Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iPhone X, Apple's telefoon van de toekomst

026

Het is al veel langer bekend, met de enorme aantallen die Apple maakt is het moeilijk om heel erg veel nieuwe technieken tegelijkertijd te introduceren. De markt kan die nieuwe producten simpelweg vaak nog niet in de benodigde aantallen produceren, of de makers hebben ze ook voor hun eigen telefoons nodig (denk aan OLED-schermen van Samsung).

Maar de exclusievere iPhone X is wat Apple al lang heeft willen maken: een iPhone die bijna één en al scherm is, en die reageert op bijvoorbeeld je blik. Volgens Apple hebben ze dat doel met de iPhone X bereikt, en Apple verwelkomt ons hiermee dan ook in de toekomst.Die toekomst zal trouwens nog wel even op zich moeten laten wachten, want de iPhone X kan je pas vanaf 27 oktober bestellen en deze zal pas vanaf 3 november verkrijgbaar zijn.

Maar het resultaat mag er dan ook zijn, een erg groot scherm in een relatief kleine telefoon, doordat de randen zo ontzettend smal zijn. Dat scherm is het nieuwe 5,8-inch Super Retina-display, het eerste OLED-scherm dat Apple ooit in een iPhone heeft gebruikt, met een resolutie van 2436 x 1125 pixels. Apple zelf heeft het over adembenemend natuur­getrouwe kleuren, diepe zwarttinten, hoge helderheid en een contrastverhouding van 1.000.000:1.Face ID

Op de iPhone X is Touch ID helemaal komen te vervallen, het is nu Face ID dat onze gegevens moet beveiligen en ook bij Apple Pay gebruikt wordt. Dat alles gebeurt met behulp van de TrueDepth-camera, een kleine module met daarin onder andere de camera's en sensoren die Face ID mogelijk maken. Het systeem voor Face ID projecteert en analyseert ruim 30.000 onzichtbare punten, en brengt zo het reliëf van je gezicht heel nauw­keurig in kaart, we zijn erg benieuwd of het niet zo makkelijk te omzeilen is als wat er tot nu toe op de markt is.

De data van Face ID wordt, net zoals met Touch ID, opgeslagen in het Secure Element, die komen dus nooit je iPhone uit. Volgens Apple is er een kans van 1 op 1 miljoen dat iemand anders jouw iPhone met hun gezicht zou kunnen openen, ze hebben zelfs met mastenmakers uit Hollywood getest, ook daarmee is het niet mogelijk.Geen Home-knop meer

Het meest opvallende, voor iedereen die een iPhone gewend is, is waarschijnlijk het ontbreken van een Home-knop. In de video hieronder maakt Apple duidelijk hoe we in de toekomst zonder Home-knop door het leven zullen gaan.Fotografie en video

De Portretmodus die we al van van de iPhone 7 Plus kennen zit natuurlijk ook in de iPhone X ingebouwd, maar dan wel een stuk beter. Niet alleen is het nu ook mogelijk om portretten met een onscherpe achtergrond te maken met de camera aan de voorkant, maar met Portretbelichting, een nieuwe feature in Portretmodus, kan je indrukwekkende professionele belichtings­effecten maken.

Net zoals Portretmodus in de iPhone 7, is Portretbelichting op dit moment nog in de beta-fase. Maar als die net zo goed is als Portretmodus toen dat uitkwam, dan lijkt ons dat geen bezwaar.

