Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Face ID gepasseerd, maar met heel erg veel moeite

001

Apple heeft ervoor gekozen om Face ID in de nieuwe iPhone X te gebruiken om een aantal redenen. Bijvoorbeeld dat het in de praktijk sneller werkt, het bij meer mensen werkt en dat het nog veiliger is dan de voorganger, Touch ID.

Daarbij zijn er andere voordelen, bijvoorbeeld de mogelijkheden die Face ID schept doordat software het gescande 3D model van ons gezicht ook kan gebruiken. Apple zelf heeft zelf inmiddels een uitstekende demonstratie daarvan gegeven in de Clips 2.0 update, de komende tijd gaan we natuurlijk veel meer apps zien die hier gebruik van maken.Maar hoe veilig is Face ID, is het mogelijk om dat te passeren met een masker? Apple vertelde tijdens de presentatie van het nieuwe vlaggenschip dat ze met masker-makers in Hollywood gewerkt hebben om er zeker zijn dat dit niet kan. Maar in de video hierboven zie je dat het toch mogelijk is.

Maar dat betekent niet dat het makkelijk is, om dit voor elkaar te krijgen werd er een 3D model van het gezicht gemaakt, met daarop geprinte foto's geplakt en een siliconen neus. Met andere woorden, alleen een risico als mensen wel héél erg graag in jouw iPhone willen, goede foto's van jouw ogen hebben èn een afgietsel van jouw gezicht.De conclusie dat Face ID een stuk veiliger is dan Touch ID lijkt dan ook gerechtvaardigd. En Touch ID was tot nu toe de veiligste biometrische beveiliging op een smartphone. Bijvoorbeeld een stuk veiliger dan de beveiliging met je gezicht op een Samsung S8, om daar voorbij te komen heb je alleen een foto nodig.met dank aan forumlid 'Spooter', die dit nieuws als eerste op ons forum meldde

Reacties

13 november 2017 Een ware MacFreak!

Als Beethoven een iPhone X had gebruikt had het misschien wel makkelijk geweest om te kijken wat hij ge-appt had over zijn laatste composities:

Klik

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.