Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

"Volgend jaar 6,5-inch iPhone X Plus en goedkope 6,1-inch iPhone"

009

Ming-Chi Kuo, de analist van het Taiwanese KGI Securities, halen we vaker aan op deze site. Simpelweg omdat hij keer op keer de enige analist blijkt te zijn met korte lijntjes bij veel van de toeleveranciers van Apple, waardoor hij er niet heel erg vaak naast blijkt te zitten.

Hardware maken is moeilijk, zeker als dat in de enorme oplages gaat als bij Apple het geval is. De plannen voor de iPhones die in het komend jaar uit zullen gaan worden gebracht worden dan ook altijd al rond deze tijd vastgezet. Daarna kunnen er alleen nog relatief kleine dingen worden aangepast, de grote lijnen alleen als er onderweg grote problemen blijken te zijn.Daarom is het nieuws over iPhones die komen jaar uit gaan komen dat Ming-Chi Kuo nu naar buiten heeft gebracht extra interessant, de timing klopt in ieder geval. Volgens hem gaat Apple in 2018 een iPhone X Plus uitbrengen met een scherm met een beelddiagonaal van 6,5-inch. Dat lijkt een erg logische stap, en een model waarvan waarschijnlijk ook erg veel van verkocht zullen gaan worden.

Het tweede gedeelte van zijn voorspelling is opvallender: Apple zou daarnaast een 6,1-inch full-screen iPhone met een LCD-scherm willen gaan uitbrengen. Die zou dan tussen de 649 en 749 dollar moeten gaan kosten, en waarschijnlijk de opvolger zijn van de huidige iPhone 8 modellen.

Citaat:

Two new OLED models target high-end market; new TFT-LCD model aims at low-end & midrange markets: We believe the major hardware difference in the two new OLED models is size, in a bid to satisfy various needs of the high-end market. The new TFT-LCD model will differ significantly from the OLED models in hardware and design specs (for instance, the PPI will be lower). The primary selling points of the TFT-LCD model may be the innovative user experience of an integrated full-screen design and 3D sensing with a lower price tag (we expect it will likely be US$649-749).


Uit marketing-oogpunt lijkt dit een vreemd gerucht. De iPhone X ligt wat betreft de afmetingen tussen de iPhone 8 en 8 Plus, en dat is één van de vele redenen waarom dit model wel aantrekkelijk is. Het toevoegen van een goedkopere 6,1-inch iPhone tussen de iPhone X modellen met een 5,8-inch en 6,5-inch maakt mogelijk juist dat goedkopere model aantrekkelijker.

Kortom, het kan allemaal waar zijn, maar op het eerste gezicht lijkt het niet zo goed te passen in de aanpak die we van Apple gewend zijn.

Reacties

14 november 2017 Een ware MacFreak!

De kleine Aziaten zijn verslingerd aan grote Phablets en de grote blanken zijn verdeeld in de smaken iPhone SE en iPhone plus. Zelfs vind ik het formaat van mijn iPhone 6s plus ideaal. Kan nog net overal in.
Maar de Aziaten willen nog groter. In dat kader zie ik wel een afzet gebied in een iPhone 6,1 en 6,5 inch.

Een 6,1 inch iPhone X niet groter dan mijn iPhone 6s plus zie ik nog wel zitten.
:-)

14 november 2017 MacFreak Verslaafde

@ boni: +1, ik zit ook niet te wachten op een grotere foon in mijn broekzak.

14 november 2017 Een ware MacFreak!

Mooie plaatjes van een line-up gemaakt door een designer. Wat dit plaatje vooral uitstraalt is een ideaalbeeld.

Hoeveel jaar moet je terug in de tijd dat je bij Apple een line-up tegenkwam waar alle producten in dezelfde huisstijl te zien waren?

Ik bedoel maar. Dat er op dit moment een iPhone SE, 6s, 7, 8 en X te koop zijn komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zoiets heet keuzemogelijkheden speciaal zodat er een iPhone is voor iedereen.

Die optie zal er altijd blijven omdat Apple de grootste, beste en meest verkopende wilt zijn.

14 november 2017 Een ware MacFreak!

He, top Robert! Eindelijk gewoon een zin met 5 werkwoorden achter elkaar. En daarvan nog wel vier infinitieven:
De plannen voor de iPhones die in het komend jaar uit zullen gaan worden gebracht worden dan ook altijd al rond deze tijd vastgezet.
Prachtig.

Maar dit terzijde.

15 november 2017 MacFreak Verslaafde

een 5,8 IphoneX model is wel iets wat ik zou overwegen is immers het kleinste toestel dan .... De 6.1 opvolger van de SE is me dan helaas net te groot weer. Jammer zou een liever dus die 5,8 als opvolger SE zien...

15 november 2017 MacFreak Verslaafde

Citaat: MacWim: He, top Robert! Eindelijk gewoon een zin met 5 werkwoorden achter elkaar. En daarvan nog wel vier infinitievenMacWim, ik zou jou wel eens hebben willen zien blijven staan kijken naar de gemiddelde taalbagger van andere forumbeheerders...

15 november 2017 Redactielid

@ MacWim:

15 november 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: Alvinus om 11:08, 15-11-2017
MacWim: He, top Robert! Eindelijk gewoon een zin met 5 werkwoorden achter elkaar. En daarvan nog wel vier infinitievenMacWim, ik zou jou wel eens hebben willen zien blijven staan kijken naar de gemiddelde taalbagger van andere forumbeheerders...

15 november 2017 Een ware MacFreak!

He verdorie, citaat klopt niet. Beide reacties zouden hebben moeten worden aangeduid als citaat.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.