De iPhone X heeft trouwens een snellere 12-MegaPixel sensor, een nieuw kleurenfilter, verbeterde pixeltechnologie en een nieuwe telelens­camera met OBS (Optische Beeld Stabilisatie). Met de groothoek- en telelens­­­camera’s op iPhone X kun je gebruikmaken van optische zoom, tot 10x digitale zoom voor foto's en tot 6x digitale zoom voor video's.Animoji

De TrueDepth-camera kan maar liefst 50 verschillende spierbewegingen analyseren, en zo jouw uitdrukkingen nabootsen met 12 Animoji. Op deze manier kan je jezelf dus omtoveren tot een panda, varken of robot. Dit soort dingen zullen voor sommigen van ons misschien als een gimmick overkomen, maar het het lijkt voor de hand te liggen dat dit vooral in het begin héél erg veel gebruikt zal gaan worden, al was het alleen maar voor de lol.De processor

De processor in de iPhone X is de A11 Bionic-chip, de motor achter spectaculaire augmented reality-apps en games. Volgens Apple is dit de slimste en krachtigste chip in een smartphone ooit, met een neural engine die tot 600 miljard taken per seconde kan uitvoeren. Dat zou wel eens waar kunnen zijn, want Apple laat al een aantal jaren achter elkaar zien dat de eigen A-processors een stuk sneller zijn dan die onder andere van Qualcomm.

De vier efficiency-cores van de CPU zijn tot wel 70 procent sneller dan die van de A10 Fusion-chip, de twee prestatie-cores zijn tot 25 procent sneller. Door de prestatiecontroller van de tweede generatie gaat de speciaal ontworpen batterij van de iPhone X tot twee uur langer mee tussen oplaad­beurten dan die van iPhone 7.

De nieuwe, door Apple ontworpen videoprocessor, met drie cores, is tot 30 procent sneller dan de A10 Fusion-chip.

Draadloos opladen

De iPhone X kan je opladen door die op een mat met inductie te leggen. Bij het uitkomen van de iPhone X zal er een model zijn voor alleen een iPhone. In het komende jaar, we nemen aan dat dit in het begin van dat jaar zal zijn, komt er ook nog een mat waar je tegelijkertijd ook nog je Apple Watch en je AirPods op kan laden. Deze lader gaat AirPower heten, en op je iPhone 8 kan je dan ook zien hoe het staat met de lading van je Apple Watch en AirPods.

Bij het draadloos opladen gebruikt Apple trouwens de standaarden van het al bestaande Qi-ecosysteem, je kan dus ook opladers gebruiken van andere merken.

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Prijzen en modellen

De iPhone X zal beschikbaar zijn in zilver en spacegrijs, voor het model met 64 GB aan interne opslag ben je 1.159 euro kwijt, voor het model met 256 GB aan opslagruimte moet je 1.329 euro betalen.

Hieronder vind je het compete Nederlandstalige persbericht.

Citaat:

Dit is de toekomst: iPhone X

Vol met innovatieve features, zoals een Super Retina-display, TrueDepth-camerasysteem, Face ID en A11 Bionic-chip met neural engine

Cupertino (VS) - Apple heeft vandaag de iPhone X aangekondigd, de toekomst van de smartphone met een volledig glazen ontwerp en een prachtig 5,8-inch Super Retina-display, A11 Bionic-chip, mogelijkheden voor draadloos opladen en een verbeterde camera aan de achterkant, met dubbele optische beeldstabilisatie. iPhone X biedt klanten een innovatieve, veilige manier om te ontgrendelen, verifiëren en betalen via Face ID, mogelijk gemaakt door de nieuwe TrueDepth-camera aan de voorzijde. iPhone X kan vanaf vrijdag 27 oktober vooruit worden besteld in meer dan 55 landen en regio's, en is vanaf vrijdag 3 november verkrijgbaar in de winkel.

"Het is al meer dan tien jaar onze bedoeling geweest een iPhone te maken die uitsluitend uit een beeldscherm bestaat. De iPhone X belichaamt die visie", zegt Jony Ive, Chief Design Officer van Apple. "Met de introductie van iPhone, tien jaar geleden, hebben we de wereld van de mobiele telefoon op zijn kop gezet met Multi-Touch. iPhone X markeert een nieuw tijdperk voor iPhone - een tijdperk waarin het device op de achtergrond raakt en plaatsmaakt voor de ervaring."

