dus wordt daarin geknepen. Nu is h.265 (vnl gebruikt voor UHD) wel efficiënter dan h.264 (vnl gebruikt voor FHD), maar met een bijna gelijkgebleven bitrate lever je enorm op kwaliteit in bij actiescènes. En dat zie je!

4K (meer pixels) is een hype en wordt zwaar overschat, HDR en Dolby Vision (betere pixels) is goed zichtbaar op een goede tv, maar vooral OLED (op je scherm dus) is belangrijk, dat is een echte game changer!

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

@MacFrankie: dat is een aanname, bijna elk kwartaal wordt de Smart TV hier geupdate en ontvangt het model van eind 2015 nog keurig updates.

Verder is het ook common sense, met alle respect, maar ik hoef geen telefoonboek op mijn Smart TV, evenmin bewaar ik er documenten, het enige wat er op staat zijn een paar BASIS media apps, zoals KODI, Tune IN, Youtube en nog een paar ... Mediabestanden worden middels DLNA gestreamed en in een enkel geval op een USB Stick of SD Kaart in de TV gepropt ... In andere gevallen wordt er middels de Android variant van AirPlay gestreamt.

Zowel ervaring met WebOS, Android TV als Apple TV en ja, er zijn fabrikanten die het minder doen of zelfs ondermaats, in TV-land is het vooral Samsung die een zwak aanbod heeft als het gaat om beveiliging.

Maar dat heeft 0,0 te maken met Android ...

Samsung TV's draaien namelijk op TIZEN ... En TIZEN is een en al een Hackers heaven ...

Feitelijk gezien is Tizen GEEN Android.

En zeker de courant(ere) Android 6 en 7, waarbij allerlei zaken, zoals gebruikersdata, permissies, accepteren van enkel gesigneerde software alsmede OS updates - naar model van iOS - meer en meer hun doorgang vinden, zijn zeker een stap in de goede richting.

Verder kent men ook 2 Factor authenticatie in het Android Eco Systeem, mede bepaald aan Geolocatie en HW identificatie, dus het is niet een en al kommer en kwel.

Het doet me denken aan hardnekkige onderbuikgevoelens in de auto-industrie ("Duitse Auto's, dat is een klasse appart, uitmuntende bouwkwaliteit, robuust, degelijk, weinig problemen") ... Pak je de historische (en statistische) gegevens dan geeft dat toch een ander beeld ...

Zo ook in de IT ... Terug on topic: Apple heeft UHD en HDR support, TOP, maar gewoon erg LAAT ...

Natuurlijk: beter OOIT dan NOOIT luidt het gezegde, maar ... Evenals de iPhone X ... Sorry, de wauw factor is eigenlijk al een tijd lang weg ...

Naamgeving als "AirPOWER" ... Een hap voor de camera bovenin het scherm van de iPhone X en meer van dat soort "het is hem net niet" issues vind ik storend worden ...

Evenals het uit iTunes slopen van de iOS-beheer-tools ... Dat was een van de wensen vanaf dag 1 dat iTunes een bulk van een programma werd. MAAR ... Dan moet je de tools niet geheel SCHRAPPEN, maar in een apart programma onderbrengen ... Dat is weer niet gebeurd ...

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Citaat: MacFrankie om 07:59, 14-09-2017
Dan krijg je al een jaar geen updates meer op het OS van je tv, dus wordt het tijd om ervoor te zorgen dat het lekke en onveilige Android niet meer op het internet kan, met andere woorden: maak van je slimme tv een domme tv voordat hij gehackt is en overal ter wereld broodkruimels met jouw naam erop achterlaat (in het gunstigste geval).

Veel plezier met je nieuwe Apple TV 4K!


Mijn webOS tv is helemaal bij en alles werkt prima, dus ik heb geen update nodig. Maar je hebt gelijk, zodra mijn tv niet meer voldoet zal ik zeker een externe stb nemen, maar of dat een ATV5 wordt betwijvel ik want die loopt tegen die tijd ook alweer achter. En zo gaat het maar door.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.