Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iPhone 8 en 8 Plus leveren heel veel nieuws

002

Met de iPhone 8 en 8 Plus verlaat Apple voor het eerst sinds jaren de zogenaamde tik-tok cyclus die sinds de iPhone 4 al gehanteerd werd. Daarbij kwam het ene jaar een iPhone met een nummer uit, het jaar daarna datzelfde nummer, maar dan met een s er achter.

Dit jaar is deze cyclus dus doorbroken, een iPhone 7s zal er nooit komen, vanaf de iPhone 7 modellen maken we meteen de stap naar de iPhone 8 en 8 Plus. Apple wil hiermee duidelijk maken dat het om veel meer gaat dan 'alleen maar' een snellere processor, en dat is ook duidelijk het geval.

De processor is inderdaad sneller, de A11 Bionic-chip heeft vier efficiency cores die tot 70 procent sneller is dan de A10 Fusion-chip, de twee prestatie-cores zijn tot 25 procent sneller. Daarbij zit er nu een videochip in die door Apple zelf ontworpen is, die is tot 30 procent sneller dan de A10 Fusion‑chip van de iPhone 7 modellen.

Maar er is natuurlijk nog veel meer. Voor het eerst sinds de iPhone 4 heeft Apple weer een iPhone met glas aan zowel de voor- als de achterkant. Daartussen vinden we een band van hoogwaardig aluminium in bijpassende kleur. De kleuren zijn dit keer spacegrijs, zilver en goud.

Voor het eerst maakt bij de iPhone 8 draadloos laden zijn opwachting. Het gaat hier om draadloos opladen met gebruik van inductie, als je de iPhone 8 op de daarvoor bestemde lader legt dan hoef je geen kabeltje meer er in te steken. En als je wilt kan je ook de lader kiezen waarmee je ook meteen je Apple Watch en je AirPods op kunt laden.

De optie die je in de tweede foto ziet heet de "AirPower-mat". Als je die wilt hebben zal je nog wel even geduld moeten hebben, want die komt pas in 2018 uit.

Het scherm

Het scherm is ook niet hetzelfde als dat van de iPhone 7 modellen, bij de iPhone 8 zien we prachtige nieuwe 4,7‑inch en 5,5‑inch Retina HD‑displays. Bij het beeld wat we daarop zien wordt gebruik gemaakt van dezelfde True Tone-techniek die we al kennen van de iPad Pro, die al erg veel lof daarvoor heeft gekregen. True Tone-technologie stemt de witbalans automatisch af op het omgevingslicht. Zo kun je alles dus veel beter zien, waar je ook bent.

De pixels van deze schermen zijn dual-domain-pixels, daardoor blijft het scherm vanuit bijna elke hoek uitstekend zichtbaar.De camera

De sensor van de 12-MegaPixel camera is groter en sneller, met een nieuw kleurenfilter. Daarbij is de pixel­technologie nog verder verbeterd en is er optische beeld­stabilisatie voor zowel foto's als video's.

De portretmodus op iPhone 8 Plus is nog verder verbeterd, de twee camera's en de nieuwe technologie voor gezichtswaarneming zorgen op het Plus-model bij de portretmodus voor fraaie fotostudio-effecten.

Met de groothoek- en telelenscamera's op iPhone 8 Plus kun je gebruikmaken van optische zoom, tot 10x digitale zoom voor foto's en tot 6x digitale zoom voor video's.Verkrijgbaarheid en prijzen

Vanaf 15 september zijn de iPhone 8 modellen te bestellen, vanaf 22 september zijn ze te koop. De iPhone 8 begint bij € 809,- voor het model met 64 GB aan interne opslag, de 8 Plus begint bij € 919,- met dezelfde hoeveelheid een interne opslag.

Deze modellen kan je vinden op deze pagina van Apple NL, het Engelstalige persbericht over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus kan je vinden op deze pagina, hieronder vind je het completeNederlandstalige persbericht.

Citaat:

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: een nieuwe generatie iPhones

Met een prachtig nieuw ontwerp van glas en aluminium, Retina HD-displays, een A11 Bionic-chip, nieuwe single en dual camera's met ondersteuning voor Portretbelichting, draadloos opladen en geoptimaliseerd voor augmented reality

Cupertino, Californië - Apple kondigt vandaag met iPhone 8 en iPhone 8 Plus een nieuwe generatie iPhones aan. De nieuwe iPhone heeft een nieuw ontwerp van glas en aluminium in drie prachtige kleuren, gemaakt van het duurzaamste glas dat ooit in een smartphone is gebruikt. De nieuwe iPhone heeft Retina HD-displays en een A11 Bionic-chip en is ontworpen voor de ultieme augmented reality-ervaring. De populairste camera ter wereld is nu nog beter met single en dual camera's met Portretbelichting op iPhone 8 Plus. De mogelijkheid om draadloos op te laden is een krachtige nieuwe feature van iPhone. Beide devices zijn vanaf vrijdag 15 september te bestellen in meer dan 25 landen en gebieden en zijn vanaf vrijdag 22 september in Apple Stores verkrijgbaar.

"iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn de nieuwe generatie iPhones, met diverse verbeteringen voor alles wat we aan iPhone zo mooi vinden", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. "iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een nieuw ontwerp van glas en aluminium, nieuwe Retina HD-displays en een A11 Bionic-chip - de slimste chip ooit in een smartphone. De camera's zijn met Portretmodus en Portretbelichting nog geavanceerder geworden en maken video-opnamen mogelijk van een kwaliteit die in geen enkele andere smartphone wordt gehaald. iPhone 8 en iPhone 8 Plus kunnen nu draadloos worden opgeladen en bieden een ongekende optimalisatie voor augmented reality."

In het nieuwe ontwerp hebben Phone 8 en iPhone 8 Plus een achterkant van het duurzaamste glas dat ooit in een smartphone is gebruikt. De behuizing komt in drie nieuwe kleuren: spacegrijs, zilver en goud. De glazen behuizing is gemaakt met behulp van een zevenlaags kleurenproces om precies de gewenste kleur en doorzichtigheid te bereiken, en heeft een rijke kleurdiepte. De kleur van de rand van aluminium - van een kwaliteit die ook in de luchtvaart wordt gebruikt - is hieraan aangepast. De behuizing is water- en stofbestendig. (1)

Op de nieuwe 4,7-inch en 5,5-inch Retina HD-displays met True Tone-technologie wordt de witbalans aangepast aan het omgevingslicht en het scherm is daardoor altijd prettig om te bekijken: alsof je van papier leest. Het Retina HD-display met zijn levendige brede kleurweergave toont de kleuren met een unieke nauwkeurigheid. De opnieuw ontworpen stereospeakers zijn tot 25 procent luider en hebben een diepere bas. Muziek, video's en speakerphonegesprekken hebben daardoor een rijker geluid.

A11 Bionic, de krachtigste en slimste chip ooit in een smartphone, heeft een 6-core CPU met twee prestatie-cores die 25 procent sneller zijn, en vier efficiency-cores die 70 procent sneller zijn dan bij A10 Fusion. Hiermee is Apple koploper in de sector op het gebied van prestaties en energiezuinigheid. Een nieuwe prestatie-controller van de tweede generatie kan alle zes de cores tegelijk gebruiken, zodat het device tot wel 70 procent sneller wordt. Klanten kunnen hierdoor nog beter multitasken terwijl ook de batterijduur van een geweldig niveau blijft. In de A11 Bionic is bovendien een door Apple ontworpen GPU met een 3-core ontwerp geïntegreerd voor tot 30 procent snellere graphics dan bij de vorige generatie. Met al deze rekenkracht ontstaan er ongelooflijke nieuwe mogelijkheden voor machine learning, AR-apps en realistische 3D-games.

De camera's op iPhone 8 Plus zijn zo ingesteld dat de gebruiker van een ultieme AR-ervaring kan genieten. Elke camera is afzonderlijk afgesteld, met nieuwe gyroscopen en versnellingsmeters voor het nauwkeurig volgen van bewegingen. AR heeft profijt van A11 Bionic, omdat deze chip world tracking, het herkennen van scènes en ongelooflijke graphics met 60 bps levert. De beeldsignaalprocessor zorgt intussen dat in realtime de belichting wordt geschat. Met ARKit kunnen de iOS-ontwikkelaars nu profiteren van het grootste AR-platform ter wereld, met games en apps die er zo realistisch en vloeiend uitzien dat je vergeet dat je naar een scherm kijkt.

De populairste camera ter wereld is nu nog beter geworden, met een verbeterde 12-MP camera met een grotere en snellere sensor, een nieuw kleurenfilter en diepere pixels. Een nieuwe door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor zorgt voor geavanceerde pixelverwerking, een brede kleurenweergave, snellere autofocus bij weinig licht en betere HDR-foto's. En met de nieuwe True Tone Flash met 4 leds met Slow Sync worden de achtergrond en de voorgrond gelijkmatiger belicht. Dit alles leidt tot geweldige foto's met levendige, realistische kleuren en meer details.

Met de nieuwe camera kunnen ook video-opnamen worden gemaakt van een hogere kwaliteit dan met welke andere smartphone dan ook, dankzij videostabilisatie, 4K-video met tot 60 bps en 1080p slo-mo-video met tot 240 bps. De door Apple ontworpen videocodering zorgt voor realtime-analyse van beelden en bewegingen en biedt video van optimale kwaliteit. Met iOS 11 ondersteunen iPhone 8 en iPhone 8 Plus HEIF en HEVC, zodat een tot twee maal zo sterke compressie mogelijk is en er twee keer zoveel foto's en video's kunnen worden opgeslagen.

iPhone 8 Plus heeft een 12-MP dual camera en heeft nu voor het eerst Portretmodus met Portretbelichting, zodat met iPhone indrukwekkende studiobelichtingseffecten te bereiken zijn. Zo kunnen gebruikers fantastische portretten met een kleine scherptediepte maken, in vijf verschillende belichtingsstijlen.

