Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iTunes 12.6.3 voor iedereen die graag de App Store terug wil hebben

010

Ongeveer een maand geleden bracht Apple iTunes 12.7 uit. Daarin had Apple een antwoord op de aanhoudende kritiek dat iTunes een veelkoppig monster was geworden, want de App Store was daarin compleet verwijderd.

Maar lang niet iedereen was daar gelukkig mee, zoals ook te zien was aan de reacties bij het nieuwsbericht daarover. Het was trouwens niet alleen de App Store die verdwenen was, ook beltonen en iBooks waren in iTunes 12.7 niet meer te vinden, en dus ook niet meer te beheren. Apple raadde ons aan om de nieuwe App Store op onze iDevices te gebruiken voor apps en de iBooks-app voor eBooks, maar dat was niet voor iedereen de beste oplossing.Voor iedereen die met iTunes 12.7 niet erg blij was is er nu goed nieuws, want Apple heeft voor zakelijke gebruikers een versie van iTunes op het web gezet die al die functies nog steeds ingebouwd heeft. Het gaat hier om iTunes 12.6.3 en hoewel die dus eigenlijk bedoeld is voor zakelijke gebruikers, kan die gewoon door iedereen geïnstalleerd en gebruikt worden, waarbij ook iOS 11 ondersteund wordt.

Let wel op: als jij iTunes 12.7 al op jouw Mac (of PC) hebt staan dan zal iTunes 12.6.3 de bibliotheek daarvan niet kunnen lezen, je zal dus eerst een en ander daaruit moeten exporteren en weer naar binnen halen als 12.6.3 er eenmaal op staat.

Of je leegt de iTunes folder, en laat iTunes 12.6.3 een nieuwe bibliotheek aanmaken, waarna je jouw devices weer met iTunes synchroniseert. De iTunes folder vind je in thuismap/Muziek/iTunes.

Alle informatie over iTunes 12.6.3 kan je lezen op deze support-pagina, hieronder een citaat van de belangrijkste informatie die daar te vinden is:

Citaat:

Install apps with iTunes

If you've already installed a newer version of iTunes, you can download this version of iTunes on your Mac, PC 32-bit or PC 64-bit* and run the installer. After installation is complete, you can continue to deploy apps with iTunes.

You won't be prompted to download new versions of iTunes after you install this version. Learn how to update to the latest version of iTunes when you're ready to upgrade manually.

*Apple provides technical support only for the latest version of iTunes.

met dank aan forumlid 'MackeyV40', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Reacties

10 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

super tip!

10 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Super Tip misschien,

Maar onhandig.

Al dat gedoe met ex- en weer
import zint me niet.

10 oktober 2017 Gevorderd Lid

@DirtyMay: daar is ook een work-around voor, kijk maar eens op http://osxdaily.com/2017/09/17/downgrade-itunes-12-7-to-itunes-12-6/, vanaf punt 6 ("... Now go to the Finder of Mac OS and visit your user ~/Music/iTunes/ folder ... etc )

10 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Dus als je die versie installeert dan duurt het zolang als het duurt maar updates krijg je niet meer. Verbinden met een nieuwere iPhone bijvoorbeeld wordt dan op termijn een issue. Ik zeg, wen er maar aan: die app store gaat eruit.

11 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Ik vind het vreselijk onhandig, omdat ik mijn iPad ergens anders dan mijn iMac heb en de muziek niet synchroniseer.
Maar hoe doe ik dit:Let wel op: als jij iTunes 12.7 al op jouw Mac (of PC) hebt staan dan zal iTunes 12.6.3 de bibliotheek daarvan niet kunnen lezen, je zal dus eerst een en ander daaruit moeten exporteren en weer naar binnen halen als 12.6.3 er eenmaal op staat.

11 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Vrees ook dat dit eenmalig is.

Apple gaat voortaan niet telkens twee
varianten van iTunes upgraden ...

11 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Had dit citaat nog niet gelezen :

Citaat: *Apple provides technical support only for the latest version of iTunes.Correcte vertaling volgens OMT :

Citaat: Apple waarschuwt wel dat het alleen de meest recente versie van iTunes ondersteunt. Je krijgt na het installeren van iTunes 12.6.3 ook geen automatische updates meer.Dus in feite is die reverse een dooie mus
die na een tijdje flink gaat rotten.

11 oktober 2017 Een ware MacFreak!

VVD oplossing, lijkt geweldig maar je hebt er als gewone gebruiker (burger) niets aan

03 november 2017 MacFreak Verslaafde


Citaat: Robert om 12:59, 10-10-2017
Voor iedereen die met iTunes 12.7 niet erg blij was is er nu goed nieuws, want Apple heeft voor zakelijke gebruikers een versie van iTunes op het web gezet die al die functies nog steeds ingebouwd heeft. Het gaat hier om iTunes 12.6.3 en hoewel die dus eigenlijk bedoeld is voor zakelijke gebruikers, kan die gewoon door iedereen geïnstalleerd en gebruikt worden, waarbij ook iOS 11 ondersteund wordt.Klopt dat bij iTunes 12.6.3.6 is de Store (nog) aanwezig maar daar heeft men weinig tot niets aan.
Het is mogelijk om een app te downloaden maar het Installeer knopje is gedeactiveerd. Klik je erop dan gebeurd er niets.
Het knopje Verwijderen is wel geactiveerd, alléén heb ik niet getest aangezien ik géén app wil verwijderen.Schermafbeelding bij het bericht van DirtyMayKlopt niet helemaal, regelmatig verschijnt een melding om iTunes te updaten (dat bekend scherm), zodra iTunes wordt opgestart (Mac)
Bij Windows 10 OS verschijnt de melding om iTunes te updaten ook, zonder dat iTunes is opgestart.(Bewerkt door iEscape om 11:35, 3-11-2017)

03 november 2017 Een ware MacFreak!

@Robert, bedankt voor de tip!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.