Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Prijzen iPad Pro met 256 GB en 512 GB zeventig euro verhoogd

017

Gisteren hadden we nog het goede nieuws dat Apple de prijzen van alle huidige iPhones verlaagd heeft, vandaag is er wat minder goed nieuws te melden over de prijzen van de iPad Pro modellen met 256 GB en 512 GB aan interne opslag.

Want Apple heeft de prijzen daarvan met maar liefst 70 euro verhoogd na de presentatie van afgelopen dinsdag, de oude prijzen zijn hier nog te zien. Het gaat niet om een correctie van bijvoorbeeld de wisselkoers, in de VS zijn de prijzen van deze modellen ook omhoog gegaan, en de prijs van het model met 64 GB aan interne opslag is gelijk gebleven.Deze prijsverhoging komt waarschijnlijk door de stijging in de prijzen van NAND Flash-opslag, die Apple in deze modellen gebruikt. Mocht dat zo zijn, dan hopen we dat Apple bij een daling van de prijzen daarvan ook de prijzen van de iPad Pro modellen die nu verhoogd zijn, meteen weer naar beneden bijstelt.

met dank aan forumlid 'ElectricCat', die als eerst dit nieuws aan ons meldde

Reacties

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Dat zijn dan meteen wel echte 'Pro' prijzen!

14 september 2017 Een ware MacFreak!

het ware gezicht van apple, de kruidenier die op de kleintjes let.
Al jaren hun prijzen te hoog van bv de ssd schijven, mac mini etc etc
Love is all en en tranentrekkende toespraken met als slot zin, we willen nog meer winst maken en dat lukt want we kunnen vragen wat we willen jullie betalen toch wel.

en ja je hebt gelijk ik hoef toch geen apple te kopen?
Ik hoef ook niet met het openbaar vervoer wat te duur is
of energie af te nemen wat te duur is
of boodschappen te doen die te duur zijn
of uit eten te gaan wat de duur is
of een huis te kopen wat te duur is

het is de aard van het beestje om de ander zonder toestemming van achteren te nemen en er beter van te worden, met als goede voorbeeld de leiders ons volk.

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Mijn iPad 2 komt uit 2011, ik gebruik hem dagelijks.
Ik meen dat ik er toen 439 (30 euro duurder dus
dan de huidige instapper, haha) voor betaalde. Ruim
2200 dagen plezier, komt neer op bijna 20 cent per
dag. Vind ik helemaal oké.

Bovendien kun je er nu nog wel een meier voor
vangen als je hem tweedehands zou aanbieden.

Hoe dan ook, als hij toen 70 euro duurder was,
dus 509, kostte mij dat 23 cent per dag. Dat is nog
altijd heel overzichtelijk.

Ja sorry, ik ben een macfreak :)

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Citaat: mayo om 13:02, 14-09-2017
en ja je hebt gelijk ik hoef toch geen apple te kopen?


Wat is je punt dan precies? Alsof dat eeuwige gezeur over de prijzen er iets aan gaat veranderen. Als jij je 'van achteren laat nemen' doe je dat in dit land gelukkig geheel vrijwillig. Geniet er dan in ieder geval van

14 september 2017 MacFreak Verslaafde

Het voordeel van Apple apparatuur is dat je
de aankooprijs kunt spreiden over een
véééééééééééééél langere levensduur.

Wat concreet betekent dat Apple, in de
feiten, en relatief gezien, goedkoper
is dan de meeste andere.

Of niet soms ?

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Volgens mij is de filosofie van Apple helemaal niet zo ingewikkeld. Ze vinden dat ze een bepaalde kunnen vragen, en doen dat dan ook. En als ze ongelijk hebben bij hun keuze dan krijgen ze vanzelf de kous op de kop van de markt.

Als een onderdeel dan een stuk duurder wordt, dan gaat de prijs ook vanzelf omhoog.

Daarbij hebben ze expres recent een goedkopere iPad gelanceerd, iedereen die een iPad Pro te duur vindt kan die toch kopen?

14 september 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: Of niet soms ?Of wel soms?