"iPhone X is de toekomst van de smartphone. Hij zit boordevol ongelofelijke nieuwe technologieën, zoals de innovatieve TrueDepth-camera, het prachtige Super Retina-display en de supersnelle A11 Bionic-chip met neural engine", zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. "iPhone X wordt nog gemakkelijker in het gebruik - van het ontgrendelen van de iPhone met Face ID tot het spelen van meeslepende AR-games en het delen van Animoji in Berichten - dit is het begin van de volgende tien jaar voor iPhone."

iPhone X komt met een revolutionair ontwerp met een indrukwekkend schermvullend display dat de vormen van het device tot in detail volgt; helemaal tot aan de fraai afgeronde hoeken. De volledig glazen voor- en achterzijde, in zilver of spacegrijs, zijn van het sterkste glas dat ooit in een smartphone is gebruikt. Een rand van glanzend chirurgisch staal ligt naadloos rond de iPhone X ter versterking. Dankzij een zevenlaags kleurenprocedé zijn specifieke kleurschakeringen en doorzichtigheid van de glazen afwerking mogelijk. Een reflecterende optische laag versterkt de diepe kleuren, waardoor het ontwerp niet alleen sterk maar ook stijlvol is, en bovendien water- en stofbestendig.(1)

Het prachtige 5,8-inch Super Retina-display (2) is het eerste OLED-scherm dat de iPhone waardig is, met schitterende kleuren, echte zwarttinten, een contrastverhouding van 1000.000:1 en een brede kleurweergave. Geen enkele smartphone doet het zo goed als het op systeembreed kleurbeheer aankomt. Het HDR-display ondersteunt Dolby Vision en HDR10. Dankzij deze combinatie worden foto's en video's nog fraaier weergegeven. Door toevoeging van True Tone wordt de witbalans van het display automatisch aangepast aan het omgevingslicht, waardoor het beeld er nog natuurlijker uitziet.

iOS 11 is opnieuw ontworpen voor optimaal gebruik van het Super Retina-display. De thuisknop is vervangen door snelle, vloeiende gebaren, zodat de gebruiker zijn iPhone X natuurlijk en intuïtief kan bedienen. Een swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm is genoeg om terug te keren naar het beginscherm.

Face ID is een revolutie op het gebied van verificatie op iPhone X. Het maakt gebruik van een geavanceerd TrueDepth-camerasysteem, dat bestaat uit een rasterprojector, IR-camera en IR-belichter, en wordt aangedreven door de A11 Bionic-chip om een gezicht exact in kaart te brengen en te herkennen. Deze geavanceerde dieptegevoelige technologieën werken samen om de iPhone op een veilige manier te ontgrendelen, Apple Pay in te schakelen, toegang te geven tot beveiligde apps en nog veel meer nieuwe features.

Face ID projecteert meer dan 30.000 onzichtbare IR-punten. Het IR-beeld en rasterpatroon worden door neurale netwerken gestuurd om een wiskundig model van het gezicht te maken. De gegevens worden vervolgens naar de Secure Enclave gestuurd om te bepalen of er een overeenkomst is. Dankzij zelflerende methoden past het systeem zich aan fysieke veranderingen aan. Alle bewaarde gezichtsinformatie wordt goed beveiligd door de Secure Enclave, en alle verwerking vindt in verband met de privacy van de gebruiker op het device zelf plaats - niet in de cloud. Face ID ontgrendelt iPhone X alleen als de gebruiker naar het device kijkt, en de neurale netwerken zijn uitgebreid getest om fraude met foto's of maskers te voorkomen.

De nieuwe 7-megapixel TrueDepth-camera aan de voorzijde maakt Face ID mogelijk en beschikt over een brede kleurweergave, automatische beeldstabilisatie en exacte belichtingsregeling. Ook is er nu de Portretmodus voor de camera aan de voorzijde, voor prachtige selfies met een scherptediepte-effect.

iPhone X beschikt ook over een nieuw ontworpen dubbele 12-megapixel camera aan de achterzijde, met dubbele optische beeldstabilisatie. De groothoekcamera heeft een diafragma van ƒ/1.8 en de telelenscamera heeft een verbeterd diafragma van ƒ/2.4, voor nog mooiere foto's en video's. Een nieuw kleurenfilter, diepere pixels en een verbeterde door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor zorgen voor geavanceerde pixelverwerking, een brede kleurweergave, snellere autofocus bij weinig licht en betere HDR-foto's. Een nieuwe True Tone Flash met 4 leds biedt tweemaal zoveel lichtuniformiteit en bevat Slow Sync voor een gelijkmatiger verlichte achter- en voorgrond.

