Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Problemen met Berichten voor sommige gebruikers High Sierra (Poll)

009

Eén van de dingen waar Apple de afgelopen jaren mee bezig is geweest is het steeds verder integreren van de apps in iOS en macOS. Dat zou voor de Berichten-app in iOS 11 en High Sierra nog beter moeten werken, door Berichten helemaal via iCloud te laten lopen.

iOS 11 en mac OS High Sierra (10.13) zijn inmiddels allebei uit, maar Berichten in de Cloud heeft vertraging opgelopen, en wordt verwacht in een komende update voor iOS. Mogelijk dat dit op de achtergrond de oorzaak dat veel gebruikers van High Sierra op dit moment klagen over vertragingen voordat Berichten via hun Mac binnen komen.De gebruikers die hier last van hebben krijgen de Berichten wel normaal binnen op hun iPhone en/of iPad, maar op hun Macs met High Sierra pas met een enorme vertraging, en bij sommige gebruikers zelfs helemaal niet.

Citaat:

Receiving messages on my Mac are now extremely delayed since installing High Sierra. They will show up on my iPhone, but without a notification so I can't see or hear it. Then several minutes later it will pop up on the Mac. I didn't have this issue with Sierra, and would rather not downgrade. Anybody else with this issue or suggestions on how to fix this?


Eén van de oplossingen die tot nu toe voorbij komen op Apple eigen forum is Berichten uit- en weer aanzetten door het verwijderen van je account in de voorkeuren, en het daarna weer terug zetten. Een andere is een bericht vanaf je Mac versturen, waarna het wel weer normaal zou moeten werken.

Maar deze oplossingen werken niet voor iedereen, het lijkt er dan ook op dat de echte oplossing van Apple zal moeten komen. Ondertussen zijn wij benieuwd of jullie er ook last van hebben, dat kan je aangeven in onze nieuwe poll hierover.

Reacties

18 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Ochgottekes, toch:

Citaat: Then several minutes later it will pop up on the Mac.Welk bericht is zo heet dat enkele minuten een probleem zijn? Mijn koffie is klaar?

APNS is niet bedoeld voor "mission critical applications", volgens Apple zelf.

18 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Aan de ene kant leg je op iedere slak zout en aan de andere kant bagatelliseer je dingen die voor jou niet belangrijk zijn.

Bij mij komt het voor dat de antwoorden van de tegenpartij boven mijn berichtjes komen, dus verkeerd om volgorde, kan verwarrend zijn.

18 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Je vergist je. Messaging is zo belangrijk voor mij, dat ik het af en toe test. De conclusie is al jaren 't zelfde: iets minder betrouwbaar dan SMS.

En zowel de GSM providers als Apple houden het been stijf: aflevering is niet gegarandeerd. Om nog maar te zwijgen van vertraging.

Voorlopig blijf ik bij SMS. 99% betrouwbaar is goed genoeg voor mij. In dit kader komt "enkele minuten vertraging" over als een bagatel.

Apple's APMS zou interessant kunnen zijn, ware het niet dat het voor mij alleen complexiteit toevoegt. Het enige voordeel voor mij zou zijn dat je er grotere brokken data kan aanhangen. Maar daar heb ik voorlopig geen nood aan.

En smsjes komen ook in de messaging app.

Dat probleem met HS zal wel gefixt worden, zeker?

20 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Hier een 2008 MacBook Unibody, de beste serie ooit gemaakt. Helaas draait HS daar niet op, jammer dan.

26 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

De vertraging lijkt me normaal.

Wat testen gedaan. 's nachts, om alle netwerk congestie te vermijden. Met iOS 10.9 van een iphone naar enkele andere telefoons (iphone, GSM, Android).

SMS arriveert meteen (1-2 sec)
imessage arriveert iets later en natuurlijk alleen op de iphone (10-30 sec)

Als de SMS niet arriveert (bv. geen krediet meer), dan arriveert de imessage nog wel. Ten minste, op een iphone. Niet op Android, of een gewone GSM, natuurlijk.

Ik vermoed dat een imessage op de Mac dezelfde vertraging vertoont. En vermits een Mac geen SMS kan ontvangen...

Als dit klopt, zullen we er mee moeten leren leven en dan is het ook niet High Sierra related, maar gewoon de roundtrip via icloud.

Je kan het één en ander zien aan de kleuren van de boodschap na verzenden. Groen = SMS afgeleverd, blauw = imessage afgeleverd aan icloud, rood = fout, niet afgeleverd.

Fouten ontstaan mogelijk doordat niet aangegeven is in je contacten dat de andere kant een iphone is. Normaal wordt dat automatisch gedetecteerd na SMSen en bellen. Maar bellen wordt blijkbaar niet altijd herkend?

26 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

En, nog vergeten: messaging werkt natuurlijk ook niet naar een iphone die niet aan een icloud account gelinkt is...

15 december 2017 MacFreak Veteraan

Op mijn 27" is de internet verbinding onregelmatig slecht sinds de invoering van High Sierra.

15 december 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: cyrano om 16:40, 26-10-2017
En, nog vergeten: messaging werkt natuurlijk ook niet naar een iphone die niet aan een icloud account gelinkt is...Dat is toch geen bug?

Dat is gewoon hoe Apple het in elkaar gestoken heeft.

16 december 2017 MacFreak Verslaafde


Citaat: GeorgeM om 11:31, 15-12-2017
cyrano om 16:40, 26-10-2017
En, nog vergeten: messaging werkt natuurlijk ook niet naar een iphone die niet aan een icloud account gelinkt is...Dat is toch geen bug?

Dat is gewoon hoe Apple het in elkaar gestoken heeft. Klopt.

Maar een automatische terugval naar SMS zou handig zijn.

Wat in de praktijk een probleem is: gebruiker wijzigt wactwoord op de Mac en vergeet de iphone. Geen imessages meer. SMS komt dan wel nog aan.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.