Mensen gaan er altijd vanuit dat uitgerekend zij de maatstaf zijn. ^

Laten we heel eerlijk zijn, 8 jaar met een Mac doen ontstaat niet uit weelde! Dat persoon X een computer koopt en deze helemaal aftrapt tot het moment dat hij echt uitvalt en er geen leven meer inzit wilt niet zeggen dat computers van Apple gemaakt zijn om 28 jaar te gebruiken en als je dat gaat omrekenen kost die computer 0,00017 cent.
Als morgen een softwarebedrijf aan komt zetten met hun apps voor 9,- per maand wat omgerekend minder dan een kopje koffie per dag is, dan is de wereld te klein.

15 september 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: Als morgen een softwarebedrijf aan komt zetten met hun apps voor 9,- per maand wat omgerekend minder dan een kopje koffie per dag is, dan is de wereld te klein.Hiermee zet je natuurlijk net zo goed een bepaalde maatstaf, want dit geldt ongetwijfeld voor veel mensen helemaal niet. Ik betaal graag 9 euro per maand voor goede software, hangt uiteraard allemaal af van wat de concurrentie biedt.

En dat geldt ook voor Apple, ze komen zichzelf vanzelf een keer tegen als ze echt teveel gaan vragen voor hun producten. Vooralsnog lijkt ze dat nog behoorlijk goed af te gaan.

En dat Apple producten een langere levensduur hebben is wel degelijk een goede reden om er initieel meer in te investeren. De tweedehands Mac markt bewijst dat al jaren en de iDevices hebben eigenlijk nu al dezelfde reputatie (en terecht, een 10 jaar oude iMac maar ook de eerste gen iPad worden hier in huis nog dagelijks intensief gebruikt).

15 september 2017 Een ware MacFreak!

er is waarschijnlijk nooit onderzoek gedaan naar de gemiddelde houdbaarheid van een appel.
Gebruikers van anderen merken zullen met dezelfde cijfers kunnen komen van apparatuur die langer dan 10 jaar mee gaat, als je die kosten dan uitspreid, de aankoop die veel goedkoper is dan een appel, krijgen ze bijna geld toe.

Ik heb ook een buizen radio staan uit de jaren 50, doet het nog steeds.

Ik heb dan waarschijnlijk pech gehad want mijn G4 boekje heeft het geen 4 jaar volgehouden, mij macbook pro 17" was binnen een jaar de accu kapot, kreeg een nieuwe die ook weer uit elkaar barstte, het moederbord ging stuk, niet laten maken voor 700+ euro.

De Mac mini was het paradepaardje voor mensen die voor relatief weinig een geweldig apparaat konden scoren, die tijd is voorbij.

Wat maakt apple zo aantrekkelijk, de combinatie van Hard en software en veiligheid, zolang je niet gaat knoeien.

Is dit een excuus om de huidige prijzen te hanteren, neen.
Aan het winst percentage/omzet kun je zien hoeveel te duur men is, of hoeveel te weinig belasting men betaald en of de makers van al dat moois te weinig krijgen betaald in China.

Ik gebruik al (ongeveer) 17 jaar, meestal, naar tevredenheid apples maar dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met wat er bij apple gaande is.

Denk ik er de laatste tijd meer over om over te stappen dan andere jaren? ja, maar dat is nog niet zo eenvoudig en de voordelen wegen nu nog op tegen de nadelen. Maar als mijn mini er mee kapt weet ik nog niet wat ik ga doen.

15 september 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: mayo om 14:22, 15-09-2017
er is waarschijnlijk nooit onderzoek gedaan naar de gemiddelde houdbaarheid van een appel.


Denk je dat dat nodig is dan?

Probeer een vijf jaar oude PC tweedehands te verkopen, en kijk wat je daar voor krijgt. Probeer daarna een vijf jaar oude tweedehands Mac te verkopen en kijk wat je daar voor krijgt.

Meer onderzoek is er volgens mij niet nodig.

15 september 2017 Een ware MacFreak!

Een collega heeft in het verleden veel met Windows laptops gewerkt.
Die waren standaard na zo'n 2 jaar op en dan moest hij een nieuwe kopen.
In 2012 heeft hij besloten om een MacBook Pro te kopen i.p.v. een Windows laptop.
Op die MacBook Pro werkt hij nu nog steeds dagelijks.
Hij programmeert nog steeds in Windows (Parallels), maar is intussen volledig verknocht aan zijn MacBook Pro.

15 september 2017 Een ware MacFreak!

En daar komen de harde verhalen natuurlijk..

Er is natuurlijk nooit een Windows laptop van 1000,- of meer geweest die het maar twee jaar volhield. Wat is dat nou voor 'n onzin. Kom op zeg, ga ergens anders dat soort ongein verkopen. Appels en peren.

