Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Tweede teaser Pixelmator Pro laat beter zien wat het programma kan

012

Ruim een maand geleden kon je op deze site al lezen dat er deze herfst een Pro-versie van Pixelmator uit gaat komen. In dat nieuwsbericht was een eerste teaser van Pixelmator Pro te zien, maar meer dan wat details waren daar niet uit op te maken.

Inmiddels heeft het team achter Pixelmator een tweede teaser uitgebracht, en deze heeft de vorm van een duidelijk demo. We krijgen te zien waar de lagen en tools in Pixelmator Pro zitten, hoe je in dit programma kan werken aan afbeeldingen zonder enige afleiding, welke technieken van macOS allemaal ingebouwd zijn en nog veel meer.Meer informatie en details over Pixelmator Pro zijn te vinden op deze pagina van de ontwikkelaars van dit programma. Zodra bekend is wanneer Pixelmator Pro uitkomt, en wat de prijs zal zijn, is dat natuurlijk meteen hier op MacFreak te lezen.

Reacties

12 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Ziet er veel belovend uit, ben benieuwd naar de prijs

12 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Wat ik alleen niet begrijp. Layers on the left, tools on the right. En dan praten ze over een natuurlijke workflow. ?

Dat is in de meeste Pro apps toch juist andersom. Tools zitten dan links en de lagen en opties aan de rechterkant. Alleen Post Adobe Apps doen dat op deze manier.


12 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: Wat ik alleen niet begrijp. Layers on the left, tools on the right. En dan praten ze over een natuurlijke workflow. ?Dat maakt toch geen kont uit? Links rechts, rechts links... dagje er mee werken en je bent het gewend.

Ik vind het er veelbelovend uitzien, ze moeten ook wel aangezien Serif in hun vaarwater zit met Affinity Photo.

13 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Ben geneigd Shmoo te volgen.

Velen onder ons hebben wellicht al
decennialang Adobe in de vingers.
Als gebeiteld, vastgeroest.

Als je dan plots wat links staat rechts
moet gaan zoeken, en andersom ...

Het is zoals met shortcuts. Dat zijn automatismen.
Verander die en er ontstaat chaos bij de gebruiker.

Alleen wie nog redelijk maagdelijk is in grafische
interfaces, zal hier geen problemen mee hebben.

Ook al is er over nagedacht, als je klanten van
eeuwenoude applicaties wil binnenhalen is dat me
dunkt niet de meest doordachte strategie.

Tenzij er natuurlijk een keuzemogelijkheid blijft ...

Ook de immer - vaak niet instelbare - achtergrond
in obligaat zwart, is soms te dominant en dus geen slimme zet.
Niet iedereen werkt daar graag mee.

Photoshop biedt mogelijkheid voor een grijze achtergrond.
Veel aangenamer, minder hard, contrast-armer ...
Ook al is dat een persoonlijke keuze, laat de mogelijkheid
om te kiezen. Zo moeilijk kan 't niet zijn om dat in
een applicatie in te bouwen.

13 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Ik zeg ook helemaal niet dat je er niet aan kunt wennen. Het gaat mij er om hoe ze het brengen, alsof deze layout de normale/natuurlijke layout is en dat is zeer zeker niet het geval.

Ik werk al jaren (sinds 2011-12) niet meer met software van Adobe en gebruik al tijden Sketch die ook deze layout heeft met aan de linkerkant de lagen en opties aan de rechterkant dus daar kan ik persoonlijk heel snel aan wennen, geen probleem maar ik ga niet doen alsof dit de algemene standaard layout is voor elke professionele app want die maatstaaf ligt nog steeds bij Adobe en de vele klonen op basis van hun apps.

Verder is Pixelmator natuurlijk never een nooit een Adobe concurrent geweest. Het is een goede en fijne image editor voor de Mac die in het begin heel wat vergelijkbare en mooie Photoshop functies had maar het heeft nooit in de schaduw van Photoshop mogen staan. Kon het ook niet en daar was de prijs en update kwaliteit ook niet naar.
Affinity Photo en Designer zijn dat wel vanaf dag één. Deze hebben ook dezelfde layout als Adobe, Tools links en de Layers rechts. En ondanks dat deze apps 50,- te goedkoop verkocht worden voor wat je krijgt zijn dat wel concurrenten van Adobe omdat zij wel serieus zijn en 1-op-1 vervagingen hebben voor zo'n beetje elke Adobe feature en vaak ook nog beter dan een Adobe feature waar al 8 jaar niets aan is gedaan.
Wat dat is ook Adobe, het bedrijf is waarschijnlijk nog saaier dan Apple is, en die zijn al verschrikkelijk saai op software gebied.

15 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Ik ben blij dat er de laatste tijd schijnbaar serieuze alternatieven voor de Adobe komen. Draaien zelf hier nog met 3 licenties CS6. Dat zou me bij overstap naar CC 180,- per maand kosten. Je zou zeggen dat het overkomelijk is als je het professionele gebruikt. Maar heb die verkoper van Adobe aan de telefoon ca. 4 jaar geleden beloofd dat ze hopelijk nooit een enkele euro meer aan me zouden verdienen.

Ik ben misschien best eens toe aan iets nieuws. Ik ga komende winter denk ik gewoon Pixelmator Pro, Affinity Designer en Photo eens aanschaffen en kijken waar ik tegenaan ga lopen.

Ben echt een beetje klaar aan het raken met alle doorlopende subscription modellen. Maar dat is weer een heel ander verhaal, maar als het bij mij speelt moeten er vast meer mensen zo over denken.

15 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Let wel op dat Pixelmator Pro mogelijk ook een abonnement kan gaan worden.

16 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Als ik objectief nog eens de de presentatie-video
van Affinity Photo bekijk, dan moet ik toegeven
dat die heel wat in hun mars hebben.

Maar ik ben niet objectief.
Verre van.

Want hun logo is mij een draak, die vind ik afschuwelijk.
Dat roept zodanig weerstand op dat ik liefst wegkijk.
Tja, dat zijn mijn grafische rare kronkels wellicht.Bovendien, maar vooral,
zolang CS 5.5 het nog doet ...

19 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Wat ze er 'natuurlijk' aan vinden, is waarschijnlijk dat het niet door elkaar heen staat. Er is sprake van een duidelijke scheiding. Welke van de twee nu precies rechts of links staat, is daaraan ondergeschikt.

Overigens zijn 'tools on the right' wel wat we ook in bijvoorbeeld Photos zien en Pixelmator Pro komt vast ook met een Photos plugin.

20 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Dat omdraaien van de positie van lagen en tools vind ik een beetje vreemd, maar zou geen dealbreaker zijn voor mij.

Wel ben ik erg benieuwd naar de prijs, en bergrijp uit dit draadje dat het ook de moeite is om eens serieus naar Affinity Photo te kijken.

07 november 2017 Gevorderd Lid

Citaat:
Oh, and Pixelmator Pro 1.0 Whirlwind will launch with a price of $59 as we want as many of you as possible to be able to afford it.


bron

07 november 2017 MacFreak Verslaafde

De professionele app zal op 29 november te downloaden zijn op de Mac voor $59 En haal je alle functies in huis en zal na de lancering wel snel omhoog gaan: je betaalt uiteindelijk $99 als je langer wacht.


Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.