Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iOS 11, watchOS 4, tvOS 11 op 19 september, macOS 10.13 op de 25e

004

Naast alle nieuwe hardware die Apple gisteren presenteerde werden natuurlijk ook de data voor de komende releases van de updates voor de besturingssystemen bekend gemaakt.

Precies een week na de presentatie, komende week dinsdag, 19 september, zullen de meeste devices al van nieuwe software kunnen genieten. Want dan komen iOS 11, tvOS 11 en watchOS 4 allemaal tegelijkertijd uit. Mac-gebruikers die op High Sierra zitten te wachten zullen iets meer geduld moeten hebben.Let wel altijd even goed op of alle apps die essentieel zijn voor jou ook goed werken met een nieuw besturingssysteem. Navigatie-apps onder iOS willen bijvoorbeeld nog wel eens een update nodig hebben. Maar Apple's eigen Kaarten-app is inmiddels zo goed, dat je die natuurlijk ook kan gebruiken om op je bestemming aan te komen.

Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat 32-bits apps, in de regel apps die al een hele tijd geen update meer hebben gekregen, niet meer zullen werken in iOS 11. Een manier om snel te vinden welke apps dat zijn vind je in deze eerdere Tip van MacFreak.

Mocht je de update(s) zonder eindeloos te moeten wachten op jouw device(s) willen hebben, dan kan je het best wachten tot de volgende morgen, in dit geval dus woensdagochtend. De eerste, en altijd grootste, golf van downloads is dan voorbij en de meest mensen in de VS liggen dan ook lekker in hun bed te slapen, in plaats van druk bezig zijn met het upgraden van hun devices.

Als je vol verwachting zit te wachten op de volgende versie van macOS, 10.13/High Sierra, dan zal je net iets langer geduld moeten hebben. Want die komt pas de maandag daarop uit, dat is 25 september.Reacties

13 september 2017 Gevorderd Lid

iOS 11 heb ik na de presentatie feilloos kunnen downloaden (OTA) op de iPhone 6s. EN ja, ik heb geen ios-beta testprofiel actief/geinstalleerd, en de aankondiging van iOS11 ging inclusief een 4 schermen uitleg van wijzigingen...

13 september 2017 MacFreak Verslaafde

Ondertussen de GM van iOS11 op de iPad Pro en iPhone 6S gezet. Werkt allemaal netjes.

Zodra mijn backup van mijn iMac 2017 voltooid is zal ik mij wagen aan een installatie van macOS - High Sierra en daarna zien we wel

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Gisteren eerst public beta 9 erop gezet (daags ervoor was ie schijnbaar nog niet beschikbaar) en toen ik daarna nog eens naar een update liet zoeken, vond ie 11.0. De Golden Master zo bleek later.

18 september 2017 MacFreak Verslaafde

Ik vind wel dat deze versie erg veel stroom verbruikt door de Photo's app.
67% over de hele dag gezien. Iemand tips om dit aan te passen?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.