15 september 2017 Een ware MacFreak!

@Shmoo
Dat is een aanname van jou die in dit geval niet correct is.
Het waren altijd HP laptops uit de hogere sector.
Dus ruim boven de € 1000,-.
Zowel de HP laptops als de MacBook Pro werden/worden heel intensief gebruikt.

(Bewerkt door Paul Sondervan om 20:21, 15-09-2017)

15 september 2017 Een ware MacFreak!

Geloof je het zelf. Een computer van meer dan 1000,- die maar twee jaar mee zou gaan. Doe eens normaal. Dat soort trash talk is nergens voor nodig, ik wil heus wel met je meegaan dat een Mac van degelijker materiaal gemaakt is en omdat software + hardware op elkaar is afgesteld dat ze het langer uithouden maar dit slaat nergens op.

Zoiets bestaat niet want elk fatsoenlijk mens zou dan gewoon garantie claimen na 16 maanden wanneer een computer niet meer functioneert of veel moeilijker dan normaal. Zeker bij een product van 1000,- of meer.

16 september 2017 Een ware MacFreak!

@Shmoo
Prima, jij weet het blijkbaar beter. Succces ermee.

16 september 2017 Een ware MacFreak!

Het verhaal van Paul Sondervan klopt als een bus.

Ik heb een klant die in het verleden die binnen twee jaar altijd zijn Windows laptop verving omdat er niet meer mee te werken was, dan ging hij naar de winkel en kocht een nieuwe.

Ik heb toen een goede tweedehands PowerBook voor hem geregeld, later is hij naar een MacBook Pro overgestapt en inmiddels heeft hij een MacBook Air, en gaat nooit meer terug naar Windows.

Waren die laptops 'op'? Nee, natuurlijk niet, met het opnieuw installeren van Windows was het waarschijnlijk wel weer een werkbare computer geworden (soms is het schoonmaken van de registries, etc. ook niet voldoende). Maar voor hem effectief niet werkbaar, en dus 'op'.

Met de laptops van Apple heeft hij dit nooit meegemaakt, en als hij overstapte naar een nieuwer model bleef de oude nog in gebruik. En inmiddels heeft hij ook een iPad en een iPhone, maar dat lag natuurlijk ook voor de hand.

16 september 2017 Nieuw Lid

En zo zijn er ook wel verhalen van individuele Mac gebruikers die tot volle tevredenheid zijn overgestapt naar een Windows laptop. Dat is het punt niet.

Het gaat er om wat je moet verstaan onder de ‘levensduur’ van een laptop?

De hardware van Windows laptops uit het duurdere segment is net zo goed of slecht als de hardware in je Mac. De levensduur van de hardware zal dan ook bij gelijksoortig gebruik hetzelfde zijn.

De software op je laptop is een ander verhaal. Hier wordt door alle partijen stevig doorontwikkeld. Bij iedere belangrijke update krijg je er wel weer extra mogelijkheden bij.

Het betekent dat wanneer je jouw laptop jaren lang niet van een update voorziet je steeds verder gaat achterlopen. Je laptop functioneert echter nog precies zo als jaren geleden.

Dan is er het moment dat je wilt gaan updaten naar de nieuwste versie van je OS zodat je weer helemaal mee kunt doen. Dan gaat blijken of je laptop aan het einde van zijn latijn is of dat hij nog helemaal mee kan.

Een nieuwe versie van het OS vergt vaak meer resources zoals b.v. intern geheugen en nieuwe hardware/firmware. Wanneer je pech hebt wil het OS zich niet op jouw laptop installeren. Dan heeft de laptop voor jou zijn maximale levensduur bereikt.

Kortom, levensduur hangt af van hoe je jouw laptop, desktop, tablet of phone gebruikt en hoe belangrijk je het vindt om van de nieuwste technologieën te kunnen profiteren.

Zo ken ik Mac gebruikers bij wie de apparatuur niet langer meegaat dan tot het volgende model uitkomt en ken ik ook mensen die tot volle tevredenheid met hun vele jaren oude apparaten werken.

Ik denk dan ook dat het vergelijken van ‘levensduur’ geen goede maatstaf is. Al zul je altijd wel verhalen houden van deze of gene die maar heel kort van zijn Windows computer gebruik kon maken en mensen die heel lang van hun Mac genieten.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.