Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iOS 11.0.3 brengt oplossingen voor iPhone 6s en 7 modellen

004

Apple heeft alweer een update voor iOS voor ons klaarstaan, dit keer met twee oplossingen die opvallend genoeg specifiek gericht zijn op twee iPhone modellen: de iPhone 7 en iPhone 6s.

In het eerste geval gaat het om sommige iPhone 7 en 7 Plus modellen waarbij sinds iOS 11 audio en haptische feedback (trillingen) niet meer goed werkten. De tweede oplossing is een opvallende: hier wordt een probleem opgelost dat ontstaat als er bij een reparatie van het scherm geen originele onderdelen gebruikt worden, en dus eigenlijk helemaal niet onder Apple's verantwoordelijkheid valt.(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

In de schermafbeeldingen hierboven zie je alle informatie die Apple bij deze update levert. De links die je aan de rechterkant ziet zijn https://support.apple.com/nl-nl en https://support.apple.com/nl-nl/HT201222.

Het is niet alleen opvallend dat Apple een update uitbrengt die een oplossing brengt voor een probleem dat Apple zelf niet heeft gecreëerd, voor het eerst zien we bij een update een waarschuwing van Apple hiervoor.

Citaat:

Opmerking: Vervangende schermen die niet origineel zijn, kunnen de visuele kwaliteit negatief beïnvloeden en werken mogelijk niet correct. Door Apple gecertificeerde schermreparaties worden uitgevoerd door betrouwbare experts die originele Apple onderdelen gebruiken.


De update zelf is rond de 280 MB groot, de exacte grootte is afhankelijk van het iDevice waar je het op installeert. Want ondanks het feit dat deze update oplossing speciaal voor de iPhone 7 en 6s modellen brengt, is die wel degelijk geschikt voor alle iDevices waar iOS op kan draaien.

Apple verwijst dan ook niet voor niets naar de pagina met beveiligingsupdates, ook met deze versie van iOS 11 maak je jouw iDevice weer wat veiliger voor aanvallen van buitenaf.met dank aan forumlid 'Spooter', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Reacties

12 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

iPhone6 nog steeds fors traag in opstarten van programma’s

Bedankt voor het melden. Gelijk ook maar even opgezocht wat haptische feedback is
http://computerworld.nl/algemeen/85656-wat-is-haptische-feedback

12 oktober 2017 Een ware MacFreak!

@ A Henket: Apple lost eerst bugs op, daarna wordt er mogelijk nog geoptimaliseerd.

En je probleem altijd even hier melden: https://www.apple.com/feedback/

13 oktober 2017 Junior Lid

Helaas is ook het probleem van het regelmatig lege toegangscherm bij mijn de iPhone 6S is tot op heden nog niet opgelost.
Herstel via iTunes gaf ook geen oplossing voor dit probleem.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.