Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Wat er fout ging bij de Face ID presentatie tijdens de keynote

001

Afgelopen dinsdag hield Apple zijn eerst keynote ooit op de nieuwe campus Apple Park, in het nieuwe Steve Jobs Theatre. Heb je dit gemist, de keynote is te zien op deze pagina van Apple, en op deze pagina vind je een mooie fotoserie waar je veel van dit nieuwe theater kan zien.

De presentatie verliep zoals we van Apple gewend zijn, soepel en vloeiend, en de huldebetuiging aan Steve Jobs waarmee begonnen werd was erg mooi gedaan. De keuze om Steve Jobs zelf aan het woord te laten was een schot in de roos, veel mensen aanwezig waren dan ook erg ontroerd.

Maar één moment viel extra op, en dat was beslist niet op een positieve manier: toen Craig Federighi de eerste iPhone X oppakte om te laten zien hoe het nieuwe Face ID werkt, ging het duidelijk even mis. Bij Apple hebben ze altijd een back-up, die pakte hij meteen en de rest ging allemaal weer zoals het moest, maar wat gebeurde daar nu precies?David Pogue heeft inmiddels een antwoord daarop van Apple gekregen:

Citaat:

People were handling the device for stage demo ahead of time and didn't realize Face ID was trying to authenticate their face. After failing a number of times, because they weren't Craig, the iPhone did what it was designed to do, which was to require his passcode.


Volgens Apple betekent dit dat Face ID precies deed wat het zou moeten doen.

Citaat:

Face ID worked as it was designed to.


Dat kan waar zijn, maar het was natuurlijk op zijn minst een erg ongelukkig moment: net op het moment dat Craig begint met de eerste demonstratie van de telefoon waar ze bij Apple al zo lang over hebben gedroomd ("this is the phone we've been dreaming about for a long time").

Hoe dan ook, met de introductie van zoiets nieuws komen er natuurlijk ook persiflages. Hieronder die van Conan O'Brien, een bekende talk-show-host in de VS.Reacties

14 september 2017 Een ware MacFreak!

mooie uitleg, hij pakte het professioneel op en deed daarna het meerdere keren dunnetjes over (volgens mij meer dan in het draaiboek stond) om te laten zien hoe goed het werkt.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.