Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iTunes 12.7 is klaar voor iOS 11, maar de App Store is verdwenen

017

Er is al lang kritiek op iTunes, Apple zou daar teveel een Zwitsers zakmes van gemaakt hebben. De critici vinden dat het programma daardoor te onoverzichtelijk is geworden, en vinden dat Apple het zou moeten opbreken in een aantal verschillende programma's.

Die kritiek was eigenlijk vooral gericht op het feit dat je iPods en iDevices via iTunes moest synchroniseren, maar Apple heeft nu verrassend in iTunes 12.7 er juist iets heel anders uit gehaald. Want de App Store voor iDevices is in iTunes 12.7 compleet verdwenen!

Deze verandering zien we ook in dit support-document van Apple, waarin ons verteld wordt dat we voortaan de nieuwe App Store op onze iDevice moeten gebruiken:

Citaat:

You'll find these changes in the new iTunes:

• Apps: Looking for your past iOS app downloads? Learn how to redownload apps on your iOS device.

• Ringtones: iOS 11 supports redownloading ringtones directly to your iOS device, without the need to use iTunes on your Mac or PC.


iTunes 12.7 kan nog steeds wel iDevices synchroniseren, ook als daar iOS 11 op draait. De vraag lijkt nu hoe lang dat nog het geval is, mogelijk kiest Apple in de toekomst volledig voor iCloud.

Nieuwe functies in iTunes 12.7

Er zijn niet alleen maar dingen verwijderd in iTunes 12.7, er is ook wat bijgekomen, bijvoorbeeld het aanmaken van een Apple Music profiel waarmee je andere kan volgen, en natuurlijk ook andersom. Verder is het even wennen, want een aantal dingen zit nu op een andere plaats. Voor iTunes U moet je nu bijvoorbeeld in Podcasts zijn en internetradio vind je nu onder Muziek.

iTunes 12.7 is gratis te vinden in de Mac App Store, maar is ook te vinden op deze pagina.

met dank aan MacFreak-lid 'Feek', die dit nieuws als eerste op ons forum meldde

Reacties

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

iTunes 12.7 maakt wel het gebruik van streaming stuk. Men kan deze nog wel ingeven maar dan blokkeert alles.

13 september 2017 Een ware MacFreak!

Ik snap maar een heel klein beetje waarom ze dit doen, maar voor gebruiksgemak vind ik het ontbreken van die App Store in iTunes echt een gigantisch gemis.

Ik browse zelden tot nooit naar apps op m'n iPhone of iPad, maar eigenlijk altijd. En je synchroniseert je iOS apparaat toch met iTunes? Dan synchroniseer je dalijk dus alles behalve de apps?

En hoe werkt het dan als je je multi-iOS apps (die op de iPad én de iPhone werken) installeert op je iPhone, en je deze niet op je iPad wilt hebben? Of wanneer je dit juist wel wilt? In plaats van dat je op één locatie deze instellingen kunt wijzigen, namelijk in iTunes, moet je dus voortaan per iOS apparaat dit gaan instellen.

Ik vind 't dus eigenlijk gewoon een vreemde keuze.

13 september 2017 Nieuw Lid

Nog wat raars....??
Ondanks mijn NL systeem krijg ik de apstore in het engels voorgeschoteld. Alle apps zijn in NL, behalve Apstore

13 september 2017 Nieuw Lid

mmm weet niet hoe te corrigeren, moet natuurlijk AppStore zijn.

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

dat is raar

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Citaat: Ik browse zelden tot nooit naar apps op m'n iPhone of iPad,


Ja dat zelfde heb ik @joram

Ook voerde ik al mijn App updates uit via iTunes (keek daar vaak naar de release notes). Nu het via je iDevice gaat, heb je bovendien die irritante blauwe bolletjes :(

Denk dat we oud worden

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Zal wel iets persoonlijks zijn. Ik heb net het omgekeerde, ik stel vast dat ik het laatste jaar iTunes vrijwel niet meer gebruikt heb om de Appstore te bekijken of te synchroniseren op mijn Mac.

