Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iOS 11.1.1 corrigeert problemen met autocorrectie en Hé Siri

004

Apple heeft een update voor iOS 11 uitgebracht met versienummer 11.1.1 waarin twee bugs worden opgelost. De eerste is dat als je tot nu toe alleen de letter i typte die vervangen werd door een hoofdletter A met een vraagteken tussen vierkante haakjes. De tweede is dat Hé Siri niet meer bij iedereen goed werkte.

Die eerste bug is waarschijnlijk niet iets waar wij hier last van hadden. Maar voor iedereen die Berichten in het Engels verstuurde en die last had van deze bug was die wel erg vervelend, in die taal wordt de losse letter i nu eenmaal erg vaak gebruikt. De tweede bug was dat bij sommige mensen Siri niet werkte als die via Hé Siri werd geactiveerd, als Siri werd geactiveerd door de Home-knop wat langer vast te houden dan werkte Siri wel bij iedereen.Wij raden altijd aan om voor een systeemupdate er zeker van te zijn dat je een goede backup hebt. de verschillende manieren waarop je dat kan doen vind je op deze support-pagina van Apple zelf.

Hieronder vind je het citaat van wat Apple ons vertelt over deze update, ook dat er verbeteringen in zitten voor de veiligheid. iOS updaten kan zowel direct op je iDevice als via iTunes met je iDevice verbonden aan je computer. Hoe je dat doet vind je op deze support pagina.

Citaat:

iOS 11.1.1 bevat probleemoplossingen voor je iPhone of iPad. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem met de autocorrectie van het toetsenbord
• Oplossing voor een probleem waarbij ‘Hé, Siri’ niet meer functioneerde
• Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

met dank aan forumlid 'MackeyV40', die dit nieuws als eerste meldde op ons forum

Reacties

11 november 2017 Een ware MacFreak!

Na updaten naar 11.1.1 crasht iTunes niet meer op de iPhone X.
Voor de update was dit vaak het geval,waarschijnlijk ook een bugje hoop ik dat nu opgelost schijnt te zijn.11 november 2017 Een ware MacFreak!

Al geïnstalleerd.

11 november 2017 Junior Lid

Helaas ook na deze update nog steeds met regelmaat dat alle info (klok, datum, notificaties enz) op het toegangsscherm van mijn 6S verdwenen zijn. Herstel via iTunes niet afdoende.

Hoeveel updates zijn er nog nodig voor een oplossing van deze bug; is super irritant..

13 november 2017 Junior Lid

Op MacOs Sierra werkt autocorrectie niet meer bij teksteditor, wel in Notities en andere applicaties die Apples regels volgen. In agenda werkt het ook in oudere systemen niet in agenda.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.