Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Outlook voor Mac en Windows gaat meer lijken op iOS-app

001

In 2011 bracht Microsoft voor het eerst een versie van Outlook voor de Mac uit die voor alle gebruikers beschikbaar was. Tot 2001 was er een versie, maar die was alleen voor zakelijke gebruikers en zat niet bij Microsoft Office for Mac. Wij moesten het met Entourage doen, dat nooit dezelfde features ondersteunde als Outlook onder Windows.

In 2011 kwam daar dus verandering in, en sindsdien is met iedere versie meer toegevoegd, ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld via de Sync Services van macOS data te delen met de apps van Apple, zoals Contacten, Agenda en Notities.

Inmiddels heeft Outlook zijn 20-jarig jubileum er al op zitten, en wordt er hard door Microsoft aan een nieuwe versie gewerkt, zowel voor Windows als voor de Mac. Die nieuwe versie krijgt ook een compleet nieuw design, en gaat veel meer op een iOS-app lijken.Naast het nieuwe uiterlijk, wat we hierboven zien, is de meest opvallende de opties voor de 'ribbon'. Want in de nieuwe versie van Outlook krijgen we zelf de controle over welke knoppen we wel of niet in beeld willen hebben. Verder zal de balk aan de linkerkant sneller toegang geven tot folders voor meerdere accounts, waardoor het dichter komt bij Outlook voor iOS.

Als je meer details over Outlook voor de Mac te weten wilt komen, dat kan in de video hieronder. De details voor de versie voor de Mac komen aan bod vanaf 9 minuten en 35 seconden. Je hoort dan Alessio Roic, de Group Program Manager bij Microsoft voor Outlook 2016 for Mac.Reacties

17 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

ik ben blij als volgend jaar in juli mijn MBA air koop dan stap ik over op Apple mail

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.