De camera's op iPhone X zijn speciaal ontworpen voor de ultieme AR-ervaring. Elke camera is individueel gekalibreerd, met nieuwe gyroscopen en versnellingsmeters voor een nauwkeurige bewegingsdetectie. A11 Bionic volgt de omgeving, herkent scènes en biedt ongekende graphics bij 60 bps, terwijl de beeldsignaalprocessor in realtime een inschatting van het licht maakt. Met ARKit kunnen iOS-ontwikkelaars gebruikmaken van de TrueDepth-camera aan de voorzijde en de camera's aan de achterzijde om games en apps te ontwikkelen die ongekend meeslepende en vloeiende ervaringen bieden die veel verder gaan dan het scherm zelf.

De nieuwe camera biedt ook video-opnamen van de hoogste kwaliteit ooit in een smartphone, met betere videostabilisatie, 4K-video tot 60 bps en 1080p slowmotionvideo tot 240 bps. De door Apple ontworpen videocodering levert beeld- en bewegingsanalyses in realtime voor video van optimale kwaliteit.

De Portretmodus met portretbelichting op de camera's voor en achter levert spectaculaire studiobelichtingseffecten op iPhone en geeft klanten de mogelijkheid indrukwekkende portretten te maken met een geringe scherptediepte in vijf verschillende belichtingsstijlen.(3)

Met iOS 11 biedt iPhone X ondersteuning voor HEIF en HEVC voor tot wel tweemaal de compressie, en opslag van tweemaal het aantal foto's en video's.

De TrueDepth-camera aan de voorzijde brengt emoji's op een leuke nieuwe manier tot leven met Animoji. De TrueDepth-camera werkt met A11 Bionic en registreert en analyseert meer dan vijftig verschillende bewegingen van de gezichtsspieren, en animeert die tot meer dan tien verschillende Animoji, waaronder een panda, een eenhoorn en een robot. De optie is beschikbaar als iMessage-app die vooraf geïnstalleerd is op iPhone X. Klanten kunnen met hun stem Animoji-berichten opnemen en verzenden met bijvoorbeeld een glimlach of een frons.

A11 Bionic, de krachtigste en slimste chip ooit in een smartphone, heeft een ontwerp met een 6-core CPU met twee prestatiecores die 25 procent sneller zijn dan de A10 Fusion en vier efficiencycores die 70 procent sneller zijn, met baanbrekende prestaties en energiezuinigheid. Een nieuwe prestatiecontroller van de tweede generatie kan de zes cores gelijktijdig benutten, wat tot 70 procent hogere prestaties leidt en waarmee klanten meer mogelijkheden krijgen om te multitasken - twee uur langer dan op iPhone 7. A11 Bionic is bovendien geïntegreerd met een door Apple ontworpen GPU met een ontwerp met drie cores, die tot 30 procent snellere graphics levert dan de vorige generatie. Al dit vermogen levert allerlei nieuwe mogelijkheden voor zelflerende systemen, AR-apps en meeslepende 3D-games.

De nieuwe A11 neural engine heeft een dual-core-ontwerp voor supersnelle verwerking en kan tot 600 miljard bewerkingen per seconde leveren voor realtime-verwerking. De A11 neural engine is ontworpen voor specifieke algoritmen voor zelflerende systemen en is de drijvende kracht achter Face ID, Animoji en andere features.

Het ontwerp met de glazen achterzijde maakt draadloos opladen van wereldklasse mogelijk. Draadloos opladen werkt met het bestaande Qi-ecosysteem, waaronder twee draadloze oplaadmatten van Belkin en mophie, die verkrijgbaar zijn via apple.com/nl en de Apple Store.

