Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

GE is nu ook een zakelijke partner van Apple

000

Waar Apple de zakelijke markt vroeger op zijn minst niet erg goed bediende, zien we sinds Tim Cook aan is getreden als CEO het tegenovergestelde. Zo ging Apple sinds hij CEO is al allianties aan met grote bedrijven als IBM, Nokia, Accenture en SAP.

Aan dit lijstje kunnen we inmiddels een nieuwe partner toevoegen, want Apple heeft nu naar buiten gebracht dat er vanaf nu met GE wordt samenwerkt. Deze samenwerking zou zich vooral richten op het maken van industriële Predix-apps voor iPhone en iPad. De SDK hiervoor is vanaf volgende week donderdag (26 oktober) te downloaden.

Hieronder de complete Nederlandstalige versie van het persbericht dat Apple hierover verstuurd heeft, het originele (Engelstalige) nieuwsbericht hierover is te vinden op deze pagina.

Citaat:

Apple en GE introduceren samen industriële Predix-apps voor iPhone en iPad

Cupertino en San Ramon – Apple en GE hebben vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd voor de ontwikkeling van krachtige industriële apps. De features voor voorspellende data en analyses van Predix, het industriële IoT-platform (Internet of Things) van GE, komen hiermee beschikbaar voor iPhone en iPad. De twee bedrijven hebben een nieuwe Predix SDK (Software Development Kit) voor iOS aangekondigd, zodat ontwikkelaars over de nodige tools beschikken om zelf krachtige IoT-apps te maken.

"GE is een ideale partner met een rijke geschiedenis van innovatie in industriële sectoren als de luchtvaart, het fabriekswezen, de gezondheidszorg en de energiesector", zegt Tim Cook, CEO van Apple. "Samen zorgen Apple en GE voor een revolutie in de industriële wereld door het Predix-platform van GE te combineren met de kracht en de eenvoud van iPhone en iPad."

"Dankzij de samenwerking tussen Apple en GE beschikken ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben om zelf krachtige industriële IoT-apps te maken", aldus John Flannery, voorzitter en CEO van GE. "Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan mobiele oplossingen voor hun personeel. Dankzij de samenwerking tussen GE en Apple krijgen industriële bedrijven toegang tot krachtige apps waarmee ze op hun iPhone of iPad kunnen profiteren van de voorspellende data en analyses van Predix."

De nieuwe Predix SDK voor iOS is vanaf donderdag 26 oktober te downloaden. Met deze SDK kunnen ontwikkelaars handige native apps ontwikkelen die gebruikmaken van de industriële analyses van Predix via het krachtige en gebruiksvriendelijke iOS, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld.

De apps geven industriële operators meer inzicht in de prestaties van hun apparatuur en de operationele status, gewoon op hun iPhone of iPad. Een Predix-app kan bijvoorbeeld een medewerker een waarschuwing sturen op zijn iPhone als er mogelijk een probleem is met apparatuur, zoals een windturbine. Wanneer hij vervolgens bezig is met de inspectie en reparatie, kan hij moeiteloos samenwerken met collega’s op afstand, die zo gelijk de relevante data kunnen verzamelen. Met deze industriële apps is alle informatie sneller voorhanden, wat uiteindelijk leidt tot kostenbesparingen en kortere onverwachte downtime.

In samenwerking met Apple ontwikkelt GE ook apps voor zowel intern gebruik als voor klanten, zodat medewerkers over de juiste tools beschikken om hun werkzaamheden beter en efficiënter uit te kunnen voeren. De Asset Performance Management (APM) Cases-app van GE, verkrijgbaar in de App Store, helpt industriële bedrijven om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van machines te verhogen, en tegelijkertijd de onderhoudskosten te verlagen en de bedrijfsrisico’s beter te overzien. Klanten zoals Exelon Corp. werken al met APM en melden verbeteringen in de uptime van apparatuur en de productiviteit in het algemeen.

"Apple staat bekend om zijn toonaangevende hardware en gebruiksvriendelijke software-interfaces", zegt Brian Hoff, directeur Corporate Innovation bij Exelon. "Wanneer je dit combineert met de kracht van Predix en alle data die Exelon verzamelt en analyseert, zorgt dit voor ongekend veel mogelijkheden voor nieuwe, revolutionaire oplossingen."

GE gaat personeel dat een mobiel device nodig heeft, standaard uitrusten met iPhone en iPad. Daarnaast wordt de keuze voor een Mac gepromoot onder de meer dan 330.000 medewerkers. Apple gaat Predix onder de aandacht brengen bij klanten en ontwikkelaars als beste keus voor een IoT-analyseplatform voor industrieel gebruik.Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.