Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Tim Cook: techniek voor een goede AR bril is er nog niet

000

Met het nieuwe iOS 11 heeft Apple onder andere duidelijk zwaar ingezet op Augmented Reality (AR). Apple's ARKit maakt het voor ontwikkelaars erg makkelijk om snel apps te maken waarbij je door het scherm van je telefoon iets ziet, wat er in het echt helemaal niet is.

Een van de bedrijven die daar erg snel gebruik van heeft gemaakt is Ikea. Met de app IKEA Place kan je onder andere snel zien welke meubels van Ikea het beste in jouw interieur passen. Dat is in 3D, en de schaduwen kloppen met het bestaande licht. Om die app te kunnen gebruiken heb je trouwens wel een iDevice nodig met een processor die dit rekenwerk aankan, daar heb je dan ook minimaal een iPhone 6s, een iPad Pro of een iPad van de 5e generatie voor nodig.Dat is de techniek die we op dit moment hebben, en het zit er dik in dat we de komende tijd nog veel meer handige en leuke toepassingen voor AR in iOS 11 gaan zien, bijvoorbeeld ook in games.

Maar Apple heeft natuurlijk veel meer voor ons in petto voor de toekomt. We weten bijvoorbeeld al dat er bij Apple gewerkt wordt aan een AR bril, zoals in dit patent te zien is.In dit interview van Andrew Griffin van de Engelse krant The Independent met Apple CEO Tim Cook krijgen we een glimp van de toekomst, hoewel Tim Cook natuurlijk nooit het achterste van zijn tong laat zien.

Hieronder de citaten die onze aandacht trokken, die in een notendop schetsen waar Apple mee bezig is, en waarom er nog geen AR bril is op dit moment.

Citaat:

There are rumours and stuff about companies working on those – we obviously don't talk about what we're working on.

But today I can tell you the technology itself doesn't exist to do that in a quality way. The display technology required, as well as putting enough stuff around your face - there's huge challenges with that.

The field of view, the quality of the display itself, it's not there yet.


Citaat:

We don't give a rat's about being first, we want to be the best, and give people a great experience. But now anything you would see on the market any time soon would not be something any of us would be satisfied with. Nor do I think the vast majority of people would be satisfied.


Citaat:

Most technology challenges can be solved, but it's a matter of how long.Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.