Apple heeft een sneak preview van AirPower gegeven, een door Apple ontworpen accessoire voor draadloos opladen dat gepland staat voor 2018. AirPower heeft een ruim oplaadgebied waarmee iPhone 8-, iPhone 8 Plus- of iPhone X-klanten tot drie devices tegelijk kunnen opladen, waaronder Apple Watch Series 3 en de nieuwe optionele draadloze oplaadcase voor AirPods.

Prijzen en verkrijgbaarheid

• iPhone X is verkrijgbaar in zilver en spacegrijs in 64-GB en 256-GB modellen vanaf € 1159 via apple.com/nl en Apple Stores en is bovendien verkrijgbaar via Apple Authorized Resellers en providers (prijzen kunnen verschillen).

• Klanten kunnen iPhone X vanaf vrijdag 27 oktober bestellen. iPhone X is vanaf vrijdag 3 november verkrijgbaar in de Amerikaanse Maagdeneilanden, Andorra, Australië, Bahrein, België, Bulgarije, Canada, China, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groenland, Guernsey, Hongarije, Hongkong, Ierland, India, Italië, Japan, Jersey, Man, Kroatië, Koeweit, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Mexico, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, IJsland, Zweden en Zwitserland.

• AirPower is compatibel met iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 en een nieuwe draadloze oplaadcase voor AirPods die vanaf december verkrijgbaar is, voor $ 69 (prijs in de VS).

• Door Apple ontworpen accessoires, waaronder leren en silicone cases in verschillende kleuren zijn verkrijgbaar vanaf $ 35 (prijs in de VS); een nieuwe iPhone X Leather Folio is verkrijgbaar voor $ 99 (prijs in de VS). Lightning Docks in verschillende metallic uitvoeringen in bijpassende kleuren zijn verkrijgbaar voor $ 49 (prijs in de VS).

• Wie een iPhone X koopt bij Apple kan gratis gebruikmaken van Persoonlijke Configuratie, online of in de Apple Store. We stellen de e-mail in, laten de nieuwste apps in de App Store zien en nog veel meer.(5)

• Iedereen die de basisbeginselen wil leren of juist een stapje verder wil met de nieuwe iPhone X of iOS 11, kan zich aanmelden voor gratis Today at Apple-sessies op apple.com/nl/today.

(1) iPhone X is spatwater-, water- en stofbestendig en is getest in een gecontroleerde laboratoriumomgeving met een IP67-waardering op basis van IEC-standaard 60529. Spatwater-, water- en stofbestendigheid zijn geen permanente condities. Bij normaal gebruik kan de bestendigheid afnemen. Probeer nooit een natte iPhone op te laden. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies voor schoonmaken en drogen. Schade door vloeistoffen valt niet onder de garantie.
(2) Het display van iPhone X heeft afgeronde hoeken die een prachtig gebogen design volgen, en deze hoeken vallen binnen een standaardrechthoek. Gemeten in een rechthoekige standaardvorm is het scherm 5,85 inch (14,86 cm) in diagonaal (het feitelijk zichtbare gebied is minder groot).
(3) Portretverlichting wordt aanvankelijk als bètaversie uitgebracht.
(4) Gebaseerd op een lening met een aflossingstermijn van 24 maanden; onderworpen aan bepaalde voorwaarden.
(5) In de meeste landen.

iPhone X is niet goedgekeurd zoals volgens de regelgeving van de Federal Communications Commission is vereist. Zolang dit product nog niet is goedgekeurd, wordt het niet aangeboden voor verkoop of lease, noch verkocht of geleast.Reacties

13 september 2017 MacFreak Veteraan

Nu ook geschikt om .FLAC bestanden af te spelen! als muziek liefhebber vind ik dat een goede zaak :-)

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Blijkbaar werkt de gezichtherkenning van de iPhone X niet zo goed

