Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple Watch Series 3 levert nog meer dan verwacht

002

Hoewel er van te voren al heel wat was uitgelekt, bleef er bij de Apple Watch één grote vraag: zou de toevoeging van LTE alleen voor data zijn? Of zou het ook mogelijk zijn om de Series 3 voor spraak te gebruiken zonder dat er een iPhone in de buurt is? Gelukkig stelt Apple hier niet teleur, in tegendeel.

Want ook zonder iPhone in de buurt kan je met de Apple Watch series 3 telefoneren, berichten ontvangen, SMS'jes ontvangen en het internet gebruiken. Daarbij speelt Siri een veel grotere rol, die heeft nu voor het eerst op een Apple Watch nu ook de mogelijkheid om gehoord te worden, via de ingebouwde speaker (tot nu toe liet Siri de vragen of antwoorden geschreven op het scherm zien).De waterdichtheid is ook toegenomen, die is nu toegenomen tot 50 meter, oftewel ISO standaard 22810:2010. Net zoals met andere horloges die in het water gebruikt kunnen worden is de 50 meter van die standaard nogal misleidend, Apple spreekt daar zelf gelukkig klare taal over:

Citaat:

This means that it may be used for shallow-water activities like swimming in a pool or ocean. However, Apple Watch Series 3 should not be used for scuba diving, waterskiing or other activities involving high-velocity water or submersion below shallow depth. Stainless steel and leather bands are not water resistant.


Verder heeft de Series 3 een nieuwe barometrische hoogtemeters, die ook relatieve hoogteverschillen kan meten, en is de processor maar liefst 70 procent sneller dan die van de Series 2. Bij de hardware valt verder op dat Apple nu het scherm van de Apple Watch zelf gebruikt als antenne, hiermee heeft Apple een primeur.

Als je een Apple Watch met LTE hebt dan deelt die het nummer met je iPhone, je hebt dus geen apart abonnement nodig. Dit gebeurt met een nieuwe eSIM, die een honderdste meet van een gewone SIM-kaart. Erg prettig in zoiets kleins als een Apple Watch.watchOS 4 heeft een nieuwe Hart-app, daarmee krijg je nog veel meer inzicht in wat je hart allemaal doet tijdens verschillende activiteiten. Je kan ook instellen dat je een automatische waarschuwing krijgt als je hart boven een bepaalde waarde uitkomt als je niet actief bent. Natuurlijk zijn de waardes van de nieuwe Hart-app ook op je iPhone uit te lezen.Er zijn twee modellen, een met zowel LTE als GPS, en een die geen LTE heeft. Het eerste model is vooral interessant voor mensen die bijvoorbeeld tijdens het sporten geen iPhone bij zich willen hebben, de tweede is goedkoper en vooral interessant voor iedereen die toch altijd een iPhone bij zich heeft.

De Apple Watch Series 3 is te bestellen vanaf 15 september en te koop vanaf 22 september, alleen zal de LTE versie bij ons nog niet te koop zijn, want er is nog geen provider die met Apple hiervoor samenwerkt. We hopen natuurlijk dat dit heel erg wel zal gaan gebeuren.

De prijs voor de modellen met alleen GPS beginnen bij € 369,- Ondertussen houdt Apple de Series 1 ook nog in het assortiment als goedkope optie, de startprijs daarvan is nu 269 euro. Al deze opties zijn te vinden op de site van Apple Nederland.Het volledige (Engelstalige) persbericht over de nieuwe Apple Watch is hier te vinden.Reacties

13 september 2017 Een ware MacFreak!

Anders dan bij de iPhone X vind ik dit dus wel een nuttige stap voorwaarts.

Indrukwekkend hoe ze deze techniek in zo'n kleinkastje geprakt krijgen.
Zonder ze iPhone kunnen bellen, geweldig!
Uitgebreide hartmonitor etc etc, bij apple watch heb ik dus niet het idee van onzinnige vooruitgang maar wel opweg naar de toekomst aan je pols.

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Inderdaad een flinke vooruitgang alleen nog niet voor Nederland helaas. De rode knop uitvoering voor Nederland zal eerst geregeld moeten worden

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.