Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Microsoft zelf bevestigt begin van het eind van Windows Phone

003

Joe Belfiore is Corporate Vice President in de Operating Systems Group van Microsoft, Windows 10 valt onder zijn verantwoordelijkheid. Als hij iets opvallends meldt over een product van Microsoft, dan trekt dat natuurlijk ook aandacht.

In juli van dit jaar kon je hier al lezen dat Microsoft met de ondersteuning voor Windows Phone 8.1 was gestopt, iets wat door veel mensen werd gezien als een teken aan de wand. Mocht je daar nog aan twijfelen, inmiddels is het dezelfde Joe Belfiore die duidelijkheid schept: Windows Phone krijgt alleen nog bug fixes en veiligheidsupdates, maar nieuwe dingen in het besturingssysteem of nieuwe hardware zit er niet meer in.

Citaat:
Bij de lancering van Windows Phone werden de iPhone en BackBerry ceremonieel in doodskisten meegevoerd. Veel mensen vonden dat toen al erg prematuur, want het was toen al duidelijk dat Microsoft deze markt erg laat betrad, Windows Phone zou dus klanten van de bestaande opties moeten overtuigen.

Dat is niet gelukt, Windows Phone is sinds de lancering altijd een optie voor de absolute onderkant van de markt gebleven. Dat iOS en Android effectief een duopolie zijn geworden was al een tijd duidelijk, met de tweet van Joe Belfiore is dat nu min of meer officieel door Microsoft zelf bevestigd.

Reacties

10 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

game over voor Windows phone

11 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.