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

1159 om een telefoon te kopen! Is een mooi apparaat maar is met name zo duur vanwege de mogelijkheden om er goed spelletjes op te spelen. Merendeel van de presentatie ging er maar over hoe geweldig dit er uit ziet.
Daarom ben ik zo blij met mijn 5SE. Doet precies wat het moet doen voor mij: Telefoneren, Berichten sturen ontvangen, Internet verbinding om zaken op te zoeken en voor de navigatie. Maakt bovendien verbinding met mijn iWatch dus ik ben daar prima mee gesteld voor een handzaam toestel voor 400 euro. Die 1150 euro gebruik ik wel voor de aanschaf van een iMac of macbook heb ik meteen een groot scherm voor spelletjes

13 september 2017 Een ware MacFreak!

Duur? Ja.

Indrukwekkend? Zeker ook.

Voor mij voorlopig te duur, maar ik ga deze iPhone zeker bij Apple uitgebreid aan de tand voelen (als die er eenmaal is).

13 september 2017 Een ware MacFreak!

prachtig en indrukwekkend apparaat, maar ik vraag me af of we niet aan het doorslaan zijn vwb het opleuken van een telefoon.

Ik vind het meer een mac micro en vraag me ook af wie nu een gat in de lucht springt bij het zien van deze specificaties en bijbehorende prijzen.

Wat is de meerwaarde van gezichtsherkenning?
Waarom moet er een nog geweldiger scherm op een telefoonzitten?
Ik heb de 6s+ genomen voor het grotere scherm en tot nu nog geen enkele behoefte gehad naar nog beter te gaan omdat alles perfect werkt.

Ik hoop dat er iemand is die kan uitleggen wat de meerwaarde is van super telefoons anders dan dat ons speelgoed steeds mooier wordt.

13 september 2017 Een ware MacFreak!

Ik voorzie dat de doorontwikkeling van de iPhone te maken heeft met dat het uiteindelijk de Mac zal gaan vervangen. Hoe precies weet ik niet maar dat het gebeurt is wel zeker. Daarom zet Apple zo in op de iDevices en de miljarden omzet geeft aan dat de markt er op zit te wachten.

13 september 2017 Een ware MacFreak!

Addendum: Ikzelf heb op dit moment ook geen 1200 euro over voor een iPhone als je er een iMac voor kan kopen, echter als er een moment is dat een iPhone hetzelfde kan als een iMac, ja dan waarschijnlijk wel, maar dan moet zo'n iPhone wel ook 5-7 jaar meegaan net zoals de iMac nu.

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

1159 is veel te duur. Ik gebruik gaag Apple producten maar een iPad Pro en een goedkope telefoon lijkt mij dan een betere koop. En moest die rand nu echt weg? Een zwart randje onderaan en bovenaan had het veel symmetrischer gemaakt. Hoe moet je trouwens een app programmeren voor zo een scherm? Apple lijkt echt de weg kwijt met deze iPhone, spijtig.

13 september 2017 Nieuw Lid

Kan er een microSD kaartje in?

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

"Kan er een microSD kaartje in?"

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Indrukwekkende specificaties. Ik zie alleen nergens staan dat je er ook nog mee kan bellen

13 september 2017 MacFreak Veteraan

Jobs had de uitstulpende camera unit en dat malle deel boven in het scherm nooit geaccepteerd, for sure..

13 september 2017 MacFreak Verslaafde


Citaat: sdequack om 16:59, 13-09-2017
Kan er een microSD kaartje in?


Dit kunt je wel aansluiten

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Helemaal mee eens @bigwade! Die hap uit het scherm is een esthetische misser wat mij betreft. En een iPhone met uitstulping zal ik nooit kopen, dat is zó fout! Dat daar niet meer ophef over is heeft mij altijd verbaasd.

Verder een schitterend ding hoor!