13 september 2017 Gevorderd Lid

Ik ben niet erg happy met de keuze van Apple om de App Store uit iTunes te halen... Iemand toevallig enig idee hoe ik iTunes 12.7 uit MacOS 10.13 Beta kan halen en iTunes 12.6.2 weer kan installeren?

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Wellicht een stomme vraag:
Back-maken van de iDevices nu 'verplicht' in iCloud?
En als men tot nu toe back-up op Mijn computer heeft gedaan, wordt dat 'verloren' back-ups?

(Bewerkt door iEscape om 21:13, 13-09-2017)

13 september 2017 Gevorderd Lid

@iEscape: je kunt nog steeds in iTunes back-ups maken van je iDevices. Kan op twee manieren: via wifi of via usb. In beide gevallen moet je iDevice 'zichtbaar' zijn in je iTunes-scherm, klik op je iDevice in en het vak Reservekopieën kun je handmatig back-ups maken (en weer terugzetten).

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

@ MackeyV40,

Bedankt, dat is duidelijk en ben blij dat het nog mogelijk is
Ik heb de versie 12.7 nog niet binnen gehaald, maar vraag wel af. Dus wacht nog even.

Updaten naar versie 12.7 worden bepaalde apps die niet verder worden ontwikkeld/ondersteunt verwijderd. Hier een voorbeeld.

Ik heb ook vernomen dat bij updaten naar iOS 11, nu alleen in de VS de Video's app is vervangen door TV app, en dat daar ook gebruikers in de 'problemen' zijn gekomen.

Nogmaals dank MackeyV40

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

The Good: iTunes afslanken. Dat roepen meerdere Apple-gebruikers al jaren. Maar ...

The Bad: er is gesproken over het ontvlechten van een iOS-beheer app en een media-manager ... En wat doet Apple? De app ontvlechten, maar de iOS-beheer app achterwege laten: "u heeft toch de cloud?" ...

Scenario bij ons thuis: kinderen een iPad, vrouw een iPad, ik een iPad, schoonvader's iPad bij ons in beheer en schoonmoeder's iPad bij ons in beheer ... Welnu, de Apps worden 1x gedownload om vervolgens op de iPads te syncroniseren ... En nu? De app 6x los downloaden ...

Scenario 2: er is een profiel aangemaakt op de iPad van de kinderen, dat profiel wordt gesynchroniseerd met de tweede iPad, zonder dat deze echt vergaand geconfigureerd hoeft te worden (scheelt tijd) ...

Nu gaat dat heel veel tijd kosten ... Jammer ...

16 september 2017 Gevorderd Lid

Ik had verwacht bij het installeren van iTunes 12.7 dat de directory "Muziek\\iTunes\\Mobile Applications" leeggemaakt zou worden.
Maar het is niet het geval.

Kan ik die zelf verwijderen?
Het neemt aardig wat ruimte op mijn Macbook.
Ik kan toch niet meer bij via iTunes als ik het goed heb begrepen.

18 september 2017 Een ware MacFreak!

Helaas kan je standaard nog steeds geen FLAC's afspelen, dat terwijl Apple dit bestandsformaat wel bij de nieuwe iPhones en iPhone 7 gaat supporten...

18 september 2017 Junior Lid

Wat ik mis in iTunes 12.7 is het (her)organiseren van de apps op mijn iPhone: iets van het laatste scherm naar een mapje of plek op het eerste scherm wordt veel minder handig zo.

18 september 2017 Een ware MacFreak!

@Doctor Apple:
Jouw bezwaren en beschreven scenario's zullen niet door velen gedeeld worden...

Toch jammer dat het beheer niet meer kan, ook al is het wel logisch. "Vroeger" kon een iDevice niks zelf zonder Mac of pc, tegenwoordig zijn het zelfstandige computers.

18 september 2017 Een ware MacFreak!

het is misschien een schrale troost, maar je kan terug naar de vorige versie:

http://osxdaily.com/2017/09/17/downgrade-itunes-12-7-to-itunes-12-6/

en het werkt :)

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.