Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Hoe je Bluetooth en Wi-Fi echt helemaal uit kan zetten in iOS 11

008

In iOS 11 heeft Apple een nieuw bedieningspaneel (Control Centre) ingebouwd, waardoor wij wat meer controle hebben gekregen. Want hoewel een aantal dingen vaststaan, zijn er ook dingen die we zelf kunnen toevoegen of uit kunnen zetten.

Maar er is meer aan de hand, in iOS 11 heeft Apple ook de functionaliteit van een aantal belangrijke knoppen aangepast. Want vanaf deze versie van het besturingssysteem doen de knopjes voor Bluetooth en Wi-Fi in het Bedieningspaneel niet meer hetzelfde als in de Instellingen-app

Gelukkig heeft Apple inmiddels dit support-document online gezet, waarin het allemaal keurig uitgelegd wordt. De essentie van het hele verhaal vinden we aan het eind hiervan, want daar vertelt Apple hoe we in iOS 11 Bluetooth en Wi-Fi echt helemaal uit kunnen zetten:

Citaat:

Wifi en Bluetooth uitschakelen

Volg deze stappen als u wifi en Bluetooth helemaal wilt uitschakelen voor alle netwerken en apparaten:

• Schakel wifi uit door naar 'Instellingen' > 'Wifi' te gaan en wifi uit te schakelen.
• Schakel Bluetooth uit door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan en Bluetooth uit te schakelen.

Probeer wifi en Bluetooth ingeschakeld te houden voor de beste ervaring op uw iOS-apparaat.


Maar als je alleen via de Instellingen-app Bluetooth en Wi-Fi echt helemaal uit kan zetten, wat gebeurt er dan als je dat via het Bedieningspaneel doet? Gelukkig heeft Apple daar ook de antwoorden op, die zie je allebei hieronder:

Citaat:

De verbinding met wifinetwerken verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op het Wi-Fi icoon. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee u bent verbonden.

Wanneer wifi is uitgeschakeld, wordt de functie voor automatische verbinding met wifinetwerken in de omgeving uitgeschakeld totdat:

• U wifi inschakelt in het bedieningspaneel.
• U verbinding maakt met een wifinetwerk via 'Instellingen' > 'Wifi'.
• U naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.
• Het 5:00 uur lokale tijd is.
• U uw apparaat herstart.


Citaat:

De verbinding met Bluetooth-accessoires verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op het Bluetooth icoon. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle accessoires waarmee het is verbonden, met uitzondering van Apple Watch, Instant Hotspot, Apple Pencil en Continuïteit-functies, zoals Handoff.

Als Bluetooth is uitgeschakeld, kunt u uw iOS-apparaat niet meer verbinden met uw Bluetooth-accessoires totdat:

• U Bluetooth inschakelt in het bedieningspaneel.
• U verbinding maakt met een Bluetooth-accessoire via 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
• Het 5:00 uur lokale tijd is.
• U uw apparaat herstart.Reacties

21 september 2017 MacFreak Verslaafde


Citaat: Robert om 14:54, 21-09-2017Probeer wifi en Bluetooth ingeschakeld te houden voor de beste ervaring op uw iOS-apparaat.Tuurlijk.

Als iedereen nu z'n Bluetooth gaat afzetten, werken o.a. Beacons niet meer. En ze weten niet meer zo precies waar je ergens bent, als de Wifi af staat, want ze hebben naburige netwerken nodig om de minderwaardige GPS te 'verbeteren'. Het is ook niet Kaarten dat daar last van heeft, natuurlijk, want dat werkt niet eens zonder verbinding. Maar wel de hele tracking industrie.

En laat ze nou net die tracking industrie een schop in z'n kruis gegeven hebben met Safari 11...

Bad timing, bwana

21 september 2017 MacFreak Verslaafde

Citaat: • Het 5:00 uur lokale tijd is.Waarom kan dat een reden zijn dat je iPhone terug wifiet ?

22 september 2017 MacFreak Verslaafde

@DirtyMay
Waarschijnlijk is dit s'morgens, zodat je zalig geconcerteerd wakker wordt.

22 september 2017 MacFreak Verslaafde

Zorgelijk. Temeer gebeleken is dat de Bluetooth implementatie in praktisch ALLE denkbare apparaten, OOK DIE VAN APPLE behoorlijk zwak is ...

Het argument dat "WiFi en Blauwtand" aanlaten de "meest optimale gebruikservaring geeft" horen we van meer leveranciers ...

Maar nu even reality check. Dankzij de fingerprint van je WiFi, de wijze waarop deze netwerk-verbindingen zoekt ben je traceerbaar: VOORAL IN HET PUBLIEKE DOMEIN.

Je geeft een signatuur af waardoor je traceerbaarheid immens wordt vergroot ...

Leuk voor marketeers, nog leuker voor overheidsdiensten maar minder leuk voor gebruikers.

Als we de beveiliging vergeten, breekt Apple hiermee in mijn beleving met een belangrijk aspect: VERTROUWEN. Vertrouwen dat als je ergens op klikt dat het DOET WAT HET MOET DOEN ...

In dit geval Bluetooth uitzetten. Nu is het ergens verborgen en lijkt er een "onderliggende reden te zijn" ... In het kader van gebruikerservaring?

Amahoela ... Leuke PR-priet-praat, maar dit is niet correct van Apple.

22 september 2017 Een ware MacFreak!

Volgens mij gaat het hier niet om volgen, maar om ervoor te zorgen dat de samenwerking van Apple's devices niet verstoord wordt omdat mensen vergeten hun Bluetooth of Wi-Fi weer aan te zetten.

Want als je met 3D touch klikt op Instellingen wat zijn dan de eerste twee opties? Inderdaad, Bluetooth en Wi-Fi, dus het definitief uitzetten liggen allebei ook onder handbereik.

Als er snode plannen achter zaten, dan had Apple hier toch niet voor gekozen?

22 september 2017 MacFreak Verslaafde

Dat is lekker naïef, George.

Vergeet niet dat het Apple was die al die tracking, zoals Beacons, bedacht heeft. En ik weet niet of het Beacons project op veel plaatsen in werking is, maar als iedereen z'n BT en Wifi afzet in publieke plaatsen, ligt dat helemaal op z'n gat.

Geen tracking maakt het hele ding onbruikbaar en ik heb het gevoel dat Beacons een zak geld gekost heeft en niet echt een succes is. Het verlies loopt dus mogelijk in de honderden miljoenen en de adoptie is op dit moment zwak. Wifi en BT weg bij een beduidend deel van de gebruikers is meteen de doodsteek...

Over 't algemeen zit het goed qua privacy, bij Apple. De hoofdreden is dat Apple te slim is om al die gouden data te delen met derden. Beacons heeft juist als hoofddoel die data te delen met derden. Op een voorzichtige manier, waar ook de gebruiker iets aan heeft, maar toch.

Het is in de praktijk heel erg moeilijk om te voorspellen of die derden de data niet gaan aggregeren met andere data. En als ze dat doen, komen er nog meer gegevens boven.

Struikelblok nummer één is aggregatie...

22 september 2017 Een ware MacFreak!

Als je BT uitzet via het Control Center, is Beacons ook uit, dacht ik.

Bluetooth en wifi in het bedieningspaneel gebruiken in iOS 11

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.