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

1. A-symmetrisch scherm: sorry, maar vind de VOORKANT van de S8 dankzij de symmetrie gewoon mooier.2. Nergens voor nodig anno 2017 zo'n uitstekende achterkant, maar goed, zo wil Apple natuurlijk de hoesjesmakers tevreden stellen. Immers, hoeveel mensen kopen niet een Hoesje voor de iPhone (of iPad) enkel om het hoogteverschil te nivelleren? Bij Apple draait alles om keiharde Business (en Dollars)

3. Begrijpelijk, maar daar stonden Sony en Samsung om bekend: GLAZEN achterkant (en dus kwetsbaar) ... Begrijpelijk omwille de Wireless Charing ... Vind het wit met zilver wel mooi staan overigens!

4. FaceID: het zal aan mij liggen, maar ik zie talloze scenarios voorbij komen waarbij het makkelijker wordt om bij de content te komen ... Zelfs als pesterij ... Scenario: ik pak je telefoon af, RICHT deze op je gezicht ... et voila ... heb toegang ... Natuurlijk is dit middelbare school-niveau, maar dit is slechts een van de vele ... Ben niet enthousiast over FaceID, sorry ... En dat het IETS beter werkt dan Samsung's variant, daar ben ik nog minder enthousiast over ... Maar eerlijk is eerlijk: ik ben benieuwd hoe zich dit in de praktijk staande houdt ... Het kan positief uitpakken ...

5. Nice! Zeker dat beide camera's beschikken over OIS! Maar waarom dat uitsteken van de camera?

6. Ik zelf ben niet te porren voor iMessage en zeker niet alle poespas daarbinnen. Dat heeft er mee te maken dat binnen mijn internationale vrienden en familiekring de inkomens uiteenlopen van 300 euro per maand tot ver boven het gemiddeld jaarinkomen in Nederland. Dit is zeker te toekomst, Apple heeft hier een goede zet gezet. Ook zeer zeker met AR!!!! Gewoon Top! Zeer slim, mooi en 'catchy'. Maar zoals gezegd, ben al een tijd van iMessage af dus zal er zelf niet heel veel aan hebben ...

7. Natuurlijk snap ik dat Apple nooit voor de gewone man was, niet in 1988, niet in 1993, niet in de 00's en ook nu niet ... Maar ... Ze zijn wel groot geworden door de gewone man ... MASSA ... De telefoons waren dusdanig geprijst dat ze bereikbaar waren voor een deel van de massa.

Met de nieuwe prijsstelling van 1329,- voor 256 GB is dit wel een heel erg elitair toestel ...

Een Samsung S8 (ongeacht wat je ervan vindt), kost met 256GB SD kaartje ongeveer 800 euro ... Dat is nogal een verschil ...

Ik reken mezelf tot de beter gestelde middenklasse, waarbij het maandinkomen goed genoeg is om zo'n iPhone aan te schaffen, maar er zijn andere (economische) barrières: waarom zou ik net zo veel uitgeven als een instap MacBook of mooie iPad? Ondanks dat dit een top telefoon (kan wezen), kan ik met een iPad (zeker met iOS 11) en een MacBook gewoon veel productiever wezen.

8. YES! Top, geen gezeur, hoop dat het de IKEA lampen ondersteund :-)

9. De iPhone 8 steekt een beetje povertjes bij de iPhone X. Maar goed, mijn vermoeden is dat volgend jaar de laatste iPhones van de band rollen met het huidige iPhone 6/7/8-design en dat het jaar erop de iPhone X de stap was richting de nieuwe Design-standaard.

Kortom een toestel met een wisselend sentiment: enerzijds prachtige details, anderzijds haast infantiele keuzes (voor mij) zoals het a-symmetrische scherm ... Enerzijds is dit een echte 1.0 versie van een nieuw tijdperk, anderzijds zijn die nieuwe features inderdaad voor vandaag de dag state-of-the-art, zoals de inzet van AR. En ook de dillema's rondom prijs ...

Je zou haast denken dat dit een experiment is van Apple en dat (mede dankzij de prijsstelling) Apple eigenlijk hoopt op een kleine oplage zodat in geval van problemen de schade beperkt blijft ...