Portretverlichting is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden van portretfotografie en belichting. De dual camera en de door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor worden gebruikt om de scène te herkennen en een dieptekaart te maken, zodat het onderwerp en de achtergrond kunnen worden gescheiden. Door middel van machine learning wordt het gezicht in kaart gebracht en worden de contouren van het gezicht belicht. Dit gebeurt allemaal in realtime; de fotografische expressiemogelijkheden voor de klanten zijn ongekend. (2)

Het glazen ontwerp van de behuizing van iPhone 8 en iPhone 8 Plus maakt een geweldige oplossing voor draadloos opladen mogelijk. Draadloos opladen werkt met het Qi-ecosysteem, dat twee nieuwe matten van Belkin en mophie bevat, verkrijgbaar via apple.com/nl en in de Apple Store.

Apple heeft al een voorproefje gegeven van AirPower, een eigen accessoire voor draadloos opladen dat in 2018 op de markt komt. Door het grote actieve oplaadgebied kunnen bezitters van iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X tegelijkertijd drie devices opladen, waaronder Apple Watch Series 3 en een nieuwe optionele hoes voor draadloos opladen voor AirPods.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn voorzien van iOS 11, met ongelooflijke verbeteringen in Portretmodus, en nieuwe effecten waardoor Live Photos nog leuker en levendiger worden.

iOS 11 brengt met een nieuw platform voor ontwikkelaars ook augmented reality op honderden miljoenen iOS-devices. Met AR-apps kunnen gebruikers virtuele content toevoegen aan scènes in de echte wereld. Siri heeft nieuwe mannen- en vrouwenstemmen en kan zinnen uit Amerikaans Engels vertalen naar het Chinees, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Prijzen en verkrijgbaarheid

• iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn verkrijgbaar met een behuizing in de kleuren spacegrijs, zilver en goud (nieuw). Modellen met verhoogde capaciteit van 64 GB en 256 GB zijn verkrijgbaar vanaf € 809 bij apple.com/nl en in de Apple Store, of via erkende Apple resellers en een beperkt aantal netwerkaanbieders (prijzen kunnen afwijken).

• Klanten kunnen iPhone 8 en iPhone 8 Plus vanaf vrijdag 15 september bestellen. De telefoon is vanaf vrijdag 22 september verkrijgbaar in de Amerikaanse Maagdeneilanden, Australië, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spanje, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

• iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf vrijdag 29 september verkrijgbaar in Andorra, Bahrein, Bulgarije, Cyprus, Estland, Griekenland, Groenland, Guernsey, Hongarije, IJsland, Isle of Man, India, Israël, Jersey, Koeweit, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Malta, Monaco, Polen, Qatar, Roemenië, Rusland, Saudi-Arabië, Slovenië, Slowakije en de Tsjechische Republiek.

• AirPower is compatibel met iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Apple Watch Series 3 en een nieuwe optionele hoes voor draadloos opladen voor AirPods, die in december 2017 verkrijgbaar zal zijn voor $ 69.

• Door Apple ontworpen accessoires, zoals leren hoesjes en siliconenhoesjes in diverse kleuren, zullen verkrijgbaar zijn voor een bedrag vanaf € 39. Lightning Docks in een bijpassende metallic behuizing zullen eveneens verkrijgbaar zijn voor een bedrag vanaf € 59.

• Elke klant die een iPhone 8 of iPhone 8 Plus aanschaft bij Apple kan deze kosteloos laten configureren, online of in de Apple Store. We stellen de e-mail in, laten de nieuwste apps in de App Store zien en nog veel meer. (4)

• Wie zich de basis eigen wil maken of juist geavanceerdere mogelijkheden van iPhone 8, iPhone 8 Plus of iOS 11 wil benutten, kan zich aanmelden voor gratis sessies op apple.com/nl/today.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

(1) iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn spat-, water- en stofbestendig en zijn getest in een gecontroleerde laboratoriumomgeving met een IP67-waardering op basis van IEC-standaard 60529. Spat-, water- en stofbestendigheid zijn geen permanente condities. Bij normaal gebruik kan de bestendigheid afnemen. Probeer nooit een natte iPhone op te laden. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies voor schoonmaken en drogen. Schade door vloeistoffen valt niet onder de garantie.
(2) Portretverlichting begint als bètaversie.
(3) Op basis van een lening met 24 maandelijkse termijnen; algemene voorwaarden zijn onverkort van toepassing.
(4) In de meeste landen.Reacties

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Zit heel erg te twijfelen tussen de 10 en de 8+ nu

Vind de gouden versie van de 8 + toch wel heel erg mooi en die kleur is er niet bij de 10. Moeilijk moeilijk moeilijk.

15 september 2017 Een ware MacFreak!

Verdrietig dat de Plus-loze 8 nog altijd geen dubbele lens heeft.
Ik wens een zo compact mogelijke iPhone met de beste camera
die er beschikbaar is. De Plus is gewoon veel te groot. Zonde.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.