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: Doctor Apple om 09:25, 14-09-2017
1. A-symmetrisch scherm: sorry, maar vind de VOORKANT van de S8 dankzij de symmetrie gewoon mooier.


Maar de beeldverhouding van de S8 is helemaal niks!

14 september 2017 Een ware MacFreak!

mijn mac mini late 2012 + Dell 27" gekalibreerd, HK sticks
ook rond de 1300 voor betaald.

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Een prachtig ding om te zien zeg
Ze zullen er wel bergen van gaan verkopen

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Waar ik nog niemand over weten
zeuren heb ... en ik het dus ga doen :

Je zou zeggen, het scherm van de iPhone X is,
( 5,8 " : 5,5 " ) = 5,45 % groter.

Nochtans, pixelgewijs is de breedte slechts
( 1125 px : 1080 px ) = 4,17 % groter.

Slechts het laatste is de feitelijke
meer-groote ten opzichte van de 8 Plus.

Waar het overschot in de hoogte voor gebruikt
wordt, daar heb ik op dit ogenblik geen zicht op.

Maar dat doet voor de rest geen
afbreuk aan de elegantie van de X.


14 september 2017 MacFreak Verslaafde

@ DirtyMay: maar dat is wel een 4,17 procent groter scherm op een telefoon die een aardig stuk kleiner is dan de Plus.

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Inderdaad An, dat klopt.

En dat is ook de reden dat ik
voor een X ga, en niet voor een 8 Plus.

De X is amper groter dan mijn huidige 6 ...

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Even inhakend op wat opmerkingen eerder in dit draadje: het is ook precies Apple's bedoeling dat de X door veel mensen te duur wordt gevonden. De vraag mag gewoon (nog) niet te groot worden omdat ze er voorlopig simpelweg niet aan zullen kunnen voldoen.

15 september 2017 MacFreak Verslaafde

Aan die hap uit het scherm ziet iedereen wel dat je een iPhone X hebt en geen Samsung. Misschien is het dus mede een bewuste marketing-truc. Persoonlijk vind ik die hap wel best.

Echter, dat ze nog steeds de camera moeten laten uitsteken op een telefoon die de trend voor de komende jaren zet is zéér teleurstellend. Dat doet voor mij afbreuk aan de hele telefoon. Dat is ook één van de redenen dat ik een SE heb (ik wil geen hoesje om mijn telefoon).

15 september 2017 MacFreak Verslaafde

Ik heb me laten beetnemen door Apple.

Want ...

Vergelijk de schermgroottes van de onderscheiden
iPhone-versies niet aan de hand van de schermdiagonalen.

Wat het meest relevant is, is de schermbreedte.
Het andere formaat dan 16:9 bij de iPhone X
laat ik bij deze even buiten beschouwing.

Dan zien we dat de schermbreedtes zijn :

Bij de iPhone 8 : 750 px : 326 ppi x 2,54 = 58,4 mm
Bij de iPhone 8+ : 1080 px : 401 ppi x 2,54 = 68,4 mm
Bij de iPhone X : 1125 px : 458 ppi x 2,54 = 62,4 mm

Het scherm van de iPhone X is dus
6 mm smaller dan dat van de iPhone 8 Plus,
en slechts 4 mm breder dan dat van de iPhone 8.

Dat geeft een heel ander beeld dan je op het eerste
zicht zou concluderen uit de schermdiagonalen.

Alles heeft te maken met het feit dat de iPhone X een
ander schermformaat hanteert, waardoor het diagonaal
geen geldige vergelijkende parameter meer is.

Ben ik de laatste die dat door heeft ?


15 september 2017 Een ware MacFreak!

Nee hoor. Dat heeft iedereen toch al jaren door? Dat gold bijvoorbeeld ook toen we van 3x4 naar 16x9 en 16x10 schermen gingen op de desktop.

21 september 2017 MacFreak Verslaafde

Apple iPad Pro 12,9"alléén vandaag bij 1DayFly voor